Βρέθηκε στα Σκόπια ο τάφος του Μεγαλέξανδρου

Φωτιά στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έχει βάλει η ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κοντά στα Σκόπια.

Ο τάφος του Μεγαλέξανδρου βρέθηκε κοντά στον τάφο του Γιώργου Ζορμπά, του γνωστού ήρωα του βιβλίου του Καζαντζάκη, ο οποίος είναι κι αυτός θαμμένος στα Σκόπια.

Οι αρχαιολόγοι είναι βέβαιοι πως ο τάφος είναι του Μεγαλέξανδρου γιατί δίπλα στον Αλέξανδρο βρέθηκε ένα ραβασάκι του Ηφαιστίωνα στο οποίο του γράφει με νόημα πως η σάρισά του είναι πολύ πεινασμένη.

Οι Σκοπιανοί πανηγυρίζουν επειδή ο τάφος του Μεγαλέξανδρου βρίσκεται στο δικό τους έδαφος, θεωρώντας πως αποτελεί απόδειξη πως αυτοί είναι οι γνήσιοι Μακεδόνες.

Τώρα, οι Σκοπιανοί ζητούν να πάψει η Ελλάδα να χρησιμοποιεί το όνομα “Μακεδονία” για τη βόρεια Ελλάδα, ενώ απαιτούν να αλλάξει όνομα και το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Το θετικό για την Ελλάδα είναι πως στον τάφο του Μεγαλέξανδρου δεν βρέθηκαν το κεφάλι του και το δεξί του χέρι.

Έλληνες αρχαιολόγοι σκάβουν με λύσσα αυτή τη στιγμή σε όλη τη Μακεδονία, με την ελπίδα να βρουν το κεφάλι και το χέρι του Μεγαλέξανδρου.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Άνθιμος καλεί τους πιστούς σε αγρυπνία, ώστε να προσευχηθούν και να βρεθεί κάνα κόκκαλο του Μεγαλέξανδρου στον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ενώ ομάδα αποφασισμένων Ελλήνων κομάντος έχει μπει στα Σκόπια, για να απαγάγει τη σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και να την φέρει στην πατρίδα.

Η Μακεδονία είναι ελληνική!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.