Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε την Δικαιοσύνη

Είναι Μάρτιος του 2018, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2015, και ξαφνικά ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει πως πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας.

Υποθέτω πως αυτό είναι εντελώς άσχετο με το γεγονός πως σύντομα θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές.

Απλά, τώρα που ο Τσίπρας έφερε την ανάπτυξη και είναι ένα βήμα πριν βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια -υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν αυτά-, θα φροντίσει να αποδοθεί και Δικαιοσύνη.

Ας δούμε τι έχει δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες.

Στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Η τραγωδία της ελληνικής κρίσης πρέπει να κλείσει με την απόδοση των ευθυνών, γιατί αλλιώς δεν γίνεται να πάμε παρακάτω».

Και σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, είπε:

“Δεν χωράει σήμερα καμιά αμφιβολία, μετά τα εξοπλιστικά, τη Siemens, τη Novartis, και τις μίζες του μετρό, ότι σε ανώτατο κρατικό και πολιτικό επίπεδο είχε απλώσει τα πλοκάμια της μια συμμορία διαφθοράς. Ότι οι μίζες, προκαθορισμένες σε ποσοστά μάλιστα, ήταν για χρόνια πίσω από πολλά από τα έργα και τις προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου. Ότι η διαφθορά είχε γίνει κανόνας στις σχέσεις μεταξύ του κράτους και μεγάλων εταιρειών. Ότι μαύρο χρήμα κυκλοφορούσε με βαλίτσες, τσάντες, και κρυφούς λογαριασμούς, για να φτάσει σε τσέπες κρατικών και πολιτικών λειτουργών, ακόμα και κομμάτων εξουσίας, που λειτουργούσαν με όρους μαφίας.”

Κατ’ αρχάς, θα παρατηρήσω πως τόσο η Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια, όσο και η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, δεν ενθουσίασαν ιδιαίτερα -για να το θέσω κομψά- την κυβέρνηση Τσίπρα.

Επίσης, να παρατηρήσω πως όλα τα σκάνδαλα στα οποία αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας έγιναν γνωστά σε εμάς όχι από έρευνες ελληνικών αρχών αλλά είτε από δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, είτε από έρευνες διωκτικών αρχών ξένων χωρών (όπως η υπόθεση Siemens και η υπόθεση Novartis).

Μια ακόμα παρατήρηση είναι πως, για κάποιο περίεργο (;) λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στον Κώστα Καραμανλή, αν και στην διάρκεια της πρωθυπουργίας Καραμανλή εκτοξεύτηκε στο διάστημα το δημόσιο χρέος και η χώρα μπήκε σε τροχιά χρεοκοπίας.

Ακόμα κι όταν αναφέρεται σε πολιτικές ευθύνες για την χρεοκοπία, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρεται ποτέ στον Κώστα Καραμανλή, λες και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε πρωθυπουργό την περίοδο 2004-2009.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει να αναφερθεί και στα πεπραγμένα των πρωθυπουργών Σημίτη και Παπανδρέου.

Προφανώς, αυτό οφείλεται στο ότι οι πελάτες-ψηφοφόροι του ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και δεν θέλει να τους δυσαρεστήσει, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα εκατοντάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν φωλίτσα στο ΣΥΡΙΖΑ και αναβαπτίζονται ως “αριστεροί”.

Και βέβαια, πολλά από τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα καθυστέρησε …κάπως, να τα αντιληφθεί.

Τούτων δοθέντων, είναι προφανές πως το όψιμο ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα για την απονομή Δικαιοσύνης έχει να κάνει μόνο με τις επόμενες εκλογές.

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος πως, για να χρεοκοπήσει μια χώρα, έχουν προηγηθεί πολλά οικονομικά σκάνδαλα και πάρτι από μίζες και μάσα.

Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του αποδείχθηκαν ένα ακόμα χαρτί του συστήματος, αφού έγιναν κυβέρνηση με ψέματα και ψήφισαν όλα όσα υποστήριζαν με λύσσα πως δεν θα ψηφίσουν ποτέ.

Και για να προλάβω αυτούς που βλέπουν παντού εκβιασμούς, να πω πως υπήρχε και η επιλογή της παραίτησης, μια επιλογή που πάντα έχουν οι έντιμοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι.

Η απονομή Δικαιοσύνης που ανακάλυψε ξαφνικά ο Αλέξης Τσίπρας τον Μάρτιο του 2018, δεν είναι παρά μια ακόμα απάτη για την παραμονή στην κυβέρνηση.

Τον Αλέξη Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει πραγματικά να αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει πρωθυπουργός.

Και οι λερωμένοι και διεφθαρμένοι αντίπαλοί του έχουν πολλούς σκελετούς -και πολλά μαύρα χρήματα- στις ντουλάπες τους.

Το τραγικό είναι πως και οι Έλληνες δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απονομή Δικαιοσύνης μετά την χρεοκοπία της χώρας.

Εγώ επιμένω να λέω -από την αρχή της χρεοκοπίας της χώρας το 2010- πως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να ζήσουμε αλλά, χωρίς απονομή Δικαιοσύνης, δεν έχουμε καμία ελπίδα και η χώρα είναι τελειωμένη.

Μα, θα πει κάποιος, και ο Αλέξης Τσίπρας αυτό ισχυρίζεται σήμερά όταν λέει πως “η τραγωδία της ελληνικής κρίσης πρέπει να κλείσει με την απόδοση των ευθυνών, γιατί αλλιώς δεν γίνεται να πάμε παρακάτω”.

Η διαφορά είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν το εννοεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει απονομή Δικαιοσύνης. Θέλει την καρέκλα του πρωθυπουργού.

Όταν λέει “η τραγωδία της ελληνικής κρίσης πρέπει να κλείσει με την απόδοση των ευθυνών, γιατί αλλιώς δεν γίνεται να πάμε παρακάτω”, εννοεί “ψηφίστε εμένα, και όχι αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα”.

Δηλαδή, τα σκάνδαλα που οδήγησαν στην χρεοκοπία της χώρας, γίνονται εργαλείο, ώστε να γίνει ξανά πρωθυπουργός.

Χωρίς, βέβαια, να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.