Σε κατάθλιψη χιλιάδες Έλληνες επειδή δεν μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες τους από την παραλία στο Facebook, εξαιτίας των πυρκαγιών

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία τα απανωτά περιστατικά βαριάς κατάθλιψης σε άνδρες και γυναίκες που δεν μπορούν να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους από την παραλία στο Facebook και στο Instagram, εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών.

Κάποιοι προσπάθησαν να ανεβάσουν φωτογραφίες τους από τις παραλίες και τα μπιτσόμπαρα αλλά δέχτηκαν επίθεση από χιλιάδες χρήστες -που τους κατηγορούσαν πως είναι αναίσθητοι και δεν σέβονται τους νεκρούς-, οπότε αναγκάστηκαν να τις κατεβάσουν.

Κάποιοι άλλοι, για να αποφύγουν τις αντιδράσεις, έβαλαν φωτιά στα αρμυρίκια της παραλίας και, με πρόφαση την πυρκαγιά, ανέβαζαν φωτογραφίες τους που χαμογελάνε, ενώ προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά με το παρεό.

Χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, επειδή δεν μπορούν να ανεβάσουν την φωτογραφία τους με το μαγιό, όπου φαίνονται οι γραμμωμένοι κοιλιακοί τους και τα τουρλωτά κωλoμέρια τους.

Μάλιστα, μια κοπέλα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας πίνοντας τρία μπουκάλια βερνίκι για τα νύχια.

Στο γεμάτο απελπισία τελευταίο της status στο Facebook, η κοπέλα αναφέρει:

“Έλιωσα όλο τον χειμώνα στο γυμναστήριο, έκανα εξοντωτικές δίαιτες με μαρούλια, καταπολέμησα την κυτταρίτιδα, έβαλα καινούργιο στήθος, έβαλα φρύδια με τατουάζ, έβαψα τα μαλλιά μου ροζ και έκανα ανέμελες αφέλειες, έκανα μπραζίλιαν, έφτιαξα νύχια με graffiti, αγόρασα έξι μαγιό και νέο κινητό με κάμερα με 72 megapixel, και τώρα, επειδή κάηκαν 90 άνθρωποι, κάτι παλιόδεντρα και μερικά αυθαίρετα, δεν μπορώ να ανεβάσω ούτε μια φωτογραφία που να φαίνεται ο τέλειος κώλoς μου; Τι νόημα έχει πια η ζωή;”

Η κραυγή απελπισίας της νεαρής κοπέλας συγκίνησε εκατοντάδες χιλιάδες νέους που βρίσκονται στην ίδια απελπιστική θέση με αυτήν.

Μπροστά στον κίνδυνο να ακολουθήσουν χιλιάδες απόπειρες αυτοκτονίες τις επόμενες μέρες, η κυβέρνηση προτρέπει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να ανεβάζουν τις ημίγυμνες φωτογραφίες τους στα social media, χωρίς ενοχές, ενώ, παράλληλα, θα συλλαμβάνονται όσοι κάνουν διαδικτυακό bullying στα κοριτσόπουλα που ανεβάζουν φωτογραφίες με στρινγκ.

Παιδιά, μην κρατιέστε άλλο.

Ανεβάστε τις φωτογραφίες σας από τις παραλίες στο Facebook και στο Instagram.

Και από Σεπτέμβρη, το ρίχνετε πάλι στο πένθος.

Καλές σέλφι!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.