Η Γαλλία είναι το ΚΤΕΟ της Ελλάδας

Γεια σου Πιτσιρίκο,
Σκέφτηκα να παραθέσω κάτι μικρό, που μου κόλλησε το μυαλό, διαβάζοντας το τελευταίο σου άρθρο περί Μακρόν Γαλλίας και τα λοιπά.

Όλοι γνωρίζουμε τη στήριξη της Γαλλίας στο βέτο του Καραμανλή για την FYROM.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν όλοι συνδυάζουμε το γεγονός ότι, μετά από λίγο καιρό και λίγες επισκέψεις Γάλλων στην Ελλάδα, ξεκίνησε η κουβέντα για τα πυρηνικά εργοστάσια Made In France, στην Ελλάδα.

Η Γαλλία για να είναι η Γαλλία που -oh my god- θαυμάζουμε σήμερα, πέραν της Αναγέννησης και φυσικά πολλών άλλων καθοριστικών αποφάσεων σαν χώρα, έχει προσφέρει και πολύ αίμα σε αυτόν τον κόσμο (Δολοφονία Thomas Sankara, ένα τρανταχτό παράδειγμα. Διαβάστε την ιστορία, αξίζει να γνωρίσετε τον άνθρωπο αυτόν).

Φυσικά, ο Αδόλφος ξελάσπωσε τους πάντες. Γαλλία, Αγγλία κ.ο.κ. ξεχάστηκαν όλα.

Άλλωστε όπως είπε ο Ηλίας στο άρθρο του, αν ρωτήσεις έναν Άγγλο, μόνο με υπερηφάνεια θα σου μιλήσει για τη χώρα του.

Αυτό που μου καρφώθηκε στο μυαλό είναι ότι η Γαλλία λειτουργεί σαν ιδιωτικό ΚΤΕΟ της Ελλάδας.

Για όποιον δε καταλαβαίνει, μετά το άνοιγμα προς τους ιδιώτες, τα ΚΤΕΟ σε καλούν κάθε δύο χρόνια, για να σου τάξουν εκπτώσεις για να περάσεις από αυτούς.

Φυσικά, στο δημόσιο ΚΤΕΟ δεν υπήρχε κάτι τέτοιο· βέβαια δε φημιζόταν και αυτό για την μοναδική του αμεροληψία και την ορθή λειτουργία των υπαλλήλων του, αλλά τέλος πάντων.

Μετά λοιπόν τη στήριξη, που κατ’ εμέ, έπρεπε να είναι αυτονόητη, αλλιώς τι δουλειά έχουμε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ – επίσης αυτονόητη ως στο ότι είμαστε ένα επίσημο προτεκτοράτο, όταν ο Αλέξης μας ξεγέλασε τον Σεπτέμβριο του 2015, καθώς αφού ανήκουν τα πάντα σε αυτούς, γιατί να τα προστατεύουμε εμείς;- να περιμένουμε σιγά σιγά και την «ανάγκη για νέο εξοπλισμό».

Θα μας έρθουν σιγά σιγά τα νέα Mirage, τα οποία οι Γάλλοι θα δίνουν μόνο σε εμάς και όχι στους Τουρκαλάδες.

Εν κατακλείδι, το τηλεφώνημα από το τηλεφωνικό κέντρο ΚΤΕΟ Γαλλίας έπεσε.

Έπεσε η εκπτωσούλα, συνδυάζεται και άριστα με την πτώση του Έλληνα πιλότου.

Τα πυρηνικά νομίζω τα γλιτώσαμε· τις επερχόμενες μίζες και τα εξοπλιστικά, χλωμό το βλέπω.

Στη τελική, ας πάρουμε τώρα τα αεροπλάνα, και ας πάμε για άλλα 99 χρόνια μνημόνια.

Άλλωστε, σιγά μη ζούμε-ζούνε, μαζί τους θα τα πάρουν.

Γεια χαρά!

Αμπαλαέας

Υ.Γ. Το έγραψα πολύ βιαστικά, αν δε βγάζεις νόημα μη το ανεβάζεις!

(Αγαπητέ φίλε, μια χαρά βγάζω νόημα. Είναι προφανές πως είναι τα Mirage πίσω από την τόση αγάπη του Μακρόν για την Ελλάδα και την προθυμία του να την στηρίξει απέναντι σε όποια απειλή. Άλλωστε, με Mirage σκοτώθηκε ο πιλότος μας. Και βέβαια, τα πάνω από 40 Mirage που έχει η Ελλάδα, έχουν και ανάγκη από ανταλλακτικά. Το πιο αστείο είναι που το προτεκτοράτο έχει δικό του στρατό. Και σκοτώθηκε ο πιλότος μας για ένα προτεκτοράτο. Κρίμα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.