Το 2007 ο Στέφανος Μάνος είχε κάνει την ιδανική πρόταση για το Ελληνικό

Τον Οκτώβριο του 2007, στο Blog Action Day, όπου χιλιάδες μπλόγκερ από όλο τον κόσμο ενώθηκαν για το περιβάλλον και έκαναν προτάσεις, τόλμησα να γράψω πως συμφωνώ με την πρόταση του Στέφανου Μάνου για το Ελληνικό και πως αυτή είναι η πρόταση που στηρίζω για το περιβάλλον.

Το τι βρισίδι έφαγα -τότε ήμουν ακόμα φρέσκος μπλόγκερ και δεν το είχα συνηθίσει- δεν περιγράφεται.

Το “λάθος” μου ήταν πως συμφώνησα με την πρόταση του Στέφανου Μάνου για το Ελληνικό -διαφωνώ σε πολλά θέματα με τον Στέφανο Μάνο αλλά βρήκα καταπληκτική την πρότασή του-, οπότε ήμουν κι εγώ νεοφιλελεύθερος και όχι αριστερός όπως αυτοί που είναι στην κυβέρνηση σήμερα και ξεπουλάνε τα πάντα.

Τι είχε προτείνει, όμως, πριν από δέκα χρόνια για το Ελληνικό ο Στέφανος Μάνος;

Ο κ. Μάνος είχε προτείνει να δοθεί σε κοινή χρήση (πάρκα, πλατείες, κήποι και δρόμοι) το 50% της έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού και το υπόλοιπο 50% να γίνει οικοδομήσιμα οικόπεδα.

Η γνώμη του ήταν πως με τα χρήματα από την πώληση αυτών των οικοπέδων (περίπου 4 δισ. ευρώ) θα πρέπει να απαλλοτριωθούν 20 εκτάσεις των 100 στρεμμάτων στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας και να δημιουργηθούν 20 Κήποι σαν τον Εθνικό Κήπο.

Έτσι η Κυψέλη, ο Κολωνός, το Περιστέρι, το Αιγάλεω και άλλες συνοικίες της Αθήνας θα αποκτούσαν μεγάλους Κήπους.

Η άποψη του κ. Μάνου ήταν πως το μεγάλο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού θα είχε νόημα, αν υπήρχαν ήδη τέτοιοι Κήποι κοντά στους χώρους κατοικίας των Αθηναίων· τώρα, αρκεί το Πάρκο του Ελληνικού να έχει τη μισή έκταση απ’ αυτήν που προβλέπει η αρχική μελέτη (2.600 στρέμματα αντί 5.200 στρέμματα).

Τώρα που όλοι ξέρουμε τι έχει γίνει με το Ελληνικό -και με τη χώρα-, υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί με την πρόταση του Στέφανου Μάνου;

Ήταν η τέλεια πρόταση για το Ελληνικό -και την Αθήνα- αλλά κανείς δεν άκουγε.

Κανείς δεν άκουγε κανέναν, αλλά σχεδόν όλοι απόρησαν όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε.

Καλή συνέχεια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.