Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

Η Ιερά Σύνοδος μας ενημέρωσε πως η Εκκλησία δεν θα αποδεχθεί τη χρήση του όρου Μακεδονία -ή παράγωγά της- στην ονομασία της ΠΓΔΜ, οπότε έχει ξεσπάσει πόλεμος για το αν η Εκκλησία έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας.

Κατ’ αρχάς, θέλω να ενημερώσω την Εκκλησία της Ελλάδας -αλλά και όλους τους Έλληνες- πως ήδη υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία της ΠΓΔΜ γιατί, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, αυτό το Μ στο τέλος της ονομασίας ΠΓΔΜ σημαίνει Μακεδονία και όχι Μoυνί, όπως ίσως πιστεύουν κάποιοι συμπατριώτες μας.

Ας έρθουμε τώρα στο αν επιτρέπεται η Εκκλησία να επεμβαίνει στα πολιτικά θέματα και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα επιμένουν πως η πολιτική είναι υπόθεση των πολιτικών και όχι της Εκκλησίας.

Συγγνώμη, αλλά ποιον κοροϊδεύουμε;

Η πολιτική στην Ελλάδα δεν είναι υπόθεση των πολιτικών.

Η πολιτική στην Ελλάδα είναι υπόθεση των προστατών της χώρας.

Αυτοί αποφασίζουν για την πολιτική της Ελλάδας.

Οι προστάτες διατάζουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις -διακοσμητικές όλες- εφαρμόζουν τις διαταγές.

Οπότε γιατί τσακώνονται οι πολιτικοί με τους παπάδες;

Εδώ δεν ασκούν πολιτική στην Ελλάδα οι πολιτικοί, και θα ασκήσουν πολιτική οι παπάδες;

Η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο.

Γιατί άνοιξε τώρα ξανά το Σκοπιανό;

Επειδή το αποφάσισαν η κυβέρνηση και οι πολιτικοί της Ελλάδας;

Όχι.

Το Σκοπιανό άνοιξε ξανά επειδή θέλουν να κλείσουν το θέμα -για τους δικούς τους λόγους και τα δικά τους συμφέροντα- οι ΗΠΑ και η Γερμανία.

Όσο η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο, δεν υπάρχει λόγος να τσακώνονται οι πολιτικοί με τους παπάδες.

Ας είναι αγαπημένοι μεταξύ τους.

Βέβαια, επειδή μπορεί κάποτε η χώρα να πάψει να είναι προτεκτοράτο, ας γίνει επιτέλους ένας διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, για να μοιάζει η Ελλάδα με ευρωπαϊκή χώρα και όχι με τη Σαουδική Αραβία.

Ας φύγει επιτέλους εκείνο το “Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος” από την προμετωπίδα του Συντάγματος.

Ευκαιρία είναι, τώρα που το Σύνταγμα της Ελλάδας έχει αντικατασταθεί από το Μνημόνιο (σ.σ. Βρε μπαγάσες πολιτικοί, καταφέρατε να χρεοκοπήσετε το κράτος με το Σύνταγμα του Θεού, αθεόφοβοι.)

Άλλωστε, το 71,5% των Ελλήνων είναι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας (σ.σ. Όχι πως έχει καμιά σημασία τι πιστεύουν οι Έλληνες, όπως κατάλαβε και ο πιο χαζός Έλληνας μετά το δημοψήφισμα).

Ας σταματήσουν λοιπόν να τσακώνονται οι πολιτικοί με τους παπάδες για το ποιος έχει δικαίωμα να ασκεί πολιτική στην Ελλάδα.

Κανείς τους δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί πολιτική στην Ελλάδα.

Ας πουν λοιπόν όλοι την γνώμη τους και ας κάνουν την παράστασή τους -σαν να μιλάνε σε καφενείο- αλλά να ξέρουν πως δεν έχει καμία σημασία, αφού την απόφαση για την ονομασία των Σκοπίων θα την πάρουν Αμερικανοί και Γερμανοί.

(Το πιο ωραίο είναι που οι ελληνικές κυβερνήσεις υποδέχονται το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους, και μετά απορούν γιατί πιστεύουν οι παπάδες πως μπορούν να επεμβαίνουν σε πολιτικά θέματα. Έλα ντε, γιατί άραγε;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.