Ελληνική οικογένεια

Καλησπέρα πιτσιρίκο,
Σκέφτομαι για την αγία ελληνική οικογένεια-μαφία, όπως έχεις γράψει κι εσύ.

Είναι από τις βασικές αιτίες για την παρακμή της Ελλάδας και για όλο αυτό που ζούμε.

Φυτώριο ψυχοπαθολογίας με το προκάλυμμα της αγάπης και του στενού δεσίματος.

Επίσης, πέρα από τα κούφια λόγια οι μεγαλύτερες γενεές δεν δείχνουν καμία διάθεση να κληροδοτησουν κάτι ουσιαστικό στις νεότερες ή έστω να μην καταστρέψουν ό,τι παρέλαβαν.

Η Ελλάδα αργοπεθαίνει από την υπογεννητικότητα και τη μαζική μετανάστευση των νέων.

Η δημόσια συζήτηση στην χρεοκοπημενη Ελλάδα, όμως, περιστρέφεται ακόμα γύρω από συντάξεις, εφάπαξ, αναδρομικά, ΑΚΑΓΕ, ΛΑΦΚΑ, ΕΚΑΣ και δε συμμαζεύεται.

Στη Νορβηγία κάθε παιδί που γεννιέται είναι έμμεσα εκατομμυριούχος από τη δημόσια αποταμίευση, και στην Ελλάδα τα αγέννητα παιδιά χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το λογαριασμό που τους στέλνουν οι προηγούμενοι.

Μάλλον για την τιμή που τους γίνεται να γεννηθούν Έλληνες.

Βέβαια, όλοι γίνονται “θυσία” για τα παιδιά τους και δικαιολογούν την κάθε απατεωνια με το επιχείρημα: “το έκανα για τα παιδιά μου”.

Κατά τα άλλα: “τους έγραψα το σπίτι αλλά κράτησα την επικαρπία μην με πετάξουν στο δρόμο”. Επίσης, ψηφίζω το κάθε λαμόγιο γιατί: “τακτοποίησε το παιδί στη δουλειά,το στρατό κλπ”

Τελικά, όχι μόνο η πατρίδα αλλά όλο το ελληνικό τρίπτυχο με θρησκεία και οικογένεια είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων.

Καθώς η γεροντική ηλικία είναι καθρέφτης του πώς ζήσαμε, είναι ολοφάνερο ότι η σήψη της ελληνικής κοινωνίας πάει πολύ πίσω.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι και λίγα έχουμε πάθει τέτοιοι που είμαστε.

Καλή συνέχεια στα μπάνια σου.

Γιάννης

(Αγαπητέ Γιάννη, πριν από έξι χρόνια, έγραψα το “Έγινα πoυτάνα για το παιδί μου”. Η αρρώστια και η υποκρισία της ελληνικής οικογένειας έχουν πολύ να κάνουν με το ρόλο της Εκκλησίας στην Ελλάδα. Όσο η Ελλάδα πορεύεται με το “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια”, τόσο βαδίζει προς την καταστροφή της. Αλλά λογική δεν υπάρχει στον τόπο που γεννήθηκε ο Λόγος. Από την πολλή “αγάπη” για τα παιδιά τους, οι Έλληνες τα έστειλαν μετανάστες. Φαντάσου και να μην τα αγαπούσαν. Να είσαι καλά, Γιάννη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.