Ρεμάλια, φτιάξτε το ειδικό ληξιαρχείο!

Γεια σου Πιτσιρίκο!
Μετά από τα κείμενα πολλών αναγνωστών από το εξωτερικό, διαπίστωσα ότι το ειδικό ληξιαρχείο δεν δουλεύει σωστά, μάλλον λόγω υποστελέχωσης ή γραφειοκρατίας, δεν το γνωρίζω.

Παίρνει εβδομάδες ή και μήνες για να εκδώσει πιστοποιητικά και Ελληνική Ιθαγένεια στα παιδιά που γεννιούνται στο εξωτερικό.

θα ήθελα να ενημερώσω τους κυβερνώντες ότι, όσο δεν λειτουργεί το ειδικό ληξιαρχείο, τόσο θα μειώνεται και ο εν δύναμει πληθυσμός από νέους Έλληνες, άρα θα υπάρχουν λιγότεροι φορολογούμενοι, αν αυτό τους ενδιαφέρει πραγματικά, εκτός της γραφειοκρατίας.

Ο Έλληνας μετανάστης στο εξωτερικό έχει δυο επιλογές συνήθως:

Ή να δώσει αγώνα με το ειδικό ληξιαρχείο και την γραφειοκρατία, για να πάρει το παιδί του ελληνική υπηκοότητα,

Ή σε 2-3 ώρες διαδικασία -συνήθως- να πάρει το παιδί του την υπηκοότητα της χώρας που τον φιλοξενεί.

Τι θέλουν και τι οραματίζονται για την πατρίδα μας πια δεν ξέρω.

Πραγματικά!

Ας ελπίσουμε το κείμενό μου να βοηθήσει να λυθείι το πρόβλημα.

Φιλιά!!!

Κωνσταντίνος

Υ.Γ. Μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το ειδικό ληξιαρχείο.

(Αγαπητέ Κωνσταντίνε, το πρόσεξα κι εγώ πως πολλοί αναγνώστες από το εξωτερικό αναφέρουν το πρόβλημα να πάρουν τα παιδιά τους την ελληνική υπηκοότητα. Μάλλον, το ελληνικό κράτος έχει ξεχάσει πως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν φύγει πια στο εξωτερικό και γεννούν τα παιδιά τους σε άλλες χώρες. Δηλαδή, συμπεριφέρεται σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στη χώρα. Επίσης, νομίζω πως το ελληνικό κράτος δεν νοιάζεται καθόλου για αυτούς που έφυγαν. Καλά, δεν νοιάζεται ούτε και για αυτούς που έμειναν, αλλά αυτοί που έφυγαν δεν ψηφίζουν -ούτε μπορεί να τους ξεσκίσει στους φόρους-, οπότε είναι σαν να μην υπάρχουν. Πάντως, φοβερό το θέμα της δυσκολίας να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα τα παιδιά των Ελλήνων που γεννιούνται στο εξωτερικό, αν σκεφτείς πως ζούμε σε μια χώρα που όλοι το παίζουν υπερπατριώτες. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.