Σοκάρει η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να βάλει τις εκκλησίες στο Airbnb

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να βάλει τις εκκλησίες στο Airbnb.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ, οι δουλειές δεν πάνε καλά για την Εκκλησία, αφού οι γάμοι και τα βαφτίσια παρουσιάζουν θεαματική πτώση -εξαιτίας της χρεοκοπίας και της υπογεννητικότητας-, ενώ είναι πολλοί πια οι Έλληνες που προτιμούν τον πολιτικό γάμο και την ονοματοδοσία.

Παράλληλα, όλο και λιγοστεύουν τα χρήματα στα παγκάρια, αφού οι πιστοί βλέπουν πως -οκτώ χρόνια τώρα- η Παναγιά δεν κάνει το θαύμα να βγει η Ελλάδα από τα Μνημόνια, οπότε έχουν πάψει να την δωροδοκούν με κεράκια, λαμπάδες και τάματα.

Δεν είναι λίγοι οι παπάδες που δεν έχουν ράσο να αλλάξουν και κυκλοφορούν συνέχεια με τα ίδια άμφια, ενώ από κάτω δεν φοράνε τίποτα γιατί δεν έχουν ούτε βρακί ν’ αλλάξουν.

Τούτων δοθέντων, η Εκκλησία της Ελλάδος είναι αναγκασμένη να αναζητήσει νέους οικονομικούς πόρους.

Οι χιλιάδες εκκλησίες και τα ξωκλήσια δίνουν την ευκαιρία στην Εκκλησία να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία της.

Αφού οι πιστοί δεν επισκέπτονται συχνά πια τις εκκλησίες, θα τις επισκέπτονται οι τουρίστες.

Ήδη, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει βάλει όλες τις εκκλησίες στο Airbnb, και υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Ιδιαίτερα, τα ξωκλήσια στα νησιά των Κυκλάδων είναι ήδη όλα νοικιασμένα για την επόμενη τουριστική σεζόν.

Μεγάλη ζήτηση υπάρχει και για τις μητροπόλεις, αφού είναι ευρύχωρες και θα μπορούν να έχουν πισίνα και τζακούζι.

Πρώτα, βέβαια, νοικιάστηκαν τα ξωκλήσια που βρίσκονται πάνω στις κοσμοπολίτικες παραλίες με τη χρυσή άμμο, αφού οι τουρίστες θα έχουν την δυνατότητα να βγαίνουν από το ιερό με το μαγιό και να αράζουν στις ξαπλώστρες, για να παραγγείλουν τα κοκτέιλ τους.

Ήδη, αυτές τις ημέρες οι εκκλησίες εφοδιάζονται με κρεβάτια, καναπέδες, καρέκλες, ψυγεία, κουζίνες, τουαλέτες, ντουζιέρες και όλα όσα χρειάζεται μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα, για να παρέχει όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες της.

Όταν οι τουρίστες θα πηγαίνουν στην θάλασσα, θα μπαίνουν στην εκκλησία οι παπάδες για να αλλάξουν τα σεντόνια, να σφουγγαρίσουν και να πάρουν τη σακούλα με τα χρησιμοποιημένα κωλόχαρτα.

Η μόνη υποχρέωση που θα έχουν οι τουρίστες θα είναι να χτυπάνε κάθε Κυριακή το πρωί την καμπάνα, ενώ θα παρακαλούνται να μη βάζουν δυνατά τη μουσική, για να μην ενοχλούν τα διπλανά μπαρ.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να βάλει τις εκκλησίες στο Airbnb, έχει προκαλέσει την αντίδραση των ξενοδόχων που απειλούν πως θα κάνουν γάμους, βαφτίσια και κηδείες, ενώ θα κάνουν και περιφορά του Επιταφίου.

Δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν η απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να βάλει τις εκκλησίες στο Airbnb, αφού, όταν η Εκκλησία ξεκίνησε να νοικιάζει τα σπίτια που της ανήκουν -ο Θεός έχει ιδιοκτησία στην Ελλάδα-, τα γατάκια της Airbnb δεν είχαν γεννηθεί ακόμα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.