Αυτό που δεν κατάλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το σκάνδαλο Novartis έχει προβληματίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού διαπιστώνει με μεγάλη καθυστέρηση πως πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν σκελετούς στις ντουλάπες τους, οπότε αποτελούν βαρίδια για το κόμμα και μπορεί να σταθούν εμπόδιο στην προσπάθειά του να γίνει πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σοκαριστεί από τις αποκαλύψεις της υπόθεσης Novartis για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επειδή, μέχρι τώρα, πίστευε πως όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μπήκαν στην πολιτική για να προσφέρουν στον τόπο με ανδιοτέλεια, όπως αυτός και οι οικογένειά του.

Ήταν λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρίνει τους άλλους από τον εαυτό του.

Το γεγονός ότι όλο το Μητσοτακέικο διακατέχεται από αγνό πατρωτισμό και ανιδιοτέλεια, δεν σημαίνει πως ισχύει για όλους το ίδιο.

Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνειδητοποιεί πως τα σκάνδαλα θα πέφτουν βροχή και όλο και περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα μπαίνουν στο στόχαστρο και θα εξουδετερώνονται.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητάει την πρωθυπουργία, πλαισιωμένος από σεσημασμένους απατεώνες.

Βέβαια, είναι λογικό να αποκαλύπτονται διαρκώς σκάνδαλα με δωροδοκίες Νεοδημοκρατών και Πασόκων, αφού αυτοί ήταν στην κυβέρνηση, όταν η χώρα οδηγούταν στην χρεοκοπία.

Πώς χρεοκόπησε η χώρα; Επειδή όλοι οι πολιτικοί ήταν τίμοι; Ή επειδή δεν έκοβαν αποδείξεις τα τυροπιτάδικα;

Και αφού δεν οδηγήθηκε κανείς στην Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία το 2010, αυτά τα σκάνδαλα θα έρχονται στο φως το ένα μετά το άλλο.

Με τόσους πρώην πασόκους μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τόσους πρώην νεοδημοκράτες μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, είναι λογικό η σημερινή κυβέρνηση να ξέρει τα πάντα για τα πρόσωπα των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ που είναι μπλεγμένα σε δωροδοκίες και απάτες, ενώ υπάρχουν και οι καραμανλικοί που βγάζουν καντήλες τόσο με το Μητσοτάκη όσο και με τον Σαμαρά (σ.σ. Επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, ποιοι νομίζετε πως έδιναν πληροφορίες και στοιχεία στους δημοσιογράφους για το τι συνέβαινε μέσα στη Νέα Δημοκρατία και για το παρελθόν όλων των ακροδεξιών αστεριών του ακροδεξιού Σαμαρά; Για σκεφτείτε το λίγο… Ναι, μπράβο.)

Το γεγονός πως δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας -και δεν τιμωρήθηκαν ή δεν απομακρύνθηκαν οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία-, είναι το μεγαλύτερο όπλο για τον Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθειά του να παραμείνει πρωθυπουργός.

Είναι απίστευτο πως αυτό το τόσο προφανές δεν βρέθηκε κανείς μέσα στη Νέα Δημοκρατία να το καταλάβει.

Βέβαια, ποντάρουν στην ανοησία των Ελλήνων πολιτών και στην πολύ ασθενή μνημη τους.

Αλλά κάτι μου λέει πως αυτή τη φορά έχουν κάνει λάθος.

Γιατί η χρεοκοπία είναι ακόμα εδώ.

Και οι υπεύθυνοι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

(Κι ας μην ποντάρει η Νέα Δημοκρατία στο Μακεδονικό. Αφενός οι χρεοκοπημένοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν έχοντας στο μυαλό τους το όνομα της Μακεδονίας και αφετέρου και το Μακεδονικό το χρωστάμε στην υπέροχη κυβέρνηση του πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.