Χωρίς σεβασμό

Πιτσιρίκο, με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική και τις κατηγορίες που εκτοξεύονται ένθεν κακείθεν, σκέφτηκα ότι ελάχιστοι κάνουν τελικά την αυτοκριτική τους και σέβονται τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον.

Το σκέφτηκα πηγαίνοντας στη Σαλαμίνα, όταν στο καραβάκι μάζεψα μερικά χαρτάκια και αποτσίγαρα που είχαν πέσει κάτω και λίγο αργότερα ένας τύπος πέταξε το τσιγάρο του στο κατάστρωμα.

Τον μιμήθηκε ένας ακόμα, ο πρώτος άναψε στο καπάκι και δεύτερο τσιγάρο που θα κατέληγε επίσης κάτω, ενώ ένας άλλος το πέταξε στη θάλασσα.

Αργότερα, στη διαδρομή για την παραλία, τα σκουπίδια ξεχείλιζαν από τους κάδους στους δρόμους ως συνήθως και ήταν σπαρμένα και στα χωράφια.

Μερικοί οδηγοί έτρεχαν επίσης σαν τρελοί, σε έτσι κι αλλιώς επικίνδυνους και στενούς δρόμους.

Λίγα πλαστικά μάζεψα και από τη θάλασσα, αλλά και την ακτή, την ίδια στιγμή που ένας ψαροτουφεκάς αποδεκάτιζε τη μικροπανίδα.

Τουλάχιστον με αποζημίωσαν οι υποβρύχιες λήψεις από τις οποίες ξεχώρισαν οι πολλές ζαργάνες, αλλά και οι σάλπες, αλλά κι ένας βασιλικός κάβουρας που είχε, μάλιστα, και άλγη πάνω στο κέλυφός του, ελπίζω όχι από τη ρύπανση.

Tόσο το καβούρι, όσο και το χταπόδι τα άφησα ελεύθερα μετά τις φωτό. Όσο για την κίτρινη μέδουσα (cotylorhiza tuberculata ή, τηγανητό αυγό) με τα μπλε μπιλάκια στις άκρες των πλοκαμιών (νηματοκύστεις) της, δεν τσιμπάει.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, δεν υπάρχει αγάπη ούτε για τους ανθρώπους, ούτε για το περιβάλλον. Μια ματιά γύρω μας, το αποδεικνύει. Η Ελλάδα είναι ένας ατελείωτος σκουπιδότοπος. Ακόμα και στα νησιά -που ζουν από τον τουρισμό- τα σκουπίδια κάνουν πάρτι στα χωράφια και στις παραλίες. Όσο για την αγάπη στους ανθρώπους, διαπιστώνουμε -μετά την τραγωδία στην ανατολική Αττική- πως οι νεκροί εργαλειοποιούνται από πολιτικούς που θέλουν την εξουσία. Ζούμε σε μια χώρα που βασιλεύουν το μίσος και η βλακεία. Καλή μας τύχη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.