Βόλφγκανγκ, θα μας λείψεις

Βλέποντας τους υπαλλήλους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών να αποχαιρετούν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ντυμένοι στα μαύρα και σχηματίζοντας με τα σώματά τους ένα μεγάλο μηδέν -“μαύρο μηδέν” στην Γερμανία ονομάζεται ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός που κατάφερε ο Σόιμπλε από το 2014-, σκέφτομαι πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί της Γερμανίας επετεύχθησαν με τη διάλυση των οικονομιών των χωρών του Νότου, ενώ η εθνικιστική αντιμετώπιση της οικονομίας από τον Σόιμπλε, ευθύνεται για την έξαρση των εθνικισμών και των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, όπως και για το Brexit.

Δεν τα ξέρουν αυτά οι υπάλληλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών;

Φυσικά και τα ξέρουν.

Αλλά δεν τους νοιάζει.

Αυτοί παίρνουν πολύ καλούς μισθούς, οπότε δεν τους νοιάζει όχι μόνο για τους άλλους Ευρωπαίους αλλά ούτε και για εκείνους τους Γερμανούς -είναι πολλοί- που ήταν θύματα του Σόιμπλε και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών του.

Πολύ ανόητη ιδέα να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Γερμανία.

Ακόμα πιο ανόητη ιδέα να κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή οικονομία ένας άνθρωπος σαν τον Σόιμπλε.

Η επιλογή Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ήταν επιλογή διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και ο Σόιμπλε τα κατάφερε περίφημα.

Πάντα ο Σόιμπλε μου έδινε την εντύπωση ενός ανθρώπου που πονάει και που θα έπρεπε να είναι στο σπίτι του.

Αλλά ο Σόιμπλε θέλει να βλέπει και τους άλλους να πονάνε.

Χαίρεται να βλέπει τους άλλους να πονάνε γιατί είναι σαδιστής.

Και δεν το κρύβει.

Οι ισοσκελισμένοι πρϋπολογισμοί του Σόιμπλε θα σκάσουν στα μούτρα των Γερμανών, αφού η Γερμανία δεν θα μπορεί να ξεζουμίζει για πάντα τις άλλες χώρες, ούτε τους Γερμανούς.

Τώρα ο Σόιμπλε θα είναι πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής, για να αντιμετωπίσει τους βουλευτές του ακροδεξιού AfD.

Η ειρωνεία είναι πως ο Σόιμπλε -με την πολιτική του και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς του- είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για την άνοδο του AfD.

Αλλά αυτό δεν το λένε ανοιχτά στην Γερμανία, γιατί έχουν πάθει εθνική τύφλωση.

Εγώ θα βάλω στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ένα μηδενικό -γιατί ένα μηδενικό είναι- και θα του ευχηθώ για τέταρτη φορά (1,2,3) να πάει να γ@μηθεί.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.