Στο Σύνταγμα ή στο Ελευθέριος Βενιζέλος;

΄Τα τελευταία 24ωρα ακούγεται όλο και συχνότερα η προτροπή-κάλεσμα για το συλλαλητήριο σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας, «όλοι στο Σύνταγμα».

Τελευταίοι έχουν μπει στον χορό οι λεγόμενοι «πατριώτες της Αριστεράς».

Αυτοί οι τελευταίοι αποτελούν και το τελευταίο στάδιο στην διαδικασία ξεπλύματος των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής και στην νέα προσπάθεια δημιουργίας ενός «σοβαρού» ακροδεξιού κόμματος που θα μπορέσει να συνεργαστεί μετεκλογικά με την ΝΔούλα του Κούλη Μητσοτάκη.

Το αριστερό πλυσταριό μάλιστα πλασάρει την άποψη πως η αντίδραση του «λαού» ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, είναι το πρώτο βήμα για την εξέγερση ενάντια στο μνημονιακό καθεστώς που έχει επιβληθεί στην χώρα!

Κουράστηκαν τα διάφορα γκρουπούσκουλα της «Αριστεράς» να βλέπουν τον λαό να μην αντιδρά στους μνημονιακούς νόμους και στο πραγματικό ξεπούλημα της χώρας στις πολυεθνικές και στους κάθε λογής ξένους «επενδυτές».

Βαρέθηκαν να παρακολουθούν την ισοπέδωση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει από την μνημονιακή κυβέρνηση της αριστερο-ακροδεξιάς χωρίς να ανοίγει ούτε ρουθούνι.

Θεωρούν οι συφοριασμένοι ότι η συμμετοχή τους στο Μακεδονικό πανηγύρι θα φέρει τον λαό πιο κοντά στην αντιμνημονιακή πάλη.

Εύκολα προσπερνούν την πραγματικότητα, ιδίως όταν η ανάγνωσή τους δεν τους συμφέρει καθόλου.

Το ποιος διοργανώνει αυτά τα συλλαλητήρια –παπάδες και λοιπό ακροδεξιό φασισταριό– μοιάζει να μην τους απασχολεί καθόλου.

Ακολουθώντας πιστά το παραδοσιακό δόγμα της ελληνικής «αριστεράς» -πως όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα όσα εμείς πιστεύουμε τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα–, περιμένουν με την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο να επηρεάσουν τις συνειδήσεις του …Μακεδονομάχου λαού.

Και τρελαίνονται, όταν τους λες πως το μόνο που θα κάνουν είναι το να ξεπλύνουν τους φασίστες στα μάτια ενός κόσμου που μέχρι χθες δίσταζε να τους δει ως μια πιθανή λύση στα προβλήματά του.

Σε μια χώρα που διοικείται από τους δανειστές της και στο εσωτερικό της ακολουθεί την ατζέντα που επιβάλουν οι ακροδεξιοί και οι παπάδες, η πολιτική συμπεριφορά της λεγόμενης «αριστεράς» και των λεγόμενων «προοδευτικών», ένα σύνθημα φωνάζει σε όλους όσους κατοικούν σε αυτό τον τόπο διατηρώντας ακόμα κάποια ψήγματα λογικής στην σκέψη τους:

«Όλοι στο Ελευθέριος Βενιζέλος!»

Οπουδήποτε αλλού, αρκεί να είναι αρκετά μακριά.

Φιλιά ξανά από την –περίεργο που κατοικείται από ανθρώπους– Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Θα γελούσαμε πολύ, αν στέλναμε μερικούς από τις διάφορες επιτροπές των Μακεδονομάχων να επισκεφτούν τα Ίμια. Δεν θα έφταναν ποτέ εκεί, αφού ως γνωστό τα Ίμια –σε αντίθεση με την Μακεδονία– δεν είναι ελληνικά. Αποτελούν –από το 1996– «γκρίζα ζώνη».
Η μεταχρεοκοπημένη Ελλάδα, μια χώρα στις 50 αποχρώσεις του γκρι. Και του μαύρου.

(Αγαπητέ Ηλία, θα έχεις καταλάβει πως δεν έχει κανένα νόημα να σκέφτεσαι λογικά στη σημερινή Ελλάδα. Η χώρα έχει παραδοθεί στην παράνοια. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν λένε καθαρά πως αυτό είναι ένα αντικυβερνητικό συλλαλητήριο που δεν έχει καμία σχέση με το Μακεδονικό. Αυτό θα το καταλάβαινα. Ηλία, μεγάλο πράγμα η μάσα και η κουτάλα. Εσύ κι εγώ δεν τις είχαμε ποτέ και δεν ξέρουμε πώς είναι να τις χάνεις. Αυτοί ξέρουν γιατί τις είχαν. Και τις έχασαν. Ωραία φάση να βάζεις μπροστά το Μακεδονικό, για να τσιμπήσεις ψήφους. Κι όλα αυτά τα “πατριωτικά” γίνονται σε ένα προτεκτοράτο. Εντάξει, έχει τρελό γέλιο, αν το σκεφτείς. Ηλία, στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Δούλευε, για να φτιάξεις εκείνο το σπίτι που θα έχει κι ένα δωμάτιο για εμένα. Αν μπορείς, φτιάξ’ το στα Κανάρια Νησιά και όχι στην Ελβετία. Ή φτιάξε το σπίτι στην Ελβετία και το δικό μου δωμάτιο στην Τενερίφη. Να είσαι καλά, Ηλία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.