Και οι 25!

Διαβάζω πάλι στο διαδίκτυο –γ@μώ τα βίτσια μου, γ@μώ– φίλε μου Πιτσιρίκο, πως την Παρασκευή μαζεύτηκαν στο δημαρχείο του Μαραθώνα 25 δημοτικοί σύμβουλοι μαζί με αρκετούς δημότες και απαίτησαν από τον δήμαρχο Ψινάκη να παραιτηθεί.

Κι επειδή ο Ψινάκης επιμένει να κάθεται στην καρέκλα του δημάρχου και δεν φεύγει με τίποτα, ζήτησαν από τον υπουργό Σκουρλέτη να πάει να τον ξεκουνήσει.

Τώρα, με ποια δικαιοδοσία μπορεί να καθαιρέσει έναν εκλεγμένο δήμαρχο ο κάθε υπουργός των Εσωτερικών, ας ρωτήσουν τον Μπέο που βγήκε δήμαρχος στον Βόλο να τους κατατοπίσει.

Όλοι σήμερα ουρλιάζουν πως ο Ψινάκης δεν είναι σοβαρός και αξιοπρεπής δήμαρχος και πως αποτελεί ντροπή για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το πρώτο ερώτημα που μου έρχεται στο μυαλό διαβάζοντας για όλες αυτές τις διαμαρτυρίες είναι το εξής: αυτοί που κατηγορούν και βρίζουν τον Ψινάκη σήμερα είναι σοβαροί και αξιοπρεπείς;

Η απάντηση –κατ’ εμέ– προφανής και αρνητική.

Το δεύτερο ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό και εύκολο να απαντηθεί επίσης.

Αλήθεια, ποιος τον έβγαλε δήμαρχο τον Ψινάκη και μάλιστα με το εντυπωσιακό 55%;

Ο πάνσοφος λαός είναι η απάντηση, ο οποίος μάλλον παρασύρθηκε τότε και δεν μπόρεσε να καταλάβει πόσο ανεπαρκής για δήμαρχος ήτανε τότε –εκείνη την μακρινή εποχή– ο Ψινάκης.

Είχανε κανένα σημάδι για το ποιόν και τον χαρακτήρα του ανθρώπου;

Φαινόταν καθόλου από την συμπεριφορά του ότι τα είχε όλα και όλους γραμμένα στα αρxίδια του;

Έδινε τότε την εντύπωση ότι εκτός από τον κώλo του δεν τον ενδιέφερε τίποτα άλλο;

Σε λίγο, μου φαίνεται πως θα βγουν και θα μας πουν ότι οι δημότες του Μαραθώνα έπεσαν από τα σύννεφα παρακολουθώντας την συμπεριφορά του δημάρχου Ψινάκη κατά την διάρκεια των πυρκαγιών για να μας τρελάνουν εντελώς.

Βέβαια, το πιο τραγικό με την Ελλάδα δεν είναι η γνωστή από ετών ανεπάρκεια του κ. Ψινάκη να διαχειριστεί τα κοινά.

Το χειρότερο από όλα είναι –κι αυτό το γνωρίζουν καλύτερα όλοι αυτοί που παλαιότερα αποθέωναν τον «γραφικό κι αθυρόστομο» Ψινάκη και τώρα ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι – πως κι ο καλύτερος δήμαρχος να ήταν στην θέση του Ψινάκη, ο αριθμός των νεκρών θα ήταν ο ίδιος και η έκταση των υλικών καταστροφών παρόμοια.

Γιατί η βασική παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού μας συστήματος δεν βρίσκεται στους Ψινάκηδες, στους Μητσοτάκηδες και στους Τσίπρες.

Βρίσκεται στους πολίτες που πρώτα δημιουργούν όλους αυτούς και ύστερα είτε τους αποθεώνουν είτε τους ανέχονται.

Τώρα ομόφωνα και οι 25 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν την παραίτηση του Ψινάκη αλλά οι ίδιοι ΔΕΝ παραιτούνται από τις θέσεις τους.

Βρε δεν γ@μιέστε λέω εγώ! Και οι 25!

Φιλιά από την θυμωμένη και σε συνθήκες καύσωνα -35 με 39 βαθμούς C στην Βασιλεία σήμερα- Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Σε ένα τραγούδι στην Λιλιπούπολη υπάρχουν οι παρακάτω στίχοι: «Εβγάλαν οι Χαρχουδικοί δήμαρχο το Χαρχούδα, και τη ζωή μας κυβερνά μια αρκουδοπεταλούδα». Βέβαια, στην Λιλιπούπολη υπήρχε η ελπίδα πως «στις άλλες εκλογές η ρόδα θα γυρίσει» ενώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελπίδα καμία. Μνημόνια και κρετινισμός μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

(Αγαπητέ Ηλία, οι περισσότεροι Έλληνες είναι κολλημένοι με τα πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με την πορεία της χώρας προς την χρεοκοπία και αδυνατούν να ξεφύγουν από αυτά. Ο Ηλίας Ψινάκης είναι ένα από αυτά τα πρόσωπα. Και εξελέγη δήμαρχος του Μαραθώνα το 2014. Δηλαδή, τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας. Για να κάνει τον Μαραθώνα …Λας Βέγκας. Ηλία, όταν οι Έλληνες ψηφίζουν για δημάρχους τηλεαστέρες και μαφιόζους, και παράλληλα βάζουν στην Βουλή τους νεοναζί, το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι είναι καθυστερημένοι. Και καλά να πάθουν. Πάντως, να είναι καλά ο Ψινάκης γιατί η εμφάνισή του στην τηλεόραση τις πρώτες μέρες των πυρκαγιών και της τραγωδίας -με γραβάτα ριχτή στο λαιμό, γυαλιά ηλίου μέσα στη μαύρη νύχτα και να φτιάχνει τα μαλλιά του και τη μύτη του συνέχεια-, έκανε εμένα και τη φίλη μου να γελάμε μέχρι δακρύων. Χτυπιόμασταν από τα γέλια, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα είχαμε πάθει κατάθλιψη με τους ανθρώπους που χάθηκαν. Θέλει μεγάλο ταλέντο να υπάρχουν τόσοι νεκροί στο δήμο που είσαι δήμαρχος, κι εσύ να χαζογελάς και να κάνεις αστειάκια, λες και ακυρώθηκε κάνα πάρτι στη Μύκονο. Και πολύς τους πέφτει ο Ψινάκης στον Μαραθώνα. Πάντως, αν τον αλλάξουν, να βάλουν δήμαρχο τον Ρουβά. Για να γίνει ο Μαραθώνας …θεά! Να είσαι καλά, Ηλία. Την αγάπη μου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.