Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων, αλλά το πάει το γράμμα;

Αγαπητέ Πιτσιρίκο γεια σου!
Περιττό να σου πω ότι από τότε που έμαθε ο Μήτσος ότι έχουμε κάθε μέρα και μία παγκόσμια ημέρα, με ρωτάει κάθε μέρα τι γιορτάζουμε και αρχίζει τις ερωτήσεις.

Κάνει ότι νοιάζεται, αλλά όλο για καζούρα ψάχνει.

Σήμερα του είπα ότι γιορτάζουμε την ίδρυση της παγκόσμιας ταχυδρομικής ένωσης.

Κάθε χρόνο διακινούνται 436 δισεκατομμύρια γράμματα και αντικείμενα από τα 660.000 δημόσια ταχυδρομικά γραφεία σε όλο τον κόσμο, τα οποία απασχολούν 5.000.000 υπαλλήλους.

Με κοίταξε λοξά ως συνήθως -του ‘μεινε μάλλον κουσούρι από το στρατό από τη στάση προσοχής- και με ρώτησε τάχα αθώα «αν γιορτάζουν και όσοι το πάνε το γράμμα».

Έκανα ότι δεν κατάλαβα και απάντησα: «Όλοι οι αποστολείς και οι παραλήπτες γιορτάζουν Μήτσο. Κι εσύ γιορτάζεις αλλά φαίνεται δεν το γνώριζες».

Μήτσος: Δηλαδή εγώ και οι ομοφυλόφιλοι γιορτάζουμε σήμερα;

Εγώ: Γιατί ρε Μήτσο; Δεν κάνει να γιορτάζουν αυτοί μαζί μας τέτοια παγκόσμια μέρα;

Μήτσος: Ναι, αλλά εγώ δεν το πάω το γράμμα. Άρα αυτοί γιορτάζουν και όχι εγώ (γελάει).

Εγώ: Μήτσο, φταίει που δεν έγινες ταχυδρόμος και νομίζεις ότι στη φάμπρικα δεν το πας το γράμμα.

Μήτσος (πάλι κοιτώντας λοξά): Τώρα με είπες κορόιδο ή γκέι ;

Eγώ: Γιατί, ρε Μήτσο; Έχει καμία διαφορά αν το πας το γράμμα για τον Σόιμπλε που έχεις κάνει την μέρα νύχτα ή για τον κάθε Έλληνα πολιτικό, όταν και σένα σε πηδάνε κάθε μέρα τόσα χρόνια;

Mε όλο το συμπάθιο, ρε Μήτσο, αλλά τουλάχιστον οι γκέι το επέλεξαν και το απολαμβάνουν, ενώ εσύ μάλλον όχι (κρυφογελάω που του χάλασα την καζούρα).

Μήτσος (κατακόκκινος): Γαμώτι μου! ‘Εχεις δίκιο!

Με έχουν καταπηδήξει στη φάμπρικα τόσα χρόνια πρωί-βράδυ!

Άσε που, όταν μπαίνω μέσα στο εργοστάσιο και βλέπω εκείνο το τεράστιο πανό «ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ» τρελαίνομαι και κοιτάω τα χέρια μου μήπως έγινα Ρόμποκοπ και δεν το κατάλαβα.

Μνημόνιο έγινε η σούφρα μας! Ρε, το πάμε το γράμμα όλοι μας κανονικά! Αι σιχτίρ!

Εγώ (έχω φάει τα σωθικά μου να μη γελάσω μέχρι να πω): Mήτσο τελικά, άντρας-άντρας αλλά το πας κι εσύ το γράμμα ε ;

Μήτσος : Αι στα διάλα, ρε! Μία παγκόσμια μέρα μου είπες ότι γιορτάζουμε για τους ταχυδρόμους και με έβγαλες γκέι. Είσαι μεγάλη λέρα ρε!

Εγώ (ολοκληρώνοντας την αλλαγή φύλου στο): Mήτσο! Πρόσεξε μη το πεις ούτε του παπά ότι νιώθεις να σε πηδάνε. Θα σε αφορίσει μέχρι να πεις κύμινο!

Έχω απομακρυνθεί από κοντά του, κρατώντας το στομάχι μου από τα γέλια, αλλά τον ακούω ακόμη να βρίζει όποιον πολιτικό και όποια πολυεθνική έχει θυμηθεί τρεις γενιές όπισθεν.

Από την πολλή καζούρα, φοβάμαι μη πάθει κανένα εγκεφαλικό και το ΄χω κρίμα.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά πού θα βρω άλλο Μήτσο να με ρωτάει για τις παγκόσμιες μέρες.

Φιλικά

Αντώνης

Υ Γ. Πιτσιρίκο, «παγκόσμιες μέρες» και τελειωμό δεν έχει το πήδημα, με ή χωρίς αλλαγή φύλου.

(Αγαπητέ Αντώνη, σχεδόν έναν αιώνα μετά τον θάνατο του Φρόιντ, συνεχίζουμε να κάνουμε αστεία με το ποιος πηδάει και ποιος πηδιέται. Και σχεδόν όλοι απειλούν τους άλλους πως θα τους πηδήσουν. Βέβαια, μένουν στις απειλές -ειδικά στα γήπεδα- αλλά αυτό λέει πολλά για την κοινωνία. Επίσης, λέει πολλά για το πώς βλέπουν πάρα πολλοί Έλληνες τις γυναίκες. Ο άνδρας έχει πουλί, άρα αυτός γ@μάει. Ο Φρόιντ είναι σαν να μην έζησε ποτέ. Όσο για τις Παγκόσμιες Ημέρες, είμαι βέβαιος πως στο μέλλον θα υπάρξει και Παγκόσμια Ημέρα Ελλήνων γιατί οι Έλληνες θα εξαφανιστούν από τον πλανήτη. Πολύ πήδημα αλλά παιδιά δεν γεννιούνται. Να είσαι καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.