Ο Βαρουφάκης είναι επικίνδυνος για πολλούς κομματικούς υπαλλήλους

Δεν ξέρω αν ήταν στημένοι ή βλαμμένοι οι τρεις άνθρωποι που παρουσιάστηκαν στην παρουσίαση του κόμματος ΜέΡΑ25 -που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Βαρουφάκη- και ήθελαν να πάρουν με το ζόρι τον λόγο, αλλά κατάφεραν σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ να ειρωνευτούν και να χλευάσουν την παρουσίαση του ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη για αυτό τον λόγο.

Δηλαδή, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, χτες δεν παρουσιάστηκε ένα νέο κόμμα στην Ελλάδα με προτάσεις για τη χώρα και την κοινωνία -την ίδρυση του οποίου χαιρέτησαν προσωπικότητες όπως ο Νόαμ Τσόμσκι- αλλά, απλά, υπήρξε ένα επεισόδιο με τρεις ανθρώπους.

Βέβαια, είναι γνωστό σε ποιους ανήκουν τα ΜΜΕ και ποιες σχέσεις έχουν με τα κόμματα που κυβερνούν ή θα κυβερνήσουν.

Αλλά, διαβάζοντας τα σχόλια για την παρουσίαση του ΜέΡΑ25 -που είναι κομμάτι του DiEM25, είδα τη λύσσα πολλών ανθρώπων.

Και βέβαια, είδα την αγωνία τους, να φανούν χρήσιμοι στα αφεντικά τους, για να μην χάσουν τη δουλίτσα τους.

Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν ορδές φιλελέδων που δουλεύουν επί χρήμασι για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά θέλουν οι απόψεις τους να θεωρούνται σοβαρές και ανεξάρτητες.

Βέβαια, είναι απόλυτα λογική η υστερία στη δημιουργία κόμματος από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Η παρουσία του κόμματος που ιδρύθηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη θα κόψει ψήφους τόσο από αριστερά όσο και από δεξιά, οπότε πρέπει να βρουν τρόπο να τον εξαφανίσουν.

Και νομίζουν πως θα τον εξαφανίσουν με χολερικά δημοσιεύματα ή λέγοντας πως ο Βαρουφάκης ευθύνεται για όλα τα δεινά της Ελλάδας από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, ή πως έχει στοιχίσει στη χώρα 100 δισεκατομμύρια, 200 δισεκατομμύρια, 300 δισεκατομμύρια, και, γενικά, βάλτε όσα δισεκατομμύρια θέλετε.

Απείλησαν μάλιστα τον Βαρουφάκη με Ειδικό Δικαστήριο· στη χώρα που χρεοκόπησε και δεν οδηγήθηκε κανείς στην Δικαιοσύνη, θα στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Βαρουφάκη· αδύνατο, ακόμα και για την Ελλάδα.

Ο Βαρουφάκης τους γλεντάει, ζητώντας διαρκώς να τον στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο.

Πάντα φρικάρω, όταν βλέπω πολλούς να την πέφτουν με λύσσα σε έναν.

Αυτός είναι και ο λόγος που έγραψα αυτό το κείμενο.

(Τη μια και μοναδική φορά που συνάντησα τον Γιάνη Βαρουφάκη, ήθελα να του κάνω μια μόνο ερώτηση. Και του την έκανα. Τον ρώτησα “Γιατί ασχολείσαι;”. Σήμερα έχω να πω πως καλά κάνει και ασχολείται.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.