Εμείς να νικάμε

Γεια σου αγαπητέ Πιτσιρίκο.
Ορμώμενος από τα τελευταία κείμενα «Οι άνθρωποι ψηφίζουν το λιγότερο κακό» και «Σκυτάλη στην εξουσία» θέλω να καταθέσω και τη δική μου γνώμη.

Αρχικά, να πω ότι βλέπω σωστές όλες τις εκτιμήσεις κι ας είναι αντίθετες μεταξύ τους, είναι σενάρια που έχουν λογική βάση και μπορούν να πραγματοποιηθούν ανάλογα με τις συνθήκες που θα προκύψουν, όταν κι όποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Θα βάλω, όμως, τις δικές μου παραμέτρους.

Πρώτον, η μούντζα που φάγαμε ακριβώς μετά το δημοψήφισμα ήταν τόσο μεγάλη και σοκαριστική που δε χωνεύεται τόσο εύκολα από όσους ψήφισαν ΟΧΙ, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Επίσης, αν ανήκεις στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά (όπως εγώ) και δεν μεταλλάχθηκες από παλιοΠασόκος σε νεοΣυριζόπουλο, η ταπείνωση που ένιωσες ήταν τόσο μεγάλη, που κάνεις εμετό όταν βλέπεις τον Αλέκο να προσπαθεί με όλο του το σώμα να σε πείσει ότι είσαι ηλίθιος.

Δεύτερον, ο ελληνικός λαός είναι τετραπέρατος, ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο, πανέξυπνος αλλά κυρίως κουτοπόνηρος.

Προσωπικά, πιστεύω ότι πλέον είμαστε ένας εντελώς ηλίθιος λαός αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Όμως έχουμε ένα γνώρισμα ως λαός, είμαστε πανηγυρτζήδες. Θέλουμε να είμαστε με τον πρώτο, να είμαστε με τον νικητή, να βγούμε την επόμενη μέρα και να κάνουμε καζούρα στον ηττημένο, να αισθανόμαστε πρώτοι και ας έχουμε φάει 5 γκολ· ένας λόγος παραπάνω σήμερα, μετά από 8 χρόνια χρεοκοπίας, 3,5 μνημόνια στην πλάτη και μόνο με ήττες στο ιστορικό μας.

Συμπέρασμα, αν οι στημένες δημοσκοπήσεις δείχνουν αρκετό προβάδισμα στο γουρλωτό παιδί του Τέρη Χρυσού, τότε ένας μεγάλος πληθυσμός από ψηφοφόρους–πρόβατα θα ρίξουν μαύρο στον Αλέκο και θα χρήσουν διάδοχο της εξουσίας το επόμενο ζαβοσωτήρα του έθνους, όσο κι αν βαθιά μέσα τους φοβούνται ότι θα είναι η μεγαλύτερη καταστροφή.

Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι όποιον πρόεδρο κι αν είχε η ΝΔ, ακόμα κι έναν κουβά με σκατά να βάζανε, το 20% το πιάνει παραδοσιακά για πλάκα, πόσο μάλλον τώρα που αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Αλέξης ήταν Αλέκος κι αυτός.

Για να δούμε τελικά ποιο σενάριο θα επικρατήσει στο τέλος. Καλά να είμαστε -εδώ ή στο εξωτερικό οι τυχεροί- να δούμε τη συνέχεια του σήριαλ.

Adriano

(Αγαπητέ φίλε, καμιά σημασία δεν έχει αν θα είναι πρωθυπουργός ή ο Τσίπρας στο προτεκτοράτο που πετάει από Μνημόνιο σε Μνημόνιο. Αλλά βλέπω πως μάλλον έχουν καταφέρει πάλι να πετύχουν τον δικομματισμό των χρόνων πριν από την χρεοκοπία. Η διαφορά είναι πως στην θέση του ΠΑΣΟΚ είναι πια ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, η αποχή στις επόμενες εκλογές θα σπάσει όλα τα ρεκόρ, και θα είναι το πρώτο κόμμα με τεράστια διαφορά. Αργούμε πάρα πολύ να καταλάβουμε, αλλά κάποιοι αρνούνται πια να φάνε στη μάπα την ίδια απάτη. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.