Υπάρχει μια παρεξήγηση στον αναρχικό χώρο

Μετά την κατάληψη του Πολυτεχνείου από ομάδα αντιεξουσιαστών και τον τραυματισμό της δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά από φωτοβολίδα αντιεξουσιαστή, έχουμε εμφύλιο στον αναρχικό χώρο.

Αναρχικοί στρέφονται εναντίον αναρχικών και τους κατηγορούν πως κάνουν αυτά που υποστήριζαν και οι ίδιοι μέχρι χτες.

Υπάρχει μια παρεξήγηση στον αναρχικό χώρο.

Και επειδή πολλοί αναρχικοί δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, θα τους εξηγήσω εγώ που τα βλέπω απέξω και τα βλέπω πιο καθαρά.

Μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, πολλοί αναρχικοί βρήκαν μια θεσούλα ή ένα επιδοματάκι και ηρέμησαν κάπως.

Πάνε τα “Ψόφος!” και τα επαναστατικά τσιτάτα.

Πάνε εκείνοι οι αναρχικοί που ήταν σαν χωροφύλακες και σου ζητούσαν πιστοποιητικό επαναστατικών φρονημάτων μετά από κάθε σχόλιό σου στο Twitter.

Βέβαια, οι αναρχικοί που τρώνε ψωμάκι τώρα, ξέχασαν να ενημερώσουν τους άλλους αναρχικούς πως η επανάσταση αναβάλλεται μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση, να έρθει η κακιά Δεξιά και να χάσουν την θεσούλα τους.

Οπότε, έχουν ξεμείνει κάποιοι αναρχικοί στους δρόμους, και συνεχίζουν την επανάσταση με πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες.

Αυτά παθαίνεις, αν δεν έχεις τη σωστή ενημέρωση.

Αυτή η κατάσταση στον αναρχικό χώρο, θυμίζει κάποιους στρατιώτες της Ιαπωνίας -μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο- που είχαν μείνει ξεχασμένοι σε κάτι ερημικά νησιά, και δεν τους είχε ενημερώσει κανείς πως ο πόλεμος τελείωσε, οπότε αυτοί συνέχισαν, για πολλά χρόνια, να περιμένουν τους εχθρούς που δεν ήρθαν ποτέ.

Ας πάψει λοιπόν ο εμφύλιος στον αναρχικό χώρο.

Υπομονή, παιδιά, να έρθει ο Μητσοτάκης και θα είστε πάλι όλοι μαζί παρέα, να μας κάνετε μαθήματα επανάστασης από το Facebook, και να κονομάει ο Ζούκερμπεργκ.

Θα το ανατρέψουμε το σύστημα.

Από μέσα.

(Η ζωή στην Ελλάδα έχει πολύ γέλιο. Και μπορεί να τσιμπήσεις στα επαναστατικά τσιτάτα διάφορων. Μέχρι να μάθεις πού ή για ποιον δουλεύουν. Τότε σου λύνονται όλες οι απορίες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.