Πάμε Σαγγάριο;

Συνεχίζονται οι επιθετικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος -από τη ζήλια του που η Moody’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία και υποβάθμισε τις τουρκικές τράπεζες- είπε στους Έλληνες να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους, να μάθουν πώς γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο και πώς έφυγαν από την Τουρκία, πέφτοντας στην θάλασσα.

Αυτό το κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας δεν είναι πολύ δημοφιλές στη χώρα μας -γιατί δεν είναι και πάρα πολύ ένδοξο-, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια κενά.

Οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν πως ο ελληνικός στρατός πέρασε τον Σαγγάριο, χωρίς ουσιαστική αντίσταση, και πήγαινε να καταλάβει την Άγκυρα -κανείς δεν ξέρει γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση-, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η υποχώρηση και η πανωλεθρία που οδήγησε στην προσφυγιά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και στην απώλεια προαιώνιων πατρίδων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε, ουσιαστικά, στον Προέδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος, πριν από μερικές μέρες, δήλωσε -μεταξύ άλλων- πως «Μπορεί να μην έχουμε το έδαφος, εκείνο, το οποίο, ιστορικά θα μας αναλογούσε” και «Εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δεν το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας».

Οπωσδήποτε, είναι κάπως αστείο να μας έχουν πάρει όλη τη χώρα και εμείς να λέμε πως μπορεί να μην έχουμε το έδαφος εκείνο που μας αναλογούσε ιστορικά.

Ακόμα πιο αστείο είναι να απειλούμε την Τουρκία πως μπορούμε να είμαστε κι απέναντι.

Δηλαδή, η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο αλλά θα πάει κι απέναντι στην Τουρκία να απελευθερώσει τη Σμύρνη.

Και μετά θα πάρουμε και την Πόλη.

Εδώ δεν μπορεί να ανέβει Έλληνας στα Ίμια, και θα πάμε κι απέναντι.

Η Ελλάδα θα είναι το πρώτο προτεκτοράτο στην Ιστορία, που θα κάνει επιθετικό πόλεμο.

Δνε ξέρω γιατί λέγονται αυτά τα πράγματα, που δίνουν την ευκαρία στον σαλεμένο και στριμωγμένο Ταγίπ Ερντογάν να κάνει την προπαγάνδα του, ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Τον Ερντογάν πρέπει να τον αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία.

Για παράδειγμα, για τη δήλωσή του Ερντογάν για τον Σαγγάριο και το πέσιμο των Ελλήνων στην θάλασσα, θα έπρεπε να βγει να του απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας και να του πει πως με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το 1922 όχι μόνο δεν θα είχαμε ηττηθεί αλλά θα είχαμε πάρει και την Πόλη.

Γιατί είναι δίκαιο και θα γινόταν πράξη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.