Γιατί η Βουλή υιοθέτησε τα παιδιά του νεκρού πιλότου;

Ίσως κάποιοι να ένιωσαν έκπληξη με την απόφαση της Βουλής να υιοθετήσει τα ανήλικα παιδιά του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που σκοτώθηκε χτες μετά την πτώση του αεροσκάφους του.

Βέβαια, η Βουλή έχει υιοθετήσει πολλούς πολιτικούς και τις οικογένειές τους αλλά δεν συνηθίζει να υιοθετεί απλούς πολίτες.

Η Βουλή έχει υιοθετήσει το Μητσοτακέικο, που είναι υπέρ του λιγότερου κράτους αλλά θέλουν αυτό το λιγότερο κράτος να ταΐζει τους ίδιους και όλους τους τους συγγενείς, όπως τάιζε και τους προγόνους τους.

Η “υιοθεσία” των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, δεν είναι κάτι που έγινε σήμερα, αφού έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το 2010.

Για σκεφτείτε το λίγο.

Τι άλλο έγινε το 2010;

Το 2010 χρεοκόπησε η χώρα.

Το 2010, που χρεοκόπησε η χώρα, η Βουλή ψήφισε την καταβολή ενός ποσού κάθε χρόνο για τα ανήλικα τέκνα των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, που θα δίνεται μέχρι τα 25 τους χρόνια, αν σπουδάσουν. Το ποσό αυτό είναι 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 για τέσσερα τέκνα.

Γιατί το ψήφισε αυτό η Βουλή το 2010, που χρεοκόπησε η χώρα;

Γιατί φοβήθηκε πως η χώρα θα ξεμείνει από πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κακά τα ψέματα, δεν είναι και πολύ ωραίο να είσαι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας σε ένα προτεκτοράτο.

Δεν είναι ωραίο να είσαι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας σε μια υποθηκευμένη χώρα δούλων, να ξέρεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να πολεμήσεις ποτέ, να ξέρεις πως ακόμα και αν σε καταρρίψουν οι Τούρκοι δεν υπάρχει περίπτωση να αντιδράσει η χώρα σου, και θα χρησιμεύεις μόνο για να προπονείς τους Τούρκους πιλότους πάνω από το Αιγαίο, ενώ θα υπάρχει ανά πάσα στιγμή -και περισσότερο από πριν, λόγω περικοπών- η πιθανότητα να χάσεις τη ζωή σου.

Είναι καλύτερα να πας σε κάποια εταιρεία της Πολιτικής Αεροπορίας, να έχεις ωράριο, να φοράς την ωραία σου στολή, να κάνεις τα ταξίδια σου, να μένεις σε ωραία ξενοδοχεία, να σου φέρνει τον καφέ σου η όμορφη αεροσυνοδός, να βγάζεις περισσότερα χρήματα και να απολαμβάνεις περισσότερο την γυναίκα σου και τα παιδιά σου.

Εντάξει, την αγαπούν την Ελλάδα οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά έχουν και μια ζωή να ζήσουν.

Πιλότοι είναι, δεν είναι χαζοί.

Σε μια χώρα που χρεοκόπησε και ξεπουλήθηκε το 2010 -και οι κάτοικοί της την εγκαταλείπουν κατά εκτοντάδες χιλιάδες-, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να κρατήσουν και τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Και τον βρήκαν οι πολιτικοί, υιοθετώντας τα παιδιά τους στην περίπτωση που σκοτωθούν.

Βέβαια, τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από το 2010.

Οι πιλότοι μας θα έχουν αντιληφθεί πως δεν υπάρχει τίποτα το ηρωικό στο να είσαι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας σε ένα προτεκτοράτο, ενώ θα έχουν κουραστεί να προπονούν τους Τούρκους πιλότους πάνω από το Αιγαίο και να ακούν τις ουρανομήκεις παπαριές των πολιτικών.

Οπότε, θα πρέπει να αλλάξει αυτό που προβλέπει η απόφαση της Βουλής για τα ανήλικα παιδιά των πεσόντων στρατιωτικών εν ώρα καθήκοντος.

Προτείνω τα παιδιά των πεσόντων στρατιωτικών εν ώρα καθήκοντος να φυγαδεύονται στο εξωτερικό.

Να στέλνουμε τα παιδιά των στρατιωτικών στο εξωτερικό, για να τα σώσουμε.

Να σωθούν τουλάχιστον τα παιδιά.

Κρίμα είναι να μείνουν τα παιδιά στο προτεκτοράτο και να χαθούν κι αυτά.

(Συγγνώμη που σκέφτομαι με το δικό μου μυαλό αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Δεν το κάνω επίτηδες. Μου βγαίνει φυσικά. Εσείς καθίστε να ακούτε για ηρωισμούς και μεγαλεία των νεκρών πιλότων μας από τον Νίκο Χατζηνικολάου που έκανε την στρατιωτική του θητεία στο στούντιο του Mega. Εγώ δεν μπορώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.