Ζήτω!

Φίλε μου Πιτσιρίκο,
Να σου πω ότι εμείς εδώ, μέχρι πριν λίγες ημέρες, ήμασταν σε προεκλογική περίοδο ενόψει δημοτικών εκλογών και, αν δεν μου το έλεγαν, ούτε που θα το είχα καταλάβει ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν προεκλογικές εκστρατείες και τα συναφή. Όχι ότι δεν είχαν και αυτοί τα θέματά τους, αλλά παραήταν κόσμια η αντιμετώπιση.

Ούτε ντουντούκες στους δρόμους, μπουμπούκοι στα παράθυρα, εκατέρωθεν κατηγορίες, τσακωμοί, φωνές, αφίσες, πεταμένα ψηφοδέλτια στους δρόμους. Τζέρτζελο μηδέν, πως κάνουν εκλογές αυτοί εδώ δεν κατάλαβα. Τίποτα. Ξενέρωτοι σε όλα τους. Άσε που τις εκλογές τις κάνουν μεσοβδόμαδα λες και χάθηκαν οι Κυριακές.

Τέλος πάντων, πήγα και ψήφισα κι εγώ για το καλό της πόλης μου, μη με πουν και αδιάφορη. Είχαμε και δημοψήφισμα παράλληλα. Το ερώτημα ήταν αν θα πρέπει να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και παρακολούθησης των πολιτών από την κυβέρνηση.

Βέβαια, το δημοψήφισμα ήδη το είχαν χαρακτηρίσει ως advisory, που, σε απλά ελληνικά, σημαίνει πως, ό,τι και να πούμε, θα γίνει αυτό που έχει ήδη αποφασιστεί.

Φυσικά και αυτό εμείς το κάναμε πρώτοι και έρχονται τώρα οι άλλοι να μας αντιγράψουν. Πάλι τα φώτα του πολιτισμού τα δώσαμε και μπράβο μας.

Δεν είμαι σίγουροι ότι οι Ολλανδοί έχουν καταλάβει το μάταιον του πράγματος, αλλά είπα να μην τους χαλάσω τη χαρά με τις δικές μου αρνητικές εμπειρίες.

Στο μεταξύ, άκουσα πριν λίγο ότι ετοιμάζονται λέει στην Ελλάδα για την παρέλαση και αφενός θυμήθηκα ότι είναι 25η Μαρτίου και αφετέρου παραξενεύτηκα που ακόμη κάνουν παρελάσεις στην Ελλάδα.

Υποτίθεται η παρέλαση είναι για να γιορτάσουμε την ελευθερία, αλλά η Ελλάδα πλέον δεν είναι ελεύθερη, οπότε τί γιορτάζουμε;

Μάλλον ότι κάποτε ήμασταν ελεύθεροι και ότι μπορεί στο μέλλον να ξαναείμαστε.

Από την άλλη, τι σόι ελευθερία γιορτάζεις, βάζοντας παιδάκια να περπατάνε σε γραμμή με στρατιωτικό βηματισμό ποτέ δεν κατάλαβα, αλλά άλλο θέμα αυτό. Παράξενος λαός είμαστε.

Βέβαια, μη νομίζεις, και οι Ολλανδοί δεν είναι τίποτα νορμάλ. Είναι ένας λαός που θεωρεί φυσιολογικό να έχει βασιλιά και μάλιστα τον γιορτάζουμε κιόλας μια φορά το χρόνο. Επίσης, είναι λαός που τρώει παστό ψάρι σε ψωμί από καντίνες στο δρόμο. Θέλω να πω, παντού υπάρχει μια ανωμαλία.

Αναμένω τώρα να δω φωτογραφίες με περήφανους γονείς με τα παιδιά τους στην παρέλαση και τα ρεπορτάζ με τις μαθήτριες που φορούσαν την πιο κοντή φούστα και τα παιδάκια από άλλες χώρες που πήραν τη σημαία μέσα από τα χέρια των δικών μας που τα φάγαν τα κυκλώματα.

Γιατί, προφανώς, αυτή θα είναι η είδηση της ημέρας.

Σανό, Πιτσιρίκο. Όλες οι ειδήσεις έχουν τον ίδιο σκοπό. Μόνο που δεν χρειάζεται πια, αυτό δεν έχουμε καταλάβει.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε ξανά η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή και δεν ακούω κάποιον να ασχολείται με αυτό.

Προσπαθώ να μη νευριάζω κάθε φορά που σκέφτομαι με πόση απάθεια αντιμετωπίζει ο κόσμος μία υπόθεση που τον αφορά άμεσα, τον ίδιο, τα παιδιά του.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να μη σε ενδιαφέρει μία άδικη καταδίκη που καταστρέφει τη ζωή ενός νέου ανθρώπου.

Έχεις δίκιο που λες ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες. Λίγο που θεωρούμε ότι μας χρωστάει ο κόσμος όλος, λίγο που είμαστε και για την πάρτη μας, δεν θέλει πολύ.

Δεν χρειάζεται πια να ταΐζουν σανό τους Έλληνες, γιατί πλέον η απάθεια έχει γίνει δεύτερη φύση μας. Μη σου πω και πρώτη. Απλά στεναχωριέμαι λίγο που ανάμεσα σε αυτούς τους Έλληνες είναι και κάτι άνθρωποι που αγαπώ.

Αλλά, να σου πω και κάτι. Μερικές φορές νευριάζω και στεναχωριέμαι, αλλά τις υπόλοιπες τα βλέπω κι εγώ από μακριά χωρίς να αντιδρώ και χωρίς να περιμένω κάποια αντίδραση. Οπότε μάλλον κι εγώ προς την απάθεια οδεύω.

Άντε καλούς εορτασμούς! Ζήτω!

Φιλιά,

Ελένη

Υ.Γ. Α ξέχασα. Πιτσιρίκο, τι φανταστική είδηση ότι ασκήθηκε δίωξη στον Μαρινάκη. Λες να είναι ένοχος τελικά; Δεν φαντάζομαι. Την κυρία Ειρήνη Τζίβα που άσκησε τη δίωξη πάντως ας τη φυλάει κάποιος καλού κακού. Λέω τώρα εγώ.

(Αγαπητή Ελένη, όπως πάνε τα πράγματα, θα κάνουμε κι εμείς εκλογές, όπως τις κάνουν οι Ολλανδοί. Θα γίνονται εκλογές στην Ελλάδα και δεν θα ασχολείται κανείς. Αφού το ξέρουμε πια πως οι εκλογές στην Ελλάδα δεν έχουν κανένα νόημα. Έχουν νόημα μόνο για τα κομματόσκυλα. Οι Έλληνες νοιάζονται για τα παιδιά τους. Αλλά μόνο για τα δικά τους παιδιά. Τα παιδιά των άλλων είναι …ξένα. Να είσαι καλά, Ελένη. Την αγάπη μου. Ζήτω!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.