Αντί να δοθεί η δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εσωτερικού

Η Νέα Δημοκρατία ζητάει τροπολογία στο νομοσχέδιο του «Κλεισθένη», ώστε να δοθεί δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους.

Αφού διευκρινίσω πως θεωρώ ότι οι Έλληνες του εξωτερικού θα έπρεπε να είχαν δικαίωμα ψήφου από τον τόπο κατοικίας τους -εδώ και δεκαετίες-, έχω την εξής απορία:

Γιατί η Νέα Δημοκρατία -που ήταν πάρα πολλά χρόνια κυβέρνηση- δεν έδινε τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους;

Ποιος την εμπόδιζε; Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%;

Η Νέα Δημοκρατία -εκτός από τις προηγούμενες δεκαετίες- ήταν κυβέρνηση μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Γιατί δεν έδινε τότε τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους;

Δεν το έκανε, γιατί ήξερε πως η μεγάλη έξοδος των Ελλήνων έγινε εξαιτίας της χρεοκοπίας της χώρας το 2010, για την οποία ευθύνονται η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε το “δικαίωμα” των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γενικά, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα να βρουν πελάτες για τις επόμενες εκλογές.

Και τώρα ψάχνουν και για πελάτες στο εξωτερικό. Ψηφοφόροι-επενδυτές.

Το γεγονός ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν πήγαν στις κάλπες σχεδόν οι μισοί από τους πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις πολιτικές μαριονέτες του προτεκτοράτου.

Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που έχουν αντιληφθεί πως “Όταν η χώρα σου έχει γίνει προτεκτοράτο, στις εκλογές κάνεις αποχή”.

Ας σταματήσει πια η γελοιότητα.

Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν έχουν πια κανένα νόημα.

Η χώρα είναι δεμένη, υποθηκευμένη και τελειωμένη.

Και τώρα, που συμβαίνουν όλα αυτά -και οι εκλογές δεν έχουν νόημα-, θέλουν να δώσουν δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού εκεί που ζουν.

Να μην δοθεί δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού στον τόπο κατοικίας τους.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσουν να ψηφίζουν και οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα.

Πρέπει να καταργηθούν οι εκλογές.

Τι να τις κάνεις τις εκλογές στο προτεκτοράτο;

Ας διοριστεί από τις Βρυξέλλες μια κυβέρνηση Ευρωπαίων αξιωματούχων και τα αριστερά και δεξιά πολιτικά λαμόγια να πάνε να βρουν καμιά δουλειά.

Άντε, ζώα!

(Οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, καλό θα ήταν να κάνουν μόνοι τους εκλογές και να βγάλουν μια κυβέρνηση εξωτερικού. Ούτως ή άλλως, σε λίγο θα είναι περισσότεροι από τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα. Ήδη, στο εξωτερικό ζουν έξι εκατομμύρια Έλληνες. Οπότε, να κάνουν μια κυβέρνηση εξωτερικού και να καταστρώσουν ένα σχέδιο να πάρουμε τη χώρα πίσω. Από τους εδώ Έλληνες δεν υπάρχει ελπίδα. Τους αρέσει που είναι δούλοι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.