Mr. Bean από τα Lidl

Λοιπόν, καλέ μου Πιτσιρίκο, μέσα σε δύο μόλις ημέρες έγραψες στα παλαιότερα των υποδημάτων σου τον βασικότερο από τους κανόνες που ισχύουν σε ένα προτεκτοράτο: «Η Μαφία δεν υπάρχει». Το λέει η Μαφία αυτό κι αφού το υποστηρίζει από όλα τα κανάλια επικοινωνίας που υπάρχουν και λειτουργούν –πολιτικά, επιχειρηματικά, εκκλησιαστικά και πολιτιστικά– δεν μπορεί παρά να είναι αλήθεια.

Σε διορθώνω λοιπόν εκ των υστέρων γιατί μάλλον το ξέχασες τις προηγούμενες ημέρες, μπορεί να είχες και υψηλό πυρετό –το ακούτε κύριοι μαφιόζοι;– και δεν θυμήθηκες πως «η Μαφία δεν υπάρχει».

Στην Νέα Δημοκρατία έκαναν απλά ένα συνέδριο, όπου μίλησαν άνθρωποι υπερήφανοι για την συντηρητική τους –τι συντηρητική δηλαδή, ακροδεξιά καλύτερα να λέμε– ατζέντα.

Υπερήφανοι για την Ελλάδα που δημιούργησαν για αυτούς και –στην κυριολεξία– για τα παιδιά τους.

Το ζήτημα για μια ακόμα φορά είναι ιδεολογικό, έτσι δεν λένε;

Τα Εξάρχεια μέσα τους που κοχλάζουν σαν τα καζάνια της κολάσεως και προσπαθούν να ξορκίσουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Να τα βγάλουν, παραδείγματος χάρη, σε πλειστηριασμό ή να τα χαρίσουν σε κανένα κερδοσκοπικό fund να τα …αξιοποιήσει στο μακρινό μέλλον.

Όχι δεν υπάρχουν μαφιόζοι στην ΝΔ.

Πόσο γελοίος μπορεί να είναι να ένας μαφιόζος σήμερα για να φορά την μουτσούνα του Κούλη Mr. Bean;

Πόσο άγνοια της ανυπαρξίας του μπορεί να έχει ένας μαφιόζος που φοράει το κοστούμι του αρκουδόμαγκα χριστιανού ορθόδοξου και περιαυτολογεί, εκθειάζοντας τα αμφιλεγόμενα «κατορθώματα» του;

Μπορεί οι μαφιόζοι να είναι τόσο κρετίνοι που να φέρνουν στην σύναξή τους δευτεροκλασάτους κονφερασιέ και φιλοσόφους βγαλμένους από τα Άρλεκιν και τους βίους των αγίων της Φρειδερίκειας …«χριστιανικής» παράδοσης;

Come on, man! Δεν ήταν το συνέδριο της ΝΔούλας μια συγκέντρωση αληθινών μαφιόζων.

Μπορεί να ήταν μια συγκέντρωση μαφιόζων από τα Lidl, κανονικών μαφιόζων όμως όχι, με τίποτα, όχι.

Η Μαφία, αν υπάρχει –που δεν υπάρχει–, θα μπορούσε ίσως να βγάζει συνταγματικούς όλους τους μνημονιακούς νόμους που είναι «για τον κώλo του άλλου» και αντισυνταγματικούς εκείνους που προορίζονται για τον δικό της κώλo.

Αλλά είπαμε –και θα το ξαναπούμε– «η Μαφία δεν υπάρχει».

Μονάχα η ηλιθιότητα υπάρχει. Ζει και βασιλεύει, και τον κόσμο κυριεύει.

«Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;» ρωτά η Γοργόνα τον ηλίθιο.

«Ζει» απαντά εκείνος με καμάρι.

«Και πού το ξέρεις εσύ βρε τριμάλακα;» ξαναρωτά η Γοργόνα.

«Το είπαν στις ειδήσεις» απαντά ο κρετίνος.

Το τερματίζει ο ηλίθιος.

Παραμένει αήττητος κι επιβιώνει από τις μεγαλύτερες καταστροφές, καλύτερα κι από την κατσαρίδα.

Ακατάβλητος. Ανυπέρβλητος.

Θα φύγουν όλοι αηδιασμένοι από τα σκατά, κι αυτός θα φωνάζει γεμάτος ενθουσιασμό «delicious»!

Χειροκροτητής και υμνητής των εκμεταλλευτών του, ετοιμοπόλεμος στρατιώτης και υπερασπιστής των συμφερόντων τους.

Το μυστικό της παντοδυναμίας του ηλίθιου στον σύγχρονο κόσμο εδράζεται στην ικανότητα του να επιβάλει σε ολόκληρη την υπόλοιπη κοινωνία τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του.

Βάζει την σφραγίδα του παντού.

Εκλέγει τους δικούς του προέδρους στην έδρα της μοναδικής στον κόσμο υπερδύναμης, δίνει δύναμη σε ρατσιστές και φασίστες παντού στην Ευρώπη, ετοιμάζεται να κάνει «πρωθυπουργό» του προτεκτοράτου τον Mr. Bean από τα Lidl.

Και πάντα έχει μια δικαιολογία για την ηλίθια συμπεριφορά του.

Τον έδερναν οι γονείς του όταν ήταν μικρός, τον παρενοχλούσαν οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές στο σχολείο, του πήραν τις δουλειές οι ξένοι μετανάστες που ήρθαν στην χώρα του.

Του χώνει την σφαλιάρα σβουριχτή στο μάγουλο ο αρχηγός του και μετά τον ρωτάει: «ήταν άρρωστη και η μανούλα σου;», «πεινούσαν και τα παιδάκια σου;».

Διάλεξε άφοβα μια ακόμα δικαιολογία από τα Lidl, ηλίθιε άνθρωπε. Και μετά περίμενε για το επόμενο χαστούκι.

Αλλά είπαμε –και θα το ξαναπούμε για να το εμπεδώσουμε καλύτερα– πως «η Μαφία δεν υπάρχει».

Κι αν υπάρχει –που δεν υπάρχει– δεν πειράζει. Μονάχα τα φασόλια πειράζουνε.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, αντί να τους έχουν κλείσει στη φυλακή, έκαναν και συνέδριο. Κι ετοιμάζονται πάλι να σώσουν τη χώρα που αυτοί χρεοκόπησαν. Ηλία, δεν μου κάνει εντύπωση τίποτα πια στην Ελλάδα γιατί ανακεφαλαιοποιήσαμε τις τράπεζες με δικά μας χρήματα και τώρα οι τράπεζες μας παίρνουν τα σπίτια. Πού αλλού θα μπορούσε να γίνει αυτό; Μόνο στην Ελλάδα. Έχει μεγάλη πλάκα η Ελλάδα. Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο αστεία γίνεται. Ηλία, παρακαλάω να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν γίνει κι αυτό, οι Έλληνες θα πάρουν και τρίτο Νόμπελ. Το Νόμπελ Ηλιθιότητας. Να είναι η χώρα σου χρεοκοπημένη και υποθηκευμένη, και να κάνεις πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Έλα μωρέ, ας του δώσουμε κι αυτού μια ευκαιρία. Να τον δούμε κι αυτόν”. Θέλουν να τον δουν. Γιατί τόσα χρόνια δεν τον βλέπουν. Και μετά θα θέλουν να “δουν” και τον ανιψιό του Μητσοτάκη, τον γιόκα της Ντόρας. “Να τον δούμε κι αυτόν”. Να δούμε και ποιος άλλος έχει απομείνει από Καραμανλήδες και Παπανδρέου. Να τους δούμε όλους, παιδιά. Αλλά παραδεχτείτε επιτέλους πως είστε καθυστερημένοι. Ηλία, κοίτα τον Μητσοτάκη στη φωτογραφία δεξιά. Αυτό τον άνθρωπο δεν τον κάνεις πρωθυπουργό. Αυτόν ή τον κάνεις cartoon ή του βάζεις ζουρλομανδύα. Ηλία, είναι όμορφα στην Ελλάδα. Με τον Κυριάκο πρωθυπουργό, νομίζω πως θα ξεπεράσουμε και τη Disneyland. Να είσαι καλά, Ηλία. Και όλα αυτά, να σε κάνουν να παραδεχτείς πως έκανες πολύ καλά που έφυγες. Μην έχεις καμία αμφιβολία πια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.