Εισβολή φιλελέδων στα γραφεία του Ρουβίκωνα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η εισβολή φιλελέδων στα γραφεία του Ρουβίκωνα στα Εξάρχεια, σε μια συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εισβολές των μελών του Ρουβίκωνα σε διάφορους χώρους.

Οι φιλελέδες πήγαν στα Εξάρχεια και ρωτούσαν στα περίπτερα πού είναι τα γραφεία του Ρουβίκωνα αλλά οι περιπτεράδες τους έκαναν πλάκα και τους έστελναν μια στο σουβλατζίδικο του Αχιλλέα στη Βαλτετσίου και μια στους εμπόρους ναρκωτικών.

Τελικά, ένα ευγενικό παιδί του χώρου είπε στους φιλελέδες πως τα παιδιά του Ρουβίκωνα μαζεύονται στην κατάληψη του ΒΟΞ, οπότε οι φιλελέδες κατευθύνθηκαν εκεί.

Οι φιλελέδες μπήκαν αποφασισμένοι στο ΒΟΞ αλλά δεν βρήκαν κανέναν γιατί τα παιδιά του Ρουβίκωνα είχαν πάει να εισβάλουν σε μερικές πρεσβείες, σε κάτι νοσοκομεία, στη Λαχαναγορά και στο Χάνι της Γραβιάς.

Τα παιδιά του ΒΟΞ ρώτησαν τους φιλελέδες τι θέλουν, οι φιλελέδες είπαν πως ήρθαν να καθαρίσουν τα Εξάρχεια, οπότε τα παιδιά του χώρου τους έδωσαν μια σκούπα κι ένα φαράσι.

Μάταια οι φιλελέδες περίμεναν τα παιδιά του Ρουβίκωνα να επιστρέψουν, αφού τα παιδιά του Ρουβίκωνα, μετά τις άλλες εισβολές που έκαναν, αποφάσισαν να πάνε να εισβάλουν και στην εκβολή του Αχελώου.

Αυτό που ενόχλησε τους φιλελέδες είναι ότι κανείς δεν τους έδινε σημασία, αν και περίμεναν πως η είδηση για την εισβολή τους στο ΒΟΞ θα έκανε τον γύρο του κόσμου.

Κάποιοι φιλελέδες είπαν πως θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να πάρουν κάποιο ΕΣΠΑ και να κάνουν την κατάληψη του ΒΟΞ παραδοσιακό καφενείο αλλά αφενός είναι κλασικοί τεμπελχανάδες και αφετέρου κανείς τους δεν ξέρει να φτιάχνει ελληνικό καφέ.

Καθώς τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν έρχονταν στο ΒΟΞ, οι φιλελέδες αποφάσισαν να αποχωρήσουν -γιατί τους είχε λείψει και το Facebook-, αλλά υποσχέθηκαν στους εαυτούς τους πως θα επιστρέψουν μια μέρα που τα παιδιά του Ρουβίκωνα θα έχουν ρεπό από τις εισβολές.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.