Ο Pierre-Yves Cousteau και ο Απόστολος Στυλιανόπουλος είναι παλικάρια


Στις 8 Ιουνίου, στις 11 π.μ., στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών, παρακολουθήστε ζωντανά -από εδώ– πώς θα ανασυρθεί από τον βυθό της Σαντορίνης ένα τεράστιο “δίχτυ φάντασμα”, από την πρωτοβουλία Healthy Seas μαζί με τους Δύτες του Κουστώ (Cousteau Divers) και το κέντρο καταδύσεων Atlantis.

Πρωταγωνιστές σε αυτή την καλή πράξη είναι ο Pierre-Yves Cousteau και ο Απόστολος Στυλιανόπουλος.

Με τη ευκαιρία, θέλω να πω πως ο Πιέρ-Υβ Κουστώ, εκτός από ένας πολύ καλός άνθρωπος και επαγγελματίας, είναι παλικάρι, γιατί, αν και πριν από μερικές μέρες είχε ένα ατύχημα και οι γιατροί του συνέστησαν να μην κάνει κατάδυση, θα κάνει κατάδυση.

Παλικάρι είναι και ο Απόστολος Στυλιανόπουλος, η ψυχή του Atlantis Dive Center, αφού το μόνο που τον απασχολεί είναι το καλό της Σαντορίνης.

Ο Πιέρ-Υβ Κουστώ και ο Απόστολος Στυλιανόπουλος μοιράζονται ένα κοινό όραμα, αφού το 2010 ξεκίνησαν την προσπάθεια για την δημιουργία θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής στη Σαντορίνη, έχοντας ως συμμάχους την τοπική κοινωνία και τους ψαράδες του νησιού.

(Στην Ελλάδα γίνονται όμορφες προσπάθειες για το καλό της χώρας μας. Ας τις στηρίξουμε. Ας στηρίξουμε τους ανθρώπους που προσπαθούν.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.