Χρόνια πολλά μπαμπά

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
χαιρετισμούς από την, περιέργως, ηλιόλουστη Γερμανία. Θα ήθελα μία χάρη. Στις 16 Ιουλίου έχει γενέθλια ο σντροφός μου και θα ήθελα να του κάνω μία έκπληξη, στέλνοντάς του “Χρόνια πολλά” από το blog σου.

Φέτος είναι τα πρώτα του γενέθλια ως μπαμπάς, καθώς στις 26 Απριλίου ήρθε στον κόσμο ένα μικρό, μικρό πλασματάκι που μας έχει όλους ξετρελάνει και μας έχει κάνει τη ζωή ομορφότερη, η Αναστασία.

Θα ήθελα λοιπόν να του εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου που με έχει στηρίξει όλο αυτό το διάστημα καθώς και τον πρώτο καιρό στη Γερμανία.

Τότε που πρωτοήρθε και μου έφτιαχνε φαγητό όταν γύριζα μετά από 10 ώρες δουλειά, γιατί δεν είχα ούτε όρεξη αλλά ούτε και χρόνο για να φτιάξω κάτι στο σπίτι.

Έτσι σταμάτησα να σιτίζομαι μόνο με τοστ και γάλα με δημητριακά.

Να τον ευχαριστήσω για το ότι τώρα που γίναμε γονείς, παρότι κουρασμένος μετά τη δουλειά, έρχεται στο σπίτι και με βοηθάει, ενώ εγώ έχω λαλήσει όλη μέρα μόνη με το μωρό.

Πολλές φορές φτάσαμε και οι δύο στα όρια μας, γιατί ως νέοι γονείς δεν είχαμε ιδέα τι θα μας βρει.

Και δεν είναι μόνο τα ξενύχτια και η κούραση αλλά και η τεράστια αίσθηση της ευθύνης που έχεις για το παιδί που φέρνεις στον κόσμο.

Εκεί που συνειδητοποιείς ότι εξαρτιέται απολύτως από σένα και θα διαμορφώσει μεγάλο μέρος της υπόλοιπης ζωής του από τον τρόπο που θα χειριστείς εσύ τα πράγματα στην αρχή.

Ελπίζω να έχουμε πάρει τη σωστή απόφαση που τραβηχτήκαμε εδώ, στα “ξένα”, όχι μόνο για μας αλλά και για την μικρή μας.

Ονειρεύομαι, όμως, μια μικρή τσαπερδόνα να γυρνά πάντα ευτυχισμένη από τα ταξίδια της στην Ελλάδα με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, το καλοκαίρι και την θάλασσα.

Κυρίως, όμως, επιθυμώ να έχει αργότερα την ευκαιρία να διαλέξει την ζωή της ελεύθερα, εδώ ή εκεί.

Θα ήθελα λοιπόν Δημήτρη μου να σου πω ότι σε αγαπώ πάρα πολύ. Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα.

Ζ.Ζ.

(Αγαπητή φίλη, να χαίρεστε τον Δημήτρη και την Αναστασία. Και να είναι όλη η ζωή σας όπως η μέρα που γεννήθηκε η Αναστασία. Από πλευράς χαράς, εννοώ. Το πιο όμορφο στον τρόπο που μεγαλώνουν οι άνθρωποι τα παιδιά τους, είναι ότι τα μεγαλώνουν με αγάπη, δοτικότητα και ανιδιοτέλεια, για να φύγουν κάποια στιγμή μακριά τους. Καλή ζωή. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.