Ελλάς η Ανθρωποφάγος

Καθόντουσαν που λες Πιτσιρίκο σε ένα καφενείο στους Φούρνους τρεις νέοι που περνούσαν τις διακοπές τους στο νησί και πίνανε τις φραπεδιές τους, και, όπως συζητούσαν μεταξύ τους, σκέφτηκαν να πάρουν ένα ταχύπλοο, να φορτώσουν μέσα σε αυτό 3-4 ελληνικές σημαίες και να πάνε να τις υψώσουν στην βραχονησίδα μικρός Ανθρωποφάγος που διεκδικείται από την Τουρκία.

Όπως οι ίδιοι δήλωσαν, δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική και τα κόμματα.

Ήθελαν μόνο να τιμήσουν τον πρόσφατα αδικοχαμένο πιλότο μας, το αεροπλάνο του οποίου κατέπεσε πριν λίγες ημέρες λίγο έξω από την Σκύρο.

Έριξαν μάλιστα κι ένα στεφάνι στην θάλασσα του Ανθρωποφάγου, υπολογίζοντας πως ίσως φτάσει κάποτε στο σημείο που κατέπεσε το Mirage.

Στη συνέχεια, πήραν το πλοίο της γραμμής και επέστρεψαν στις καθημερινές τους δραστηριότητες στο κλεινόν άστυ.

Σχεδόν ταυτόχρονα, μερικοί απόφοιτοι της μεγάλης της επανάστασης σχολής μαζεύονταν γύρω από το άγαλμα του Τρούμαν για να δώσουν μια ακόμη αντιπολεμική παράσταση χωρίς πολλούς θεατές.

Ήταν εξοπλισμένοι όχι μονάχα με τα απαραίτητα -για την κατακρήμνιση του αγάλματος- σχοινιά αλλά και με ηλεκτρική γεννήτρια και τροχό, προκειμένου να κόψουν τα πόδια του χάλκινου Τρούμαν.

Δεν τα καταφέραν.

Έπεσε μπόλικο ξύλο από την αστυνομία και τρεις επαναστάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και δύο στην ΓΑΔΑ.

Χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, θύματα της γνωστής επαναστατικής τακτικής της «ενότητας και πάλι, και πάλι, και πάλι».

Στο παρελθόν, το συγκεκριμένο άγαλμα είχε αρκετές φορές γκρεμιστεί από το βάθρο του και είχε επίσης μερικώς καταστραφεί άλλες τόσες, χωρίς όμως να έχουν οι επιτυχίες αυτές επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη του … επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα.

Ίσως τελικά να έχει νόημα η πρότασή σου για μεταφορά του εν λόγω αγάλματος σε κάποια βραχονησίδα –κατά προτίμηση τα Ίμια–, όπου θα προσκαλέσουμε τον πρέσβη των ΗΠΑ για να το ξανα-εγκαινιάσει στην νέα του θέση.

Θα μπορούν ενδεχομένως μετά από κάθε επιδρομή των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή να προσεγγίζουν στο μέλλον το άγαλμα στο νησί μονάδες των ΜΑΤ και του ΠΑΜΕ με βαρκάκια και να πλακώνονται πάνω στην βραχονησίδα, προκαλώντας μεγάλες απορίες και τρομερή αμηχανία στους Τούρκους που θα τους παρακολουθούν από την απέναντι ακτή.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η παρουσία του αγάλματος του Τρούμαν στην Αθήνα είναι ντροπή για την ιστορία της πόλης και της χώρας.

Αξίζει να ενημερωθούν με σοβαρό τρόπο -και όχι με κραυγές- οι πολίτες της Αθήνας και να πιεστεί η δημοτική αρχή της πόλης, προκειμένου να αποφασίσει την απομάκρυνση του αγάλματος.

Τα υπόλοιπα είναι καραγκιοζιλίκια.

Θα είχε επίσης ενδιαφέρον να μαθαίναμε σε πόσες πόλεις των ΗΠΑ υπάρχει σήμερα άγαλμα του Χάρι Τρούμαν, μπας και συνειδητοποιούσαμε πόσο γελοίοι είμαστε που το κρατάμε ακόμα στην θέση του και πλακωνόμαστε κάτω από τα πόδια του.

Παρακολουθώντας επίσης την ομολογουμένως περίεργη ειδησιογραφία από την Ελλάδα, έκανα και μερικές περίεργες σκέψεις για την χώρα μας.

Γιατί πχ να ονομάζουμε την φουκαριάρα την νησίδα με αυτό το φρικτό όνομα που σίγουρα δεν της αξίζει;

Αντίθετα, το όνομα «Ανθρωποφάγος» θα πήγαινε γάντι με την χώρα.

Πεντακόσιες χιλιάδες έχουν ήδη φύγει και χιλιάδες ακόμα περιμένουν στο κατώφλι για να την κοπανήσουν.

Εκατομμύρια επίσης χαροπαλεύουν χωρίς καμία ελπίδα στην μνημονιακή κλίνη του ευρωπαίου Προκρούστη.

Ναι, το όνομα θα πήγαινε γάντι: η Ανθρωποφάγος Ελλάς.

Σύνθετη ονομασία χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

(Φίλε Ηλία, σημαίες και αγάλματα. Σύμβολα δηλαδή. Όλο με τα σύμβολα ασχολούνται στην Ελλάδα. Με την ουσία κανείς. Δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα είναι όλα συμβολικά. Συμβολικά, εγκαταλείπουν και οι Έλληνες τη χώρα. Όπως πάει, θα φύγουν όλοι οι Έλληνες από την Ελλάδα, και θα επιστρέφουν για να βάλουν καμιά σημαία. Συμβολικά. Το ότι οι Τούρκοι διεκδικούν τις βραχονησίδες -και όχι μόνο- δεν σημαίνει πως η Ελλάδα το αποδέχεται. Μην τρελαθούμε κιόλας. Την βραχονησίδα θα έπρεπε να την λένε Τουρκοφάγα. Να βγάλουμε και μια βρόμα πως υπάρχει ένας μύθος πως, αν την πατήσει Τούρκος, θα πέσουν πάνω του όλες οι συμφορές του Αλλάχ. Μπορεί να έπιανε το κόλπο. Είναι προληπτικοί οι Τουρκαλάδες σαν εμάς. Να είσαι καλά, Ηλία.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.