Οι Σκοπιανοί δέχονται για όνομα το «Η Μακεδονία είναι ελληνική»

Φωτιά έχει βάλει στο πολιτικό σκηνικό η είδηση πως οι ηγέτες της ΠΓΔΜ δέχονται για όνομα της χώρας τους το «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Σε συνάντηση που είχαν με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, οι ηγέτες των κομμάτων της ΠΓΔΜ του είπαν ομόφωνα πως, σε ένδειξη καλής θέλησης προς την Ελλάδα, επιθυμούν η χώρα τους να ονομάζεται «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Μετά απ’ αυτό, ο Μάθιου Νίμιτς θεώρησε πως το θέμα του ονόματος λύθηκε και τηλεφώνησε ενθουσιασμένος στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για να τον ενημερώσει.

Ο Νίκος Κοτζιάς χάρηκε και ενημέρωσε με τη σειρά του τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι αντέδρασαν με σφοδρότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει να φύγει η λέξη «Μακεδονία» από το «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ο Βασίλης Λεβέντης ζητάει να φύγει -εκτός από τη «Μακεδονία»- και η λέξη «ελληνική», και απαιτεί να μείνει μόνο το «είναι», που είναι κάπως περίεργο όνομα για μια χώρα.

Ανάλογες αντιδράσεις υπάρχουν από όλους τους πολιτικούς χώρους, αν και θα περίμενε κάποιος να είναι όλοι χαρούμενοι που η ΠΓΔΜ ζητάει ως όνομα το κεντρικό σύνθημα των Ελλήνων τα τελευταία 25 χρόνια.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως το όνομα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» είναι αλυτρωτικό, γιατί οι Σκοπιανοί θα το χρησιμοποιήσουν ως Δούρειο Ίππο για να κατακτήσουν όλη την Ελλάδα.

Κάποιοι άλλοι λένε πως οι ξένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί θα βαριούνται να λένε το όνομα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και θα την αποκαλούν σκέτα «Μακεδονία».

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται πως θα ονομάζονται οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας, αφού εμείς θα πρέπει να τους λέμε «Ημακεδονιαειναιελληνικόνες» και οι ξένοι θα πρέπει να τους αποκαλούν «Macedoniaisgreeks».

Πάντως, η πρωτοβουλία της ΠΓΔΜ να δεχτεί για όνομα το «Η Μακεδονία είναι ελληνική» -αυτό δηλαδή που ουρλιάζουν οι Έλληνες επί δεκαετίες- αποδεικνύει πως οι γείτονές μας μας τρέμουν.

Ήδη, υπάρχουν πληροφορίες πως η ΠΓΔΜ δέχεται οι κάτοικοί της να ονομάζονται «Γυφτοσκοπιανοί» -όπως τους αποκαλούν η Χρυσή Αυγή και άλλοι πατριώτες μας- αλλά δεν το δέχεται η Ελλάδα γιατί είναι ρατσιστικό και εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.