Δικαίωμα

Όπως φαίνεται, έπρεπε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να μετατραπεί και επίσημα σε προτεκτοράτο για να αναγνωριστούν κάποια ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου.

Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση για να καταργήσει τα Μνημόνια -τα οποία ψηφίζει αβέρτα- και όχι για να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αυτό δεν σημαίνει πως, από τη στιγμή που υπάρχει σύμφωνο συμβίωσης για τα ετερόφυλα ζευγάρια δεν πρέπει να ισχύει και για τα ομόφυλα.

Εγώ μπορεί να διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης και τον θεσμό του γάμου -για ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια-, αλλά, αν ισχύει κάτι σε μια δημοκρατική χώρα, δεν μπορεί να αποκλείει κάποιους.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν για όλους.

Το επιχείρημα πως η νομική ταυτότητα αναγνώρισης φύλου αφορά μόνο μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας, είναι ανόητο γιατί ακόμα και ένας πολίτης να είναι αποκλεισμένος, αυτό είναι ντροπή για όλους μας.

Η Ελλάδα υποτίθεται πως είναι μια δημοκρατική χώρα, οπότε οι αδύναμοι και οι μειονότητες πρέπει να προστατεύονται και να έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή με όλους τους υπόλοιπους πολίτες.

Τώρα φαίνεται η τραγική ανοησία των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που δεν τόλμησαν -με το φόβο του πολιτικού κόστους- να ψηφίσουν αυτά που ψηφίζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Και τώρα κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση πως ψηφίζει για μικροπολιτικά παιχνίδια με τα δικαιώματα, αυτοί που δεν ψήφισαν στο παρελθόν και τώρα τα δικαιώματα, για να μη χάσουν ψήφους.

Στην Ελλάδα, η ηλιθιότητα δεν έχει όρια.

Πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ψηφίζει νομοσχέδια για δικαιώματα που δεν εξαιρούν κανέναν πολίτη.

Και είναι βλακώδες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βάζει στην κομματική διαμάχη τα δικαιώματα.

Βέβαια, στο τέλος της ημέρας η Ελλάδα παραμένει υποδουλωμένη και υποθηκευμένη.

Είναι προφανές πως οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι διακοσμητικές, δεν μπορούν να απελευθερώσουν τη χώρα, και δεν μπορούν παρά να ψηφίζουν αυτά που τους υπαγορεύουν οι ξένοι εντολείς τους.

Τα δικαιώματα δίνονται σε μια χώρα που πολλοί πολίτες της δεν έχουν πια το δικαίωμα να ζήσουν σε αυτή τη χώρα.

Το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια στη χώρα μας -όλοι οι Έλληνες- δεν μπορεί να το ψηφίσει καμία κυβέρνηση.

Αυτό πρέπει να το κατακτήσουμε εμείς οι πολίτες.

Και μάλλον δεν έχουμε και μεγάλη διάθεση για να το πετύχουμε, ενώ είναι προφανές πως δεν έχουμε και τις ικανότητες που απαιτεί κάτι τέτοιο.

Οπότε, θα χορτάσουμε “δικαιώματα”.

Και οι δούλοι έχουν δικαιώματα.

Δικαιώματα με την αλυσίδα και τη σιδερένια μπάλα στο πόδι.

Κατάντια.

(Θέλω να σημειώσω κάτι, με την πιθανότητα να κάνω λάθος: έχω την εντύπωση πως πολλοί άνθρωποι που κατηγορούσαν τους άλλους για την γκετοποίησή τους, συμπεριφέρονται τώρα σαν αυτούς που κατηγορούσαν.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.