Επίθεση στα μυαλά μας

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” πέταξαν κόκκινες και μαύρες μπογιές στην είσοδο του Γαλλικού Προξενείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιμπεριαλιστική στάση της Γαλλίας και τον πρόσφατο βομβαρδισμό της Συρίας από τον γαλλικό στόλο.

Ακολούθησαν αντιδράσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε “επίθεση” του Ρουβίκωνα στο Γαλλικό Προξενείο και στην Γαλλική Πρεσβεία.

Ξεχωρίζω το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναφέρεται στην “επίθεση” και ειρωνεύεται την κυβέρνηση για την διαφυγή των μελών του Ρουβίκωνα, αν και ένας εκ των δραστών της “επίθεσης” συνελήφθη.

Θα δεχτώ την άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη -και άλλων- πως ο Ρουβίκωνας έκανε επίθεση στο Γαλλικό Προξενείο.

Τώρα θα ψάξω να βρω μια δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον βομβαρδισμό της Συρίας, γιατί αυτός ο βομβαρδισμός προκάλεσε την “επίθεση” του Ρουβίκωνα στο Γαλλικό Προξενείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κάνει δήλωση για τον βομβαρδισμό της Συρίας από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία -μάλλον επειδή έγινε με πυραύλους και όχι με μπογιές-, οπότε θα αναφέρω την δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό της Συρίας ως αναγκαίο και είπε ότι ήταν μια περιορισμένη και στοχευμένη επίθεση.

Δηλαδή, για να καταλάβουν όλοι.

Αυτό που βλέπετε στις επόμενες δυο φωτογραφίες είναι, σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία, μια περιορισμένη, στοχευμένη και αναγκαία επίθεση:

Κι αυτό που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία -και είναι αντίδραση σε αυτό που βλέπουμε στις δυο προηγούμενες φωτογραφίες- είναι, σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία, μια επίθεση που όχι μόνο δεν είναι αναγκαία, περιορισμένη και στοχευμένη αλλά πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες.

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σοκάρεται από τις “επιθέσεις” με μπογιές και όχι από τις επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες, τις οποίες θεωρεί αναγκαίες.

Επίσης, καταλαβαίνω πως έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια να γεμίσουν τα μυαλά των Ελλήνων με σκατά, ώστε να λέει τις ουρανομήκεις ανοησίες του το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη και όχι μόνο να μην του έρχονται οι μπογιές και τα γιαούρτια από παντού αλλά να τον κάνουν και πρωθυπουργό του προτεκτοράτου.

Αντισταθείτε στην ηλιθιότητα.

Απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.