Ο ήλιος δεν δύει ποτέ στην Βρετανική Αυτοκρατορία γιατί ο Θεός δεν εμπιστεύεται τους Άγγλους στο σκοτάδι

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Μου άρεσε πολύ το τελευταίο κείμενο του Ηλία αλλά θα ήθελα να προσθέσεις κάτι σαν υστερόγραφο σε αυτό. Στην ρήση Ο ήλιος δεν δύει ποτέ στην Βρετανική αυτοκρατορία υπάρχει μια συνέχεια που λέγεται ότι είπε ο Γκάντι.

«Ο ήλιος δεν δύει ποτέ στην Βρετανική αυτοκρατορία γιατί ο θεός δεν εμπιστεύεται τους Άγγλους στο σκοτάδι.»

Ίσως αν μάθουν οι Βρετανοί την πλήρη έκφραση, να αλλάξουν γνώμη για την αυτοκρατορία.

Μπορεί, βέβαια, Έλληνες και Βρετανοί να μοιάζουν, αλλά, όταν η Θάτσερ προσπάθησε να επιβάλλει τον λεγόμενο Poll tax, οι Βρετανοί σταμάτησαν να πληρώνουν ( μαζική ανυπακοή) .

Αστυνομικά τμήματα σε συγκεκριμένες περιοχές σταμάτησαν να συλλαμβάνουν κόσμο γιατί ήταν αδύνατο να διαχειριστούν τόσο κόσμο.

Τέλος, ένας Βρετανός βουλευτής έμεινε μέσα 60 μέρες γιατί αρνήθηκε να πληρώσει.

Την έβγαλε εύκολα, δεν τον έβαλαν 17 ώρες στο Eurogroup για να αλλάξει γνώμη.

Υπόψιν, πως ήξερε ότι θα έχανε την καρέκλα του -όπως και έγινε- εξαιτίας αυτής του της στάσης.

Χαιρετίσματα από το ηλιόλουστο (;) Κάρντιφ

Κ.

Υ.Γ. Ένα Από τα βασικά συνθήματα του κινήματος κατά του poll tax ήταν Can’t pay won’t Pay. Αυτό για τους Έλληνες «φιλελεύθερους» που ήταν κατά ενός συγκεκριμένου κινήματος και θαυμάζουν την Θάτσερ και τον βρετανικό νεοφιλελευθερισμό. Υπόψιν αυτός ο νόμος ήταν ένας από τους νόμους που προκάλεσαν την πτώση της΄, αν και την τελευταία φορά που κόντεψε να γίνει αυτό την γλύτωσε γιατί έγινε ο πόλεμος των Φώκλαντ -τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει- τον οποίο κέρδισε. Έτσι ξαναβγήκε στις επόμενες εκλογές γιατί επανάφερε την δόξα της αυτοκρατορίας στους Βρετανούς.΄Αρτος και θεάματα.

(Αγαπητέ φίλε, νομίζω πως δεν είναι του Γκάντι αυτή η έκφραση. Την αποδίδουν σε έναν Ινδό καθηγητή αλλά και σε άλλους. Επειδή οι Βρετανοί έχουν χιούμορ και αυτοσαρκασμό -από αυτά τα δυο τουλάχιστον διαθέτουν-, θεωρώ πολύ πιθανό η έκφραση να ανήκει σε Βρετανό. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.