Η έκθεση του Γιώργου Σαλταφέρου στο Fish & Olive στο Χαλκί της Νάξου

Φίλες και φίλοι, στις 28 Ιουλίου γίνονται τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιώργου Σαλταφέρου στην γκαλερί Fish & Olive στο υπέροχο Χαλκί της Νάξου. Ο Γιώργος Σαλταφέρος είναι ένας σπουδαίος ζωγράφος. Η συγκεκριμένη έκθεση, Water Reflections, έχει ως θέμα τις αντανακλάσεις στο νερό αλλά έχω δει και τα άλλα έργα του και έχω μείνει άφωνος. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν.

Θα είμαι στο Χαλκί της Νάξου τις επόμενες μέρες, για να δω τα έργα του Γιώργου Σαλταφέρου αλλά και για να δω την Katharina Bolesch και τον Alexander Reichardt, δυο αγαπημένους φίλους, δυο όμορφους ανθρώπους και υπέροχους καλλιτέχνες, δυο Γερμανούς που ζουν μόνιμα στην Νάξο και αγαπούν την Ελλάδα περισσότερο από τους περισσότερους Έλληνες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Γιώργος Σαλταφέρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άνδρο.

Η σχέση του με το νερό λοιπόν προέκυψε στην πιο μικρή του ηλικία και δεν έπαψε να τον συντροφεύει στις καλλιτεχνικές αναζητήσεις του μέχρι σήμερα.

Η ζωή του, κυριολεκτικά και καλλιτεχνικά, συνυφασμένη με το νερό.

Ακολουθώντας το παράδειγμα μεγάλων καλλιτεχνών οι οποίοι κατά καιρούς προσπάθησαν να αποδώσουν τη μορφή του νερού, την πορεία, τη δύναμη του σε εικόνες, μουσική, κείμενο, ο Σαλταφέρος σηκώνει το γάντι και αναμετράται με τις αντανακλάσεις του.

Είτε πρόκειται για τα υγρό στοιχείο των ναυπηγείων, είτε για την αέναη κίνηση του ποταμού, είτε για τις μεταμορφώσεις της ανοικτής θάλασσας, ο Σαλταφέρος παρατηρεί και παρουσιάζει στις ακουαρέλες και στα ακρυλικά του τις αντανακλάσεις του φωτός, των υδάτινων όγκων, των αρχιτεκτονικών μορφών με τρόπο ρεαλιστικό αλλά συνάμα και κριτικό της πραγματικότητας, άλλοτε ως απλός παρατηρητής, άλλοτε ως συνδημιουργός του αισθητικού αποτελέσματος.

Στα έργα του γίνεται πάντα φανερή η ανιδιοτελής αγάπη του προς το αρχέγονο στοιχείο και η ευγνωμοσύνη του για την ευεργετική του παρουσία.

Saltaferos was born and raised in Andros island. His strong connection with water begun in his early age and has never stopped to linger on until now. His artistic, and actual, life is correlated with water. Following the example of great artists who tried to depict the form of water, its course, its power in pictures, music, texts, Saltaferos takes on the challenge and bids for its reflections. Whether it is the the see among the ships and docks of a shipyard, or the continuous flow of the river or the transformation of the deep waters, Saltaferos, both in his watercolors and his acrylics, observes and provides us with his interpretation of the reflected images, of the reflected light, distorted or restored aquatic bodies and architectural forms in a realistic yet a critical way, either as a mere observer either as a co-creator of the perceived reality and aesthetic outcome. Nevertheless through his pictures he obviously and clearly states his eternal and unconditional love and gratitude towards this primordial element.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.