Το πλαστικό χρήμα ευθύνεται για τη βία σε βάρος των ηλικιωμένων

Οι επιθέσεις ληστών σε ηλικιωμένους ανθρώπους -μέσα και έξω από τα σπίτια τους- δεν είναι κάτι νέο, αφού οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι ο πιο εύκολος στόχος.

Οι ειδήσεις για ηλικιωμένους που βασανίζονται μέσα στα σπίτια τους από τους ληστές -για να τους πουν πού έχουν τα χρήματα-, προκαλούν οργή σε όλους.

Με την ραγδαία αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, είναι βέβαιο πως οι επιθέσεις σε σπίτια ηλικιωμένων θα πυκνώσουν.

Αν οι ληστές δεν βρίσκουν χρήματα στους πολίτες στον δρόμο, θα στραφούν στα σπίτια.

Δηλαδή, η χρήση πλαστικού χρήματος στέλνει τους ληστές στα σπίτια μας.

Και η πρώτη επιλογή των ληστών είναι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι αφενός είναι αδύναμοι και αφετέρου δεν αλλάζουν εύκολα συνήθειες, οπότε είναι πιθανότερο να χρησιμοποιούν μετρητά και όχι κάρτες.

Η περίπτωση να εξαλειφθεί η εγκληματικότητα δεν υπάρχει, αφού όχι μόνο η χώρα είναι χρεοκοπημένη και με τεράστιο ποσοστό ανεργίας -οι δείκτες της ανεργίας και της εγκληματικότητας ανεβαίνουν παρέα- αλλά και επειδή η εγκληματικότητα είναι συνυφασμένη με τον καπιταλισμό· καπιταλισμός χωρίς γκάνγκστερ δεν υπάρχει.

Οπότε, θα πρέπει να ξέρετε πως κάθε φορά που χρησιμοποιείτε πλαστικό χρήμα, στέλνετε τους ληστές στα σπίτια, και, άρα είστε κι εσείς υπεύθυνοι για τα βασανιστήρια στην γιαγιά που τόσο σας σόκαραν, όταν ακούσατε την είδηση.

Βέβαια, αν αρχίσουν οι ληστές να καθαρίζουν τους ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους, θα κάνουν καλό στην ελληνική οικονομία, αφού θα μειωθεί ο αριθμός των συνταξιούχων.

Από την άλλη, με κάθε συνταξιούχο που θα καθαρίζουν οι ληστές, θα χάνεται και μια σύνταξη με την οποία μπορεί ο συνταξιούχος να ενισχύει οικονομικά τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Οπότε, δημιουργούνται κι άλλοι φτωχοί, άρα και περισσότερη εγκληματικότητα.

Και επειδή οι νεοφώτιστοι ληστές είναι πιο φοβισμένοι και από τα θύματά τους, μπορούν να γίνουν ακόμα πιο βίαιοι από τους “επαγγελματίες”.

Θα πρέπει το κράτος να βγάλει ένα επίδομα για τους ληστές, ώστε να μην βασανίζουν τα γερόντια μέσα στα σπίτια τους.

Κι επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, μην χρησιμοποιείτε πλαστικό χρήμα.

Πληρώνοντας με μετρητά, σώζετε ηλικιωμένους.

Επίσης, προστατεύετε και τον εαυτό σας.

Γιατί, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά δεν θα είστε πάντα νέοι.

Και μια μέρα, οι ληστές θα μπουν στο δικό σας σπίτι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.