Η Ηριάννα και το brain drain

Δεν ξέρω αν έχει γίνει αντιληπτό από τους δικαστές και την κοινωνία, αλλά η υπόθεση της Ηριάννας λειτουργεί σαν προτροπή για τους νέους Έλληνες να εγκαταλείψουν τη χώρα, και για όσους έφυγαν να μην επιστρέψουν ποτέ.

Η Ηριάννα είναι επιστημονική συνεργάτιδα και υποψήφια Διδάκτωρ Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ήταν άριστη φοιτήτρια.

Σήμερα η Ηριάννα βρίσκεται στη φυλακή -και θα βρίσκεται εκεί για τα επόμενα δεκατρία χρόνια- με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο δείγμα DNA, το οποίο η ίδια παραχώρησε οικειοθελώς και για το οποίο διαφωνούν οι ειδικοί επιστήμονες, ενώ δεν είναι δυνατόν να επανεξεταστεί γιατί “έχει καταναλωθεί πλήρως”.

Όλοι έχουμε αντιληφθεί πια πως η Ηριάννα βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας των προσωπικών της σχέσεων, οι οποίες απασχόλησαν πάρα πολύ τους δικαστές στο δικαστήριο.

Στην Ελλάδα έχουν ποινικοποιηθεί και οι προσωπικές σχέσεις.

Όχι κάποια προσωπική σχέση όπως αυτή που είχε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με το συμμαθητή της Μιχάλη Χριστοφοράκο -ο οποίος, αφού ξέσπασε το σκάνδαλος της Siemens διέφυγε στην Γερμανία στην διάρκεια της υπουργίας της συμμαθήτριάς του- αλλά αυτές οι προσωπικές σχέσεις που έχουμε εμείς οι πληβείοι.

Ας υποθέσουμε ότι είσαι ένας νέος Έλληνας που σπουδάζει, ή ετοιμάζεται να σπουδάσει, και παρακολουθείς την υπόθεση της Ηριάννας.

Ζεις σε μια χρεοκοπημένη χώρα, ξέρεις πως κανείς δεν έχει οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, ξέρεις πως όλοι οι μεγαλοαπατεώνες την έχουν βγάλει καθαρή και βλέπεις την “Δικαιοσύνη” να κατασπαράζει και να ξεσκίζει τη ζωή μιας νέας γυναίκας που σπούδασε και έχει όνειρα όπως κι εσύ.

Τι κάνεις;

Σκέφτεσαι πως πρέπει να φύγεις από αυτή τη χώρα.

Γιατί αυτή η χώρα είναι επικίνδυνη.

Αυτή η χώρα ανήκει σε πολιτικούς, ολιγάρχες και δικαστές που μισούν τα νιάτα και τη ζωή.

Αυτή η χώρα ανήκει στη Μαφία που την λυμαίνεται και σε όσους είναι πρόθυμοι να την προσκυνήσουν.

Οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία ελπίδα.

Επίσης, η υπόθεση της Ηριάννας κάνει τους νέους Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό να σκέφτονται πως έκαναν την καλύτερη κίνηση που μπορούσαν να κάνουν, ενώ δεν θα είναι και πολύ ενθουσιασμένοι στην ιδέα να επιστρέψουν κάποτε στην Ελλάδα.

Πολύ έξυπνη η ιδέα να μετατραπεί η Ελλάδα σε φυλακή και η Δικαιοσύνη να γίνει το όργανο της Μαφιοκρατίας, για να μείνουν υποταγμένοι όσοι σκέφτονται με το δικό τους μυαλό και όχι με τα καμμένα και σάπια μυαλά αυτών που διέλυσαν τη χώρα.

Και βέβαια, θα φύγει και η Ηριάννα από την Ελλάδα.

Αν η “Δικαιοσύνη” συνεχίσει να εκδικείται στο πρόσωπο της Ηριάννας τους νέους και ελεύθερους ανθρώπους, τι νομίζετε πως θα κάνει η Ηριάννα όταν θα αποφυλακιστεί;

Δεν μένεις εκεί που σου ξέσκισαν τη ζωή.

Ας συνεχίσουν τώρα οι “αρμόδιοι” να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους Έλληνες που εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Όταν η χώρα σου έχει γίνει φυλακή, έχεις χρέος να αποδράσεις από τη χώρα σου.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.