Κινδυνεύει το ελληνικό διαστημικό πρόγραμμα μετά την παραίτηση Κριμιζή

Σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται το διαστημικό πρόγραμμα της Ελλάδας, μετά από την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από την θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Τρία ελληνικά διαστημόπλοια είναι κυριολεκτικά χαμένα στο διάστημα, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στον διαστημικό σταθμό “Filotimo”, αφού οι αστροναύτες μας έχουν ξεμείνει από καραμέλες και σοκολατάκια.

Προβλήματα υπάρχουν και με το καζανάκι του διαστημικού σταθμού “Filotimo”, με αποτέλεσμα να έχει βουλώσει η χέστρα και οι αστροναύτες μας να βγαίνουν στο διάστημα για να τα κάνουν, προκαλώντας την οργή των ξένων αστροναυτών που είναι έξαλλοι με τις ιπτάμενες ελληνικές κουράδες.

Παράλληλα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον Άργο, τον πρώτο Έλληνα σκύλο που βρίσκεται στο διάστημα, αφού έχουν τελειώσει οι σκυλοτροφές και ο Άργος τρώει τα καλώδια.

Στον άλλο ελληνικό διαστημικό σταθμό, στον σταθμό “Macedonia is greek”, η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη, αν και οι αστροναύτες μας παραπονιούνται πως έχουν ξεμείνει από κεριά και δεν μπορούν να διατηρήσουν το Άγιο Φως, που έφτασε μόλις χτες με πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το διαστημικό ρεπορτάζ, ο Σταμάτης Κριμιζής παραιτήθηκε επειδή η κυβέρνηση ήθελε να στείλει στο διάστημα συριζαίους αστροναύτες.

Όπως δήλωσε ο κ. Κριμιζής, οι συριζαίοι αστροναύτες δεν έχουν την εμπειρία των νεοδημοκρατών και πασόκων αστροναυτών, ενώ δεν θα μπορούν να συνεννοηθούν με τους εξωγήινους.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, θέλει να στείλει δικούς της αστροναύτες στο διάστημα, με την ελπίδα να πάρει ένα μεγάλο δάνειο από τους εξωγήινους, ώστε να επιτευχθεί η καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο και να δοθούν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Υπάρχουν Έλληνες που θεωρούν πολύ σοβαρό θέμα το να έχει ένα προτεκτοράτο Διαστημικό Οργανισμό -και να σκοτώνονται τα κόμματα για τον διευθυντή αυτού του οργανισμού- αλλά αυτό είναι το πιο αστείο στην Ελλάδα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.