Περί του καταλανικού δημοψηφίσματος

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Έχω μια πολύ καλή φίλη από τη Βαρκελώνη, που τηνε λένε Eulalia. Η Eulalia -ή Lali για συντομία- κατάφερε στις τελευταίες εκλογές της Καταλονίας να εκλεγεί βουλευτής με το CUP (http://cup.cat/).

Έχει μάλιστα τη σπάνια”τιμή”, λόγω του ιδιαίτερου φυζίκ της και της χαρακτηριστικής εκφοράς του λόγου της, να αποκτήσει το δικό της σωσία σε σατιρική εκπομπή στην τηλεόραση.

Η Eulalia είναι ένας πολύ δυναμικός άνθρωπος, που δεν χαρίζει κάστανα κανενός.

Αγαπά την Ελλάδα και την έχει επισκεφτεί στο παρελθόν και ιδιωτικά αλλά και με την ιδιότητα της βουλευτίνας, για να μεταφέρει την πραγματικότητα της οικονομικής και της προσφυγικής κρίσης στο Κοινοβούλιο της πατρίδας της.

Επειδή, όπως είπα και πιο πάνω, η Eulalia δεν χαρίζει κάστανα, έχει επιδοθεί σε έναν ακούραστο αγώνα ώστε το Δημοψήφισμα που έχει αποφασίσει να διεξάγει η Καταλανική Κυβέρνηση να λάβει χώρα, παρά τις αντιρρήσεις της Ισπανικής Κυβέρνησης, και το αποτέλεσμά του να γίνει σεβαστό από όλους.

Άλλωστε, ο αγώνας για την αυτοδιάθεση του Καταλανικού λαού είναι ο κύριος πυλώνας της πολιτικής του Αριστερού, Αντικαπιταλιστικού Κινήματος που λέγεται CUP.

H Eulalia μου έστειλε το παρακάτω κείμενο και μου ζήτησε να το κάνω ό,τι νομίζω, ώστε το ζήτημα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης του καταλανικού -και κάθε- λαού να λάβει την έκταση που του αξίζει και ο κόσμος να αντιληφθεί τον λυσσαλέο αγώνα που διεξάγει η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανία κατά των δημοκρατικών ελευθεριών.

Σου το παραδίδω για να το κάνεις ό,τι θέλεις.

Ευχαριστώ,

Λευτέρης

Dear comrades,

one week before the celebration of the Referendum, we would like to share again with you what this political moment means for the left independentist movement.

In our website we have uploaded a document on the Referendum, written by our colleagues from the Parliamentary Group and National Bureau. Here you have the link to download it-

On the other hand, we also share with you a video of Maties Serracant, mayor of Sabadell, one of the main important Catalan cities in terms of population. The municipal government decided to desobey the Spanish government and facilitate the celebration of the Referendum. He has published this video to explain the decision that the municipal government has taken. For english translation please, turn on the option above the video.

Finally, we want to point out that the decision taken in 2012 to run into Parliamentary elections, make sense today that we are facing the opportunity to celebrate a self-determiantion Referedum, despite the negative reaction of the Spanish Government.

There are still many political battles for struggling and we are aware that the construction of this political dream has just begin, but we feel strong thanks to the enormous popular mobilization and, above all, to your internationalist solidarity.

Because We are Popular Unity, we’ll win!

Book: http://cup.cat/noticia/referendum-book

Video Maties Serracant: https://m.youtube.com/watch?v=eCCD8vlynUE

Video Popular Unity: https://m.youtube.com/watch?v=ZhcXMbZPi2g

(Αγαπητέ φίλε, εγώ είμαι υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών και των ανθρώπων, οπότε το δημοσιεύω. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.