Πάνω που είχαμε ξεχάσει πως η Ελλάδα συνορεύει με την Τουρκία

Καθώς οι Έλληνες έπεσαν, τα τελευταία χρόνια, με τα μούτρα στα Μνημόνια και στον μεγάλο έρωτα με την πατρίδα μας, την Ευρώπη, ξέχασαν πως η Ελλάδα συνεχίζει να συνορεύει με την Τουρκία.

Αν τα σύνορα της Ελλάδας ήταν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τώρα θα είχε ξεσηκωθεί όλη η Ευρώπη με τη σύλληψη και φυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτών από τους Τούρκους στον Έβρο.

Δεν ξεσηκώθηκε κανείς στην Ευρώπη.

Όπως δεν ξεσηκώθηκε κανείς, όταν τουρκικό σκάφος εμβόλισε πλοίο του Λιμενικού πριν από λίγες ημέρες.

Όπως δεν ξεσηκώθηκε κανείς, όταν οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν την γεώτρηση της ιταλικής εταιρείας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Και γιατί να ξεσηκωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση;

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση -και για την Ελλάδα- η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες.

Πώς να σε απειλήσει μια τόσο ασφαλής χώρα όπως η Τουρκία;

Δεν μπορεί να απειλήσει η Τουρκία μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα.

Τι; Τα Ίμια έγιναν γκρίζες ζώνες το 1996, ενώ η Ελλάδα ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Α, καλά.

Μαζί με τα Ίμια, να θυμίσω την παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους -και η κυβέρνηση Σημίτη θεωρούσε την Τουρκία ασφαλή χώρα από τότε-, τη συμφωνία της Μαδρίτης και την απόσυρση των πυραύλων S-300 (σ.σ. Συγγνώμη που θυμάμαι. Δεν ήμασταν όλοι πάνω στα τραπέζια την δεκαετία του ’90).

Α ναι, κάποιοι τα ψήφιζαν τα κόμματα αυτών των εθνικών επιτυχιών. Κάποιοι τα ψήφιζαν αυτά τα κόμματα που ξέσκισαν την Ελλάδα και την οδήγησαν στην χρεοκοπία. Και τα ψήφιζαν με λύσσα, σε ποσοστό πάνω από 80% (σ.σ. Συγγνώμη που το θυμάμαι κι αυτό).

Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν την εντύπωση πως η Τουρκία δεν ξέρει τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι Έλληνες νομίζουν πως οι Τούρκοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως οι Έλληνες παρέδωσαν την πατρίδα τους, χωρίς καμία αντίσταση, ενώ κοιτούσε ο καθένας την πάρτη του και τη συντεχνία του.

Πιστεύει κάποιος πως ο Ερντογάν δεν πρόσεξε τον τρόπο που φέρθηκαν -και φέρονται- οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην Ελλάδα μετά την χρεοκοπία της;

Πιστεύει κάποιος πως ο Ερντογάν δεν πρόσεξε πως οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, και η «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ;

Όλα τα πρόσεξε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είδε τους Ευρωπαίους ηγέτες να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες -και να κλείνουν τα σύνορά τους- και βρήκε την ευκαιρία να αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης.

Αφού οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν τήρησαν την υπογραφή από τις χώρες τους της συνθήκης της Γενεύης, γιατί να τηρήσει ο Ερντογάν την υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ στη συνθήκη της Λωζάνης;

Θα ήταν καλό οι Έλληνες να βγάλουν τον σκασμό.

Όπως κάνουν τόσα χρόνια.

Όταν έχεις αποδεχτεί το ξεπούλημα της χώρας σου, όταν έχεις αποδεχτεί επιτροπεία μέχρι το 2060, όταν έχεις αποδεχτεί υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, όταν είδες εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να εγκαταλείπουν τη χώρα τους -επειδή δεν έχουν πια ζωή εδώ-, και δεν έβγαλες άχνα, μην κάνεις τον πατριώτη με τους Τούρκους.

Γιατί δεν είσαι πατριώτης.

Είσαι ένα κάθαρμα.

Είσαι ένα από αυτά τα καθάρματα που είναι υπεύθυνα για τις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές που γνώρισε η Ελλάδα.

Και τώρα θέλεις ακόμα μια.

(Η χρεοκοπία της Ελλάδας ήταν προδοσία. Αλλά οι Έλληνες επιμένουν στους προδότες. Και αισθάνονται αθώοι. Υπάρχουν και καθρέφτες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.