Ο Τσίπρας πετάει προς το άγνωστο και η ελπίδα ξαναγυρνάει

Πιτσιρίκο γεια σου και χαρά σου!
Άκουσα ότι ο Τσίπρας δεν κοιμήθηκε καλά χθες, γιατί σκεφτόταν ότι πρέπει να πάει στην Αμερική να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο, για τον οποίο είχε δηλώσει προεκλογικά ότι ελπίζει «να μην μας βρει αυτό το κακό και εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ».

Αποφάσισε λοιπόν, να κάνει κάτι για να καλοπιάσει τον Τραμπ, ώστε να μην του κρατάει μούτρα.

Στην αρχή σκέφτηκε να κάνει μπάντζι-τζάμπινγκ από τον Ισθμό της Κορίνθου, και όταν θα προσγειωνόταν στην επιφάνεια της θάλασσας, να βουτήξει ένα ελληνικό μπισκότο σε μία κούπα καφέ με τη σημαία της Αμερικής πάνω της.

Αλλά το μετάνιωσε, γιατί σκέφτηκε ότι θα φαινόταν σαν ένα κρυφό μήνυμα ότι πηγαίνει για να βουτήξει δανεικά.

Μετά σκέφτηκε να κάνει skydiving κρεμασμένος από ένα ελικόπτερο, και να προσγειωθεί στο έδαφος όπου θα ήταν σκεπασμένο με την αμερικανική σημαία.

Αλλά το μετάνιωσε γιατί σκέφτηκε ότι θα φαινόταν σαν ένα κρυφό μήνυμα που ζητάει να γίνει Αμερικανός πολίτης, και ο Τραμπ αυτά με τις υπηκοότητες δεν τα πολυγουστάρει.

Τελικά, αποφάσισε να κάνει ότι και ο Μητσοτάκης πατήρ, και να ανέβει και αυτός σ’ ένα F-16, διαφημίζοντάς τα τζάμπα πάνω από το ηλιόλουστο Αιγαίο.

Αλλά πιο πολύ ενθουσιάστηκε στην ιδέα ότι θα πικάρει τον υιό Μητσοτάκη, αφού εκείνος μόνο χαρταετό έχει πετάξει.

Πρωί-πρωί τηλεφώνησε στον Καμμένο να του πει όλα τα κόλπα, μια και είχε ήδη εμπειρία ιπτάμενου.

Ο Καμμένος τσαντίστηκε αρχικά, γιατί του είπε ότι πάλι θα τους πιάσει στο στόμα του ο Άδωνις που έχει γίνει σαν τον ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό και τους κατηγορεί για σπατάλες.

Ο Τσίπρας του είπε να αφήσει τον Πουαρό, και να πει να ετοιμάσουν ένα F-16 με διπλάσιο ντεπόζιτο και φουλ καύσιμα.

Ο Καμμένος τρόμαξε και τον ρώτησε αν αυτό σημαίνει ότι εγκαταλείπει την χώρα και αφήνει την κυβέρνηση στα χέρια του.

Ο Τσίπρας τον καθησύχασε, λέγοντάς του:

«Βρε κουτό, πάω εγώ πουθενά χωρίς εσένα; Μαζί σου και στην κόλαση».

Ο Καμμένος ένιωσε μία ανακούφιση, αλλά από την τρομάρα που πήρε, έδωσε παραγγελία να του φέρουν ένα κουτί με τα αγαπημένα κρουασάν του, αλλά χωρίς άχνη, γιατί κάνει δίαιτα.

Μόλις έφτασε στην 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα, ο πρωθυπουργός ζήτησε μπογιές για να ζωγραφίσει το όνομά του πάνω στο F-16.

Ξεκινώντας να σχηματίζει το πρώτο γράμμα σε μέγεθος που θα το διάβαζε και ο μεγαλύτερος μύωψ, του πήραν τις μπογιές από τα χέρια, γιατί, αν συνέχιζε, θα κάλυπτε όλο το γυάλινο θάλαμο.

Ο Τσίπρας στεναχωρήθηκε πολύ που δεν θ’ άφηνε το καλλιτεχνικό στίγμα του πάνω στο νέο F-16 Block 52+ για να το δει ο Τραμπ και να χαρεί.

Τελικά, του κάνανε το χατήρι, αλλά υπήρξε μία αισθητή μείωση στο μέγεθος του ονόματός του, ώστε να μην τρομάζουν τα πουλιά και πέφτουν πάνω τους.

Ο Καμμένος τον φίλησε σταυρωτά, και του έδειξε ένα άλλο F-16 λίγο πιο μακριά, με το δικό του όνομα, γραμμένο με μεγαλύτερα γράμματα, κλείνοντάς του το μάτι.

Η σκάλα ετοιμάστηκε, και ο Τσίπρας, σαν κομάντο, σκαρφάλωσε για να μπει στη θέση του πιλότου.

Ο βοηθός εδάφους, τον σταμάτησε και του διευκρίνισε ότι πρέπει να κάτσει στο πίσω κάθισμα, γιατί ο πιλότος του δεν έχει διατελέσει ποτέ εκπαιδευτής πρωθυπουργών.

Ο Τσίπρας αναστέναξε με παράπονο, γιατί πρώτη φορά θα πετούσε στην πίσω τουριστική θέση.

Αφού τελικά βολεύτηκε στο κάθισμα, έβαλε κατευθείαν την μάσκα οξυγόνου, γιατί ο Καρανίκας τον είχε συμβουλέψει ότι, αν πάρει από πριν μερικές βαθιές αναπνοές οξυγόνου, δεν θα καταλάβαινε Χριστό κατά την πτήση.

Τελικά, ο πιλότος έφτασε, έδεσε τον πρωθυπουργό όσο καλύτερα μπορούσε, του είπε να βάλει την μάσκα μόλις βάλει μπρος την μηχανή, και να κάνει το σταυρό του.

Ο Τσίπρας, έχοντας μετανιώσει που δεν πήρε την ευλογία του Ιερώνυμου, έβαλε την μάσκα οξυγόνου σε χρόνο ντε-τε και τα μαύρα γυαλιά ηλίου, ώστε να μη μπορεί κανείς να τον δει αν τυχόν λιποθυμήσει.

Ο πιλότος χαμογελούσε σε όλη την προετοιμασία, γιατί λίγο πριν ο Άδωνις του είχε τάξει μία θέση πτέραρχου αν ξεφορτωνόταν τον Τσίπρα, αλλά δεν του είχε απαντήσει αν θα το κάνει.

Όμως, ο Άδωνις φωτογράφισε το διπλό ντεπόζιτο του F-16 και πήρε αντίγραφο τιμολογίου από τα εξτρά καύσιμα, γιατί αν επέστρεφε ο Τσίπρας, θα μπορούσε τουλάχιστον να τον ξεμπροστιάσει ως σπάταλο στη Βουλή.

Το F-16 απογειώθηκε, και χάθηκε μέσα στα σύννεφα, ενώ ο Καμμένος χειροκροτούσε ενθουσιασμένος, σκεπτόμενος ότι για λίγη ώρα θα ήταν αυτός ο μόνος πρόεδρος κυβέρνησης στο Ελληνικό έδαφος.

Η χαρά του όμως διακόπηκε ξαφνικά, όταν ο πύργος ελέγχου τον ειδοποίησε ότι ο πιλότος δεν πήρε μαζί του το σχέδιο πτήσης και αγνοούν προς τα που πετάνε αφού έχουν κλείσει και το GPS.

Ο Καμμένος, καταϊδρωμένος, ειδοποίησε την οικογένεια του για να ετοιμάσουν τα μπαγκάζια τους και να είναι σε ετοιμότητα για να φύγουν.

Οι δημοσιογράφοι έχοντας καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά, άρχισαν να ρωτάνε προς τα πού πετάει ο πρωθυπουργός και αν συμβαίνει κάτι.

Ο Καμμένος κατόρθωσε να ξεστομίσει λίγες λέξεις τραυλίζοντας: «Πε-πε-πε-πε-πετάει o Tσίπρας!!!»

Τον ξαναρώτησαν, όμως, και πάλι την πορεία πτήσης του περιμένοντας νεότερο σχόλιο του.

Ο Καμμένος έχει κάτσει στο πάτωμα, και πότε με αναφιλητά και πότε με δάκρυα, μονολογεί ψιθυρίζοντας ξανά και ξανά το ίδιο, δείχνοντας με το δάχτυλο τον ουρανό: «Πε-πε-πε-πε-πετάει… πε-πε-πε-πε-πετάει o Tσίπρας!!!»

Οι δημοσιογράφοι, μη μπορώντας να πάρουν άλλη δήλωση από τον υπουργό Άμυνας, ειδοποιούν τους αρχισυντάκτες τους, και όλοι υποψιάζονται ότι, αφού ο Τσίπρας ζήτησε να ετοιμάσουν F-16 με διπλό ντεπόζιτο και εξτρά καύσιμα, πετάει προς το άγνωστο και μάλιστα χωρίς ξεκάθαρη πρόθεση για επιστροφή.

Ο Άδωνις τρίβει τα χέρια του από χαρά σαν τον Δρακουμέλ, με τη σκέψη ότι η κυβέρνηση πέφτει χωρίς τον Τσίπρα.

Τα νέα διαδίδονται σε όλη την Ελλάδα, και η ελπίδα ξαναγυρνάει απρόσμενα στο πρόσωπο των Ελλήνων.

Ο Μητσοτάκης βγαίνει και δηλώνει ότι πρόκειται για μία ανήκουστη συμπεριφορά πρωθυπουργού που αγνοεί τους κανόνες ασφαλείας και έχει αφήσει ακέφαλη την χώρα.

Έτοιμος να καταθέσει πρόταση μομφής για ψήφο εμπιστοσύνης, ο Άδωνις τον τραβάει από το μανίκι και του ψιθυρίζει ότι μόλις τον ειδοποίησε ο πιλότος ότι επιστρέφουν.

Φιλικά

Αντώνης

Υ.Γ. Πιτσιρίκο, η «ελπίδα» επέστρεψε, και οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πλέον ότι πρέπει να ανέβουν στον Όλυμπο, μπας και συναντήσουν και αυτοί κάποιον εξωγήινο για να τους πει τι να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

(Αγαπητέ Αντώνη, ο Τσίπρας περνάει υπέροχα. Είναι στη καλύτερη φάση της ζωής του. Το απολαμβάνει αυτό που του συμβαίνει και μάλλον δεν το είχε φανταστεί ποτέ. Χώρια που, εμφανισιακά, σε πείθει πως θα μπορούσε να είναι πιλότος σε F-16. Αν υπάρχει ένας χαρούμενος άνθρωπος στην Ελλάδα, αυτός είναι ο Τσίπρας. Τον βλέπω να κερδίζει και τις επόμενες εκλογές, που δεν έχουν, βέβαια, κανένα νόημα, αφού η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και οι πρωθυπουργοί είναι διακοσμητικοί. Να είσαι καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.