Ο Ερντογάν μας έκανε να αισθανθούμε ελεύθεροι για μια μέρα

Πολύ επιτυχημένη ήταν η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, αφού ο Τούρκος πρόεδρος κατάφερε για λίγο να μας κάνει να ξεχάσουμε πως η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο.

Ο Ερντογάν αμφισβήτησε τα πάντα, από τη συνθήκη της Λωζάνης μέχρι το Τουρκολίμανο, με αποτέλεσμα να μας πιάσουν τα πατριωτικά μας και να θέλουμε να πάμε καροτσάκι τους Τουρκαλάδες μέχρι την Κόκκινη Μηλιά, αλλά μετά θυμηθήκαμε πως όχι μόνο δεν έχει ξεμαρμαρώσει ακόμα ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς αλλά, εν τω μεταξύ, έχουμε μαρμαρώσει όλοι εμείς.

Είναι προφανές πως υπήρχε συμφωνία του Ερντογάν με την ελληνική κυβέρνηση να αμφισβητήσει τα πάντα, ώστε, αφενός αυτός να εντυπωσιάσει τους Τούρκους που είναι πιο χάπατα και από εμάς, και αφετέρου για να του απαντήσουν άγρια κι αρσενικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο Προκόπης Παυλόπουλος, και να πλημμυρίσουν οι Έλληνες από εθνική περηφάνια.

Για μια μέρα ξεχάσαμε πως η Ελλάδα είναι υποθηκευμένη για πάντα -και δεν μπορεί ούτε να κλάσει χωρίς την άδεια της Γερμανίας- και φαντασιωθήκαμε πως αντιστέκεται στον επεκτατισμό του Ερντογάν.

Βέβαια, κάποιοι -κυρίως οι νεοδημοκράτες και οι πασόκοι- δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ταγίπ Ερντογάν γιατί αυτοί θα τον έδερναν κιόλας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα επειδή δεν απαίτησε από τον Ερντογάν να μεταφερθεί η πρωτεύουσα της Ελλάδας από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη αλλά θα γίνουν κάποια στιγμή κυβέρνηση -το έχουν παράδοση οι Έλληνες να πέφτουν σαν τις μύγες στα σκατά- και θα πίνουμε επιτέλους τον καφέ μας στο Βόσπορο που θα είναι άδειος γιατί θα τον έχει πιεί όλο ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, μαζί με τους βόθρους των Τουρκαλάδων.

Πάντως, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πως, όταν ο Ερντογάν ζήτησε τουρκική τουαλέτα, ο Αλέξης Τσίπρας του είπε πως εδώ είναι Ευρώπη και πως, αν δεν του αρέσουν οι ευρωπαϊκές χέστρες, να πάει να τα κάνει πίσω από τους θάμνους και να σκουπιστεί με τη μαντήλα της γυναίκας του.

Ο Ερντογάν τα έκανε τελικά πίσω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μεγάρου Μαξίμου και σκουπίστηκε με τις κορδέλες του δέντρου αλλά πιάστηκαν τα λαμπιόνια στο βρακί του και κόντεψε να γίνει το Μαξίμου Κούγκι.

Στις μυστικές συνομιλίες που έγιναν, ο Ερντογάν είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως το πιο έξυπνο πράγμα που έχουν κάνει ποτέ οι Έλληνες πολιτικοί ήταν που καταχρέωσαν την Ελλάδα για τα επόμενα χίλια χρόνια, αφού κανείς δεν μπορεί να της επιτεθεί γιατί θα πρέπει να πληρώσει και το χρέος της.

“Ας είναι καλά ο κουμπάρος σου ο Καραμανλής” είπε γελώντας στον Ερντογάν ο Αλέξης Τσίπρας και τηλεφώνησαν παρέα στον Κώστα Καραμανλή για να του κάνουν φάρσα αλλά αυτός δεν μπορούσε να απαντήσει γιατί ήταν μπουκωμένος με χιλιάδες σουβλάκια.

Νίκη επί της Τουρκίας πέτυχε η χώρα μας και στον τομέα των γυναικών, αφού η γυναίκα του Ερντογάν δεν τόλμησε να πάει επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης με τη γυναίκα του Τσίπρα, γιατί η δικιά μας είναι θεογκόμενα που περπατάει και τρίζουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, ενώ η Εμινέ είναι μια πατσαβούρα που παντρεύτηκε αυτόν τον γελοίο με το μουστάκι -που είναι ο φερετζές του πoύστη- και είναι βέβαιο πως θα της ζητάει να τον δέρνει κιόλας στο κρεβάτι γιατί, όταν βλέπεις ο άνδρας να το παίζει πολύ μάγκας, είναι βέβαιο πως είναι ντιγκιντάγκας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.