Ουρά στην Κεντροαριστερά!

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν οι εκλογές για τον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, αφού οι διοργανωτές είχαν την πολύ καλή ιδέα να είναι λίγα τα εκλογικά κέντρα, ώστε να δημιουργηθούν ουρές και να μοιάζει πως στις κάλπες γίνεται κοσμοσυρροή.

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι ήταν ηλικιωμένοι γιατί οι γέροι δεν έχουν τι να κάνουν τις Κυριακές που είναι κλειστές οι τράπεζες και τα ταμεία, οπότε πήγαν και στήθηκαν στις ουρές, για να μην πάθουν στερητικό σύνδρομο.

Βέβαια, η ύπαρξη πολλών ηλικιωμένων δημιούργησε προβλήματα -γιατί κάποιοι δεν είχαν πάρει τα φάρμακά τους και λιποθυμούσαν-, ενώ στο εκλογικό κέντρο του Χαλανδρίου ένας 85χρονος επιτέθηκε σε έναν 65χρονο που του πήρε τη σειρά, λέγοντάς του “εσείς οι σημερινοί νέοι δεν σέβεστε τίποτα”.

Πάντως, καλό θα είναι να μην χρειαστεί δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή, γιατί, μέχρι τότε, οι μισοί ψηφοφόροι θα τα έχουν τινάξει.

Βέβαια, καλό είναι που ψηφίζουν τα γερόντια -που θα τα κακαρώσουν σύντομα και δεν θα έχουν την τύχη να απολαύσουν αυτό το επαναστατικό που φέρνει στη χώρα ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς-, ώστε να αφήσουν το αποτύπωμά τους και να μην τους ξεχάσουμε, όταν θα βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα.

Στις κάλπες πήγαν και πολλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας αλλά θα πρέπει κάποιος να τους ενημερώσει πως στις εθνικές εκλογές δεν θα μπορούν να ψηφίσουν δυο κόμματα, αν και οι περισσότεροι μάλλον δεν θα έχουν κανένα δίλημμα στις εκλογές γιατί δεν θα ζουν μέχρι τότε.

Από την άλλη, δεν έχει απολύτως καμία σημασία τι ψηφίζουν οι Έλληνες στο προτεκτοράτο, οπότε άσε τους ανθρώπους να ψηφίζουν και να νομίζουν πως κάτι κάνουν.

Μόλις ανακηρυχτεί ο αρχηγός του νέου φορέα, θα δημιουργηθεί και ο ο φορέας.

Οι Έλληνες συνηθίζουν να ψηφίζουν αρχηγό για κάτι που δεν υπάρχει αλλά αυτό είναι λογικό, αφού ούτε χώρα υπάρχει.

Πάντως, πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε ένας φορέας που θα φιλοξενεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο γιατί, αλλιώς, ο Βενιζέλος θα βρεθεί εκτός Βουλής και θα πάει να βρει τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή.

(Δεν περίμενα να αναδειχτεί ο νικητής των εκλογών, γιατί όλοι οι υποψήφιοι είναι εξαιρετικοί και είναι βέβαιο πως, όποιος και να νικήσει, θα προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες.)

(Θέλω να καταγγείλω αυτούς που δεν έδωσαν μεγαλύτερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ώστε να πάει να ψηφίσει. Γιατί και ο Κουφοντίνας ΠΑΣΟΚ ήταν. Όπως όλοι αυτοί που ντρέπονται σήμερα να το πουν, και κάνουν “νέο φορέα”, με την ελπίδα να ορμήσουν και πάλι στη μάσα, όπως έκαναν επί δεκαετίες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.