Μέσι, σε παρακαλώ

Καλησπέρα Πιτσιρίκο,
Μετά την απόφαση του πασίγνωστου ποδοσφαιριστή Lionel Messi, να μη παίξει αντίπαλος σε φιλικό αγώνα με το Ισραήλ, έφτασε η στιγμή να παρακαλέσω προσωπικά τον Leo, να πράξει ως είθισται, ένας πρεσβευτής της UNICEF, και σε άλλα θέματα και παρόμοιες περιπτώσεις.

Πρώτα από όλα, να τον ευχαριστήσω που δε συμμετέχει σε έναν αγώνα ενάντιας στο «στρατόπεδο της Αμερικής» που του έδωσαν όνομα και εθνικοθρησκευτική ταυτότητα.

Παρ’ όλα αυτά, Μέσι σε παρακαλώ επίσης, να πράξεις ανάλογα και με το διευθυντή αυτού του στρατοπέδου, τις ΗΠΑ.

Να μη παίξεις λοιπόν, κόντρα σε ΗΠΑ, κόντρα στους χορηγούς σου που έχουν έδρα τις ΗΠΑ, επειδή οι ΗΠΑ τα τελευταία 70 χρόνια τα χαμόγελά της, είναι τα δόντια της πιο άγριας δυναστείας με εκατομμύρια φόνους ανά τον κόσμο.

Μέσι σε παρακαλώ επίσης, να μην παίξεις ποτέ κόντρα σε ομάδες της Γερμανίας ή την ίδια τη Γερμανία, επειδή η Γερμανία τον προηγούμενο αιώνα κόστισε στην γηραιά ήπειρο και στην Σοβιετική Ένωση-Ρωσία, εκατομμύρια νεκρούς.

Μέσι, σε παρακαλώ επίσης, να μην παίξεις ποτέ κόντρα με ομάδα της Πορτογαλίας ή την εθνική της. Αποικιοκρατία, δουλεμπόριο, φόνοι, δε χρειάζεται να πω περισσότερα. Μπορώ να κλείσω το θέμα Πορτογαλία με μια λέξη: «Αγκόλα».

Μέσι, σε παρακαλώ επίσης, να μην παίξεις κόντρα με την Ιαπωνία· όποιον Ασιάτη ρωτήσεις ποιον φοβάται, θα σου δώσει την ίδια απάντηση, Ιαπωνία. Αν ξεκινήσουμε από Κορέα και τα στρατόπεδα ανακούφισης, θα φτάσουμε εύκολα μέχρι την Παπούα Νέα Γουινέα.

Μέσι, σε παρακαλώ επίσης, να μην παίξεις κόντρα σε γαλλικές ομάδες, ή στην Εθνική Γαλλίας· ας πάρουμε το απλό παράδειγμα του τι έπραξε η Γαλλία στη νεο-απελευθερωθείσα από την αποικιοκρατία Μπουρκίνα Φάσο. Δολοφονία του μαρξιστή Thomas Sankara, επαναϊδιωτικοποίηση τραπεζών κτλ κτλ.

Μέσι, σε παρακαλώ να πράξεις και ανάλογα, για την Τουρκία, το Βέλγιο, τις Αραβικές χώρες, και κυρίως το Ηνωμένο Βασίλειο, που όπως τόνισε ο Ηλίας, ο Ήλιος δεν έδυε ποτέ, αλλά ίσως από τον φόβο να μείνουμε στο σκοτάδι μαζί με τους Άγγλους.

Τέλος, Μέσι, σε παρακαλώ να πράξεις ανάλογα και με την Ελβετία, τον πρωτοπόρο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και να ακολουθήσεις με όλους τους φορολογικούς παράδεισους που, ως Πρεσβευτής της UNICEF, ξέρεις ότι προστατεύουν το διεθνές κεφάλαιο, αφήνοντας φτωχά τα μεσαία στρώματα;

Α, ξέχασα, και εσύ έτρεχες για κάτι Panama Papers, τι χαζός που είμαι; Πώς το ξέχασα κ. Πρεσβευτά;

Ή μήπως είναι καλοί οι φορολογικοί παράδεισοι, και βοηθάνε εσένα, και τον κάθε Μέσι του πλανήτη, να αποτελεί ένα διαμαντένιο γραναζάκι του τομέα θεάματος στο υπάρχον σύστημα;

Μέσι και κάθε Μέσι-Ρονάλτο-Federer-Hamilton κτλ κτλ, σας παρακαλώ άντε… άντε γεια.

Αμπαλαέας

Υ.Γ. Οι δύο παραπάνω λίστες: Δολοφόνοι-Κράτοι, Αθλητές-με έδρα το Μονακό, δε τελειώνουν ποτέ. Ας συνεχίσουμε έτσι, άλλωστε πιάνει.

(Αγαπητέ φίλε, την απόφαση να μην γίνει ο φιλικός αγώνας της Αργεντινής στο Ισραήλ την πήρε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής, όχι ο Μέσι. Τα αστέρια του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ δεν μπορούν να πάρουν τέτοιες αποφάσεις. Ουσιαστικά, οι σταρ της μπάλας είναι ζάπλουτοι σκλάβοι. Δεσμεύονται με τόσα συμβόλαια, που τους απαγορεύεται να έχουν δική τους γνώμη. Είναι έτσι δομημένος ο επαγγελματικός αθλητισμός, που οι επαγγελματίες αθλητές είναι, ουσιαστικά, μουγκοί. Ο Μαραντόνα -που τόλμησε να έχει προσωπική άποψη και να την λέει δημόσια- το πλήρωσε ακριβά. Οπότε, το πρόβλημα δεν είναι ο Μέσι. Ο Μέσι πληρώνεται για να παίζει μπάλα. Και αυτό θέλουν τόσο τα αφεντικά του όσο και οι χορηγοί του. Και βέβαια, οι φίλαθλοι που γεμίζουν τα γήπεδα και στήνονται στις τηλεοράσεις, για να τον δουν. Τι ζητάτε λοιπόν από τον Μέσι; Να κάνει την επανάσταση; Δεν ξέρω αν δουλεύετε για κάποιον αλλά, αν έχετε αφεντικό, σκεφτείτε αν του λέτε την πραγματική άποψή σας για αυτόν. Να είστε καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.