Εδώ είμαστε

Αμέσως μετά την χρεοκοπία της χώρας, ξεκίνησα να γράφω- πως, αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία και δεν οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στο δικαστήριο, η Ελλάδα είναι τελειωμένη και δεν έχει καμία ελπίδα.

Το σκεπτικό μου ήταν πως, αν δεν οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας -και βλέπαμε την χρεοκοπία ως φυσικό φαινόμενο ή την εξηγούσαμε με την φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου “Μαζί τα φάγαμε”-, στο εξής όλοι οι Έλληνες θα έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Νομίζω πως κάπου εδώ βρισκόμαστε σήμερα.

Η ατιμωρησία οδηγεί στην ανομία.

Και τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα.

Η κατάρρευση των θεσμών στην Ελλάδα είναι εμφανής σε όλες τις έρευνες.

Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ που δεν έχουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Είναι και η Δικαιοσύνη.

Και όχι άδικα.

Οι Έλληνες δικαστές φρόντισαν να υποστηρίξουν τα προνόμιά τους, αδιαφορώντας εντελώς για την ελληνική κοινωνία.

Μεγάλο κομμάτι των δικαστών της χώρας έχει χρυσαυγίτικες αντιλήψεις.

Τελευταία απόδειξη η αθώωση του χρυσαυγίτη μητροπολίτη Αμβρόσιου, σε μια υπόθεση που δεν υπήρχε αμφιβολία για την ενοχή του.

Προφανώς, πολλοί δικαστές πιστεύουν πως οι νεοναζί είναι ο στρατός που θα τους υποστηρίξει.

Οπότε, ξεσκίζονται να ρίχνουν ποινές -για ψύλλου πήδημα- στους αναρχικούς που θεωρούν πως τους απειλούν και τους βλέπουν όλους ως τρομοκράτες, ενώ προστατεύουν τα χρυσαυγίτικα φυντάνια.

Υποτίθεται πως δεν πρέπει να κρίνουμε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αλλά η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη.

Σε μια απόλυτα εξαρτημένη χώρα, μόνο ένας ηλίθιος μπορεί να πιστεύει πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

Οι δικαστές δίκαζαν και επί χούντας -με πολύ ανεξάρτητη Δικαιοσύνη-, οπότε καταλαβαίνουμε πως δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα η Δημοκρατία και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά το να πέφτει ο μισθός.

Αποτέλεσμα της κατάρρευσης των θεσμών είναι η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία επιδεικνύει αυτοκτονικές τάσεις.

Παράλληλα, συμβαίνουν κωμικοτραγικά πράγματα.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μαζεύουν υπογραφές σε ψήφισμα, με το οποίο προειδοποιούν πως, εάν τιμωρηθεί η ομάδα τους -και στην περίπτωση που κηρυχθεί επιστράτευση στην χώρα μας- δεν θα πολεμήσουν για “τη δικιά σας Ελλάδα” επειδή “εμείς πολεμάμε μόνο για τον ΠΑΟΚ”.

Βέβαια, η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει χαθεί ήδη -χωρίς αντίδραση από τους πολίτες της-, οπότε δεν θα χρειαστεί να πολεμήσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Από την άλλη, είναι κάπως περίεργο να βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους που ούρλιαζαν πριν από ένα μήνα στο συλλαλητήριο πως η Μακεδονία είναι ελληνική να λένε τώρα πως δεν θα πάνε σε μια ενδεχόμενη επιστράτευση αν …δεν πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, αλλά η Ελλάδα είναι η χώρας της πλάκας και των γελοίων με τα μεγάλα λόγια, οπότε όλα αυτά είναι απόλυτα αναμενόμενα.

Όταν φτάνεις να περιμένεις την Δικαιοσύνη σε μια χώρα από τους …διαιτητές, κάποιος θα πρέπει να σε ενημερώσει πως είσαι για τα μπάζα.

Πολλοί πολίτες δεν νιώθουν πια καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα, οπότε έχουν στραφεί στις ποδοσφαιρικές ομάδες, οι οποίες ανήκουν σε μαφιόζους ολιγάρχες.

Αυτό είναι ο ορισμός της λούμπεν κοινωνίας, αλλά αυτό επιλέξαμε.

Τούτων δοθέντων, θέλω για μια ακόμα φορά -μπορεί να είναι και η χιλιοστή- να πω πως πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας.

Απόδοση Δικαιοσύνης για την χρεοκοπία της χώρας και διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας.

Τώρα.

Κάθε μέρα που περνάει, οδηγεί την Ελλάδα όλο και περισσότερο κοντά στην απόλυτη καταστροφή.

Εγώ αυτά είχα να πω. Και γράμματα γνωρίζω.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.