Παρέμβαση Ερντογάν υπέρ του ΠΑΟΚ

Φωτιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις βάζουν οι νέες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως, αν τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ, δεν θα αφήσει ποτέ ελεύθερους τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο.

Όπως είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία δεν θα ανεχτεί να αδικηθεί ο ΠΑΟΚ, που είναι μια ιστορική ομάδα που ιδρύθηκε από Έλληνες από την Πόλη, και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό.

Ο Ταγίπ Ερντογάν στράφηκε ευθέως κατά του κράτους των Αθηνών, κατηγορώντας το πως έχει βάλει στο περιθώριο την Θεσσαλονίκη, ενώ αδικεί και την ΑΕΚ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Τουρκίας, η Θεσσαλονίκη είναι η πατρίδα του Κεμάλ Ατατούρκ, και οι Τούρκοι δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, αν οι χαμουτζήδες συνεχίσουν να την υποβιβάζουν και να την παραμελούν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έπλεξε και το εγκώμιο του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος κατάγεται από τον Πόντο, που ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ είναι και καλός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αν δεν πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί να πλημμυρίσει την Αθήνα και τον Πειραιά με πρόσφυγες, ενώ δεν αποκλείει -μετά τη Συρία και το Ιράκ- να εισβάλει και στο Τουρκολίμανο.

Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε έντονα στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, καλώντας τον να σεβαστεί τα εσωτερικά ποδοσφαιρικά πράγματα της Ελλάδας, ενώ κατήγγειλε τον Τούρκο πρόεδρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, για να τον κάνουν ντα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.