Ας βοηθήσουμε να αυτορρυθμιστεί η αγορά

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Μετά από καιρό αποφάσισα να σου γράψω ξανά.
Ελπίζω να είσαι καλά σωματικά και ψυχικά, όσο μπορείς.
Αφορμή ήταν η κίνηση του “γύπα των αγορών”, της Eurobank, που ξεκίνησε πρώτη τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που μάλλον θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες για να κάνουν το ίδιο σε λίγο καιρό.

Δεν τρέφω αυταπάτες και ξέρω καλά ότι ο καπιταλισμός και η ελεύθερη οικονομία βάζει τους όρους και τους κανόνες του.

Οπότε, η ελεύθερη οικονομία αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί σπίτια κακοπληρωτών πελατών της· διαμέρισμα 46 τμ ήταν σήμερα ένα από τα ακίνητα που βγήκαν σε πλειστηριασμό.

Η αγορά αυτορρυθμίζεται, ας βοηθήσουμε λοιπόν και εμείς σαν πελάτες των τραπεζών να αυτορρυθμιστούν μια και καλή.

Γιατί, σαν πελάτες των τραπεζών, θεωρώ ότι δεν θα μας άρεσε μια ανάλογη συμπεριφορά στο πρόσωπό μας, αν σε μια δύσκολη στιγμή μας, η τράπεζα θα μας έβγαζε στο σφυρί τα υπάρχοντά μας ή αν θα αποφάσιζε να κουρέψει τις οικονομίες μας.

Πολύ κακή συμπεριφορά, καλύτερα να βγάλουμε τις καταθέσεις μας από αυτήν την επιχείρηση και ας τα πάμε σε μια καλύτερη που δεν προβαίνει σε πλειστηριασμούς, ή καλύτερα ας τα φάμε σε παγωτά.

Ελεύθερη οικονομία έχουμε, ας κερδίσει αυτός που προσφέρει καλύτερο customer service και ασφάλεια στον καταθέτη / πελάτη του.

Ας βοηθήσουμε να αυτορρυθμιστεί η αγορά.

Κωνσταντίνος

(Αγαπητέ φίλε, εγώ την έκανα την πρόταση που εσείς κάνετε σήμερα, πριν από δέκα σχεδόν χρόνια. Τον Μάιο του 2008, έγραψα “Είστε να κλείσουμε μια Τράπεζα;”. Περιττό να σας πω το τι αντιμετώπισα τότε. Και δεν θα ήθελα να το αντιμετωπίσω ξανά. Δεν βλέπω και το λόγο πια. Οι Έλληνες επέλεξαν όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε, είμαι πια ένας από τους ελάχιστους γραφιάδες στην Ελλάδα που δεν δουλεύει για την κυβέρνηση ή για τους ολιγάρχες. Οπότε, θα είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε όλους αυτούς τους χαριτωμένους επαναστάτες που δουλεύουν για τα ΜΜΕ της κυβέρνησης και τα ΜΜΕ των ολιγαρχών, και βλέπω πως χαίρουν μεγάλης εκτίμησης. Είμαι βέβαιος πως θα ενθουσιαστούν με την πρότασή σας. Εγώ έδωσα. Και κορόιδο δεν πιάνομαι ξανά. Καλή επιτυχία. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.