Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (O Pierre-Yves Cousteau στη Σαντορίνη)

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, η πρωτοβουλία Healthy Seas μαζί με τους Cousteu Divers θα ανασύρουν “δίχτυα φαντάσματα” -σαν αυτά που σκοτώνουν εκατομμύρια θαλάσσια ζώα κάθε χρόνο- από το βυθό της Σαντορίνης.

Τα δίχτυα θα μετατραπούν σε νήμα και μετά θα γίνουν μαγιό.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ενώ οι δύτες του Ghost Fishing υποστηρίζονται από το κέντρο καταδύσεων Atlantis (Atlantis Dive Center) του Απόστολου Στυλιανόπουλου.

Ο Πιέρ-Υβ Κουστώ θα αναλάβει την αφήγηση και όλοι μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 11 π.μ. εδώ.

Το 2010, ο Πιέρ-Υβ Κουστώ και ο Απόστολος Στυλιανόπουλος ξεκίνησαν την προσπάθεια για την δημιουργία θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής στη Σαντορίνη, με την βοήθεια της τοπικής κοινωνίας και των ψαράδων του νησιού.

Και θα το καταφέρουν.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.