Alcatraz η ωραία Ελλάς

Λίγες μέρες νωρίτερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εξέδωσε μια απόφαση που αναγνώριζε το δικαίωμα των προσφύγων που θα έφταναν στα ελληνικά νησιά από εδώ και μπρος να μετακινούνται ελεύθερα προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην ερμηνεία του ελληνικού Συντάγματος και της διεθνούς νομολογίας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, το ΣτΕ διευκρίνισε πως η απόφασή του αυτή δεν αφορά τους ήδη εγκλωβισμένους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρόσφυγες, πράγμα εντελώς παράλογο, αφού και οι άνθρωποι αυτοί στην Ελλάδα βρίσκονται και υπόκεινται –θεωρητικά πάντα– στο ίδιο δίκαιο.

Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση του ΣτΕ θεωρήθηκε πως ήταν ιδιαίτερα σημαντική και πως βρισκόταν στη σωστή κατεύθυνση.

Από κάποιους πανηγυρίστηκε ως μια πρώτη νίκη στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων, υπήρχαν όμως και κάποιοι άλλοι που αντέδρασαν διαμαρτυρόμενοι με τον πιο επίσημο τρόπο.

«Η προοπτική νέων αφιχθέντων που θα μπορούν γρήγορα να φτάνουν από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποθαρρύνει τους πρόσφυγες από το να εγκαταλείπουν την Τουρκία», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ.

Και λίγες μέρες αργότερα, ο Νενέκος διευθυντής της ελληνικής υπηρεσίας ασύλου υπέγραψε νέα απόφαση για τον περιορισμό κυκλοφορίας των αιτούντων διεθνή προστασία.

Ανακουφιστήκαμε λοιπόν όλοι, αφού δεν θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φτάσουν οι πρόσφυγες στις χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, προκαλώντας πολιτικούς πονοκεφάλους στις ηγεσίες των εταίρων μας.

Ευτυχώς θα παραμένουν οι πρόσφυγες στα στρατόπεδα-συγκέντρωσης με την κωδική ονομασία
“hot spot”, τα οποία έχουν φτιάξει η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τι κι αν αλλάξει η δημογραφική σύνθεση και η ψυχοσύνθεση των νησιωτών στην Ελλάδα;

Τι κι αν υποβαθμιστεί κι άλλο το επίπεδο ζωής σε μια ήδη υποβαθμισμένη περιοχή της χώρας μας που στερείται των απαραίτητων υποδομών που υπάρχουν και στο τελευταίο ευρωπαϊκό κωλοχώρι;

Ο Γερμανός ή ο Αυστριακός Φριτς να κοιμάται καλά και ήσυχα, αυτό είναι που μετρά στην ΕΕ των 27.

Πέρα όμως από την πλάκα, η κατάσταση είναι πια οριακή για το έθνος των ραγιάδων.

Η ΕΕ είναι και συμπεριφέρεται ως μια δύναμη κατοχής που ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την προάσπιση των συμφερόντων της.

Έχει ουσιαστικά επιβάλλει την μετατροπή αρκετών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων –σε ρεπλίκες του Αλκατράζ– γιατί έτσι την συμφέρει, αφού, λόγω των γεωγραφικών συνθηκών, περιορίζεται η πιθανότητα να διαφύγουν οι πρόσφυγες προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας λειτουργούν σαν δεσμοφύλακες για λογαριασμό των Ευρωπαίων και η ζωή κατοίκων και προσφύγων στα νησιά μετατρέπεται σε κόλαση.

Κατά τα άλλα, τα νησιά κινδυνεύουν από τους Τούρκους αλλά ξεχνάμε να πούμε πως έχουν ήδη καταληφθεί από τους Ευρωπαίους.

Κανονικά, μετά από αυτή την τόσο προκλητική απόφαση θα έπρεπε οι νησιώτες και οι πρόσφυγες να βγουν μαζί στους δρόμους και να τα κάνουν όλα πoυτάνα.

Τίποτα όρθιο να μην μείνει που να ανήκει σε Frontex, EU και υπουργείο διαχείρισης του προσφυγικού.

Κι όποιον κρετίνο ακροδεξιό επιμένει πως φταίνε οι πρόσφυγες για την κατάσταση στο νησί, να τον κρεμάνε στο κατάρτι του περιπολικού της frontex με μια σημαία της ΕΕ στον κ….

Μήπως και καταλάβει πόσο κρετίνος στα αλήθεια είναι.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ.1 Για οποιαδήποτε αγορά νέων οπλικών συστημάτων ή ακόμα και για τον εκσυγχρονισμό των παλιών, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει την έγκριση της Γερμανίας και του κομιτάτου των Βρυξελλών. Τα μοναδικά σενάρια που παίζουν είναι αντικειμενικά τα εξής: είτε υποχρεωτική αγορά γαλλικών ή γερμανικών όπλων –ανεξάρτητα από το πόσο αποτελεσματικά είναι ή όχι– με καινούργια δάνεια και παραχωρήσεις, είτε φινλανδοποίηση της Ελλάδας από την Τουρκία, και μάλιστα κάτω υπό την πίεση των Ευρωπαίων «εταίρων» και «συμμάχων» μας.

Υ.Γ.2 Φρέσκα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ – παράρτημα της ευρωπαϊκής Eurostat. Μεταξύ 2009 και 2016, έχουν εγκαταλείψει την χώρα 762609 Έλληνες. Αυτοί μένουνε πια στην Ευρώπη. Οι υπόλοιποι νομίζουν ότι είναι μέλη της ΕΕ και της ευρωζώνης. Πώς έλεγε παλαιότερα μια διαφήμιση; Ταμπλέτες για τον πόνο του άλλου; Ε, σήμερα για την Ελλάδα ισχύει το «ευρώ για την τσέπη του άλλου».

(Φίλε Ηλία, η Ελλάδα εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά της και διώχνει τους Έλληνες στο εξωτερικό. Ούτε αυτό δεν σε ικανοποιεί; Τι θέλεις πια; Να βάλουμε τους πρόσφυγες στα ελληνικά διαστημόπλοια και μέσω του διαστημικού προγράμματος της Ελλάδας να τους στέλνουμε στον Άρη, για να μην πάνε σε κάνα Βερολίνο και το μολύνουν; Θα έπρεπε να χαίρεσαι που η Ελλάδα εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά και δεν έρχονται στην Ελβετία να σου χαλάνε την …διακόσμηση, όταν κάνεις τις βόλτες σου στο πάρκο. Ηλία, πέρα από την πλάκα, νιώθω την ανάγκη να σου θυμίσω ξανά πως πρέπει να φτιάξεις εκείνο το σπίτι που θα έχει κι ένα δωμάτιο για μένα. Επίσης, θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια που έχεις καταλάβει πως εγώ ετοιμάζομαι να την κάνω για τα νησιά και γράφεις συχνά. Τώρα μένει να πείσω τον Βασίλη και τον Γ.Κ. να κάνουν το ίδιο, για να κάνω εγώ τα μπάνια μου ανενόχλητος. Την αγάπη μου. Φιλιά!)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.