Κουζίνες στο Brexitland

Αγαπητέ πιτσιρίκο, με βάση το τελευταίο άρθρο του φίλου με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες, θα ήθελα να τον ενημερώσω πως είναι τυχερός που στο Μερκελιστάν βάζουν εξαερισμό στις κουζίνες.

Εδώ στο Brexitland, βάζουν έναν απορροφητήρα ο οποίος όμως απλά ανακυκλώνει τον αέρα δεν τον βγάζει έξω από την κουζίνα.

Τον περνάει από ένα φίλτρο -ώστε να “αφαιρέσει” τις μυρωδιές- και τον βγάζει πάλι μέσα στην κουζίνα.

Περιττό να πω πως τα φίλτρα αυτά δεν είναι ιδανικά και θέλουν και άλλαγμα ανά τακτά χρονικά διαστήματά, κάτι που οι βρετανοί ιδιοκτήτες σπιτιών αμελούν επιμελώς.

Η λογική αυτής της λύσης είναι πως γιατί να πετάξουμε έξω τον ζεστό αέρα που ξοδέψαμε λεφτά να ζεστάνουμε και να μην τον κρατήσουμε στην κουζίνα, ώστε να μην ανοίγουμε και θέρμανση;

Ακόμα καλύτερα γιατί να μην τον χρησιμοποιήσουμε για να στεγνώσουμε τα φρεσκοπλυμένα ρούχα μας; Το στεγνωτήριο, ούτως η άλλως, κάνει το ίδιο πράγμα: ζεσταίνει αέρα για να στεγνώσει ρούχα.

Κάπως έτσι καταλήγεις να βλέπεις σπίτια στην Βρετανία με ένα ξύλινο δοκάρι στο ταβάνι το οποίο κατεβαίνει με μια τροχαλία για να απλώσεις τα ρούχα σου και μετά το ανεβάζεις ψηλά για να μην είναι μέσα στην μέση ενώ στεγνώνουν!!!

Αυτό σαν λύση μάλλον ήταν ΟΚ πριν καμιά 50ριά+ χρόνια που κόστιζε δυσανάλογα να θερμάνεις το σπίτι σου, πλην όμως είμαστε στο 2018 και οι Βρετανοί έχουν μια τάση να είναι λίγο, ας πούμε, συντηρητικοί.

Αφού το έκαναν έτσι οι παππούδες μας, σωστό θα είναι. Άλλο γιατί το έκαναν και αν οι συνθήκες έχουν αλλάξει (σου θυμίζει κάτι;).

Γι’ αυτό, εν έτει 2017, έχουν ακόμα ξεχωριστά ζεστό και κρύο νερό βρύσες και τις προτιμούν κιόλας ακόμα και σε νεόχτιστα σπίτια!

Ίσως και γι’ αυτό ψηφίσανε Brexit, για να ζήσουν ξανά μεγάλες στιγμές ή έστω έτσι ελπίζουν.

Ζήτω η αυτοκρατορία!!!

Φιλιά από το χιονισμένο Cardiff

Κ.

Υ.Γ Τελικά δεν διαφέρουν πολλοί και οι Βρετανοί από εμάς. Είναι κολλημένοι και αυτοί σε ένα ένδοξο και ωραιοποιημένο παρελθόν. Απλά, αυτοί τυγχάνει να το έχουν κομματάκι πιο πρόσφατο και ίσως οι ελίτ εδώ να είναι πιο φιλόδοξες. Γιατί να βγάλουν μερικά δισ. ενώ μπορούν να βγάλουν τρισ.; Έτσι το κράτος είναι λίγο πιο οργανωμένο.

(Αγαπητέ φίλε, τέλεια τα περνάτε όσοι μεταναστεύσατε. Εμείς, εδώ, δεν έχουμε θέματα με εξαερισμό και τα ρέστε, γιατί έχει καλό καιρό και ανοίγουμε τα παράθυρα τέντα. Η Βρετανία ήταν αυτοκρατορία, ενώ η αγγλική γλώσσα είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Από την άλλη, έχουν βασιλιάδες ακόμα -και τους γουστάρουν κιόλας-, οπότε δεν έχουν ελπίδα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.