Έρωτος καταρροή

Έρωτα ώ έρωτα, τι είναι ο έρωτας λοιπόν αναρωτιόμαστε σε μια νέα ρότα, νέο κύμα σπασμωδικών σκέψεων και αναστοχασμών.

Έρωτας δεν είναι το τρυφερό, πουπουλένιο και μεθυστικό σύννεφο που σε ανεβάζει στον ουρανό.

Έρωτας είναι η καύλ@ και τα καυτά υγρά που βράζουν στα αχαμvά και τα πυρωμένα μουvόχειλα, όσο η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη παραμένουν σε επίπεδα υψηλά.

Είναι η αϋπνία και το ξεμυάλισμα, όλα στο βρόντο και βουρ μέσα στο χείλος, σαν χυλός από σάλια και γατίσια γουργουρητά.

Έρωτας είναι η εγκεφαλική αφοριστική αποσύνδεση από την πραγματικότητα, είναι το κόλλημα της γλώσσας πάνω και μέσα στο μυαλό, το σώμα, τις ρώγες …-προσθέστε αγαπημένα άκρα.

Έρωτας, πάνω απ’όλα, είναι η ζωή η ίδια και όσα μάτια δεν έχουν τυφλωθεί ακόμη από την πολλή την τσίμπλα.

Μιλάμε και αναλύουμε και, καθώς παραμιλάμε, ξεχνάμε τον ύψιστο έρωτα -χωρίς τα γ@μήσια, τα βίτσια και τις περιστρεφόμενες διαστροφές-, την φιλία, όπου έχει μείνει μοναχή σε μια γωνία.

Ξέρω ανθρώπους που δεν έχουν ένα φίλο, την καρδιά τους να ανοίξουν, έστω έναν, κανένα.

Ξέρω ανθρώπους που ερωτεύτηκαν ξανά και ξανά, χωρίς να χάσουν την αγάπη για τους υπόλοιπους.

Ξέρω άλλους που, για να κλειστούν ντε και καλά σε μια σύντομη ειδυλλιακή φούσκα, έκαναν τάματα και ψυχικά πολλά.

Και κάποιους άλλους που, για τους έρωτές τους, μείναν σαν ναυάγια σαπισμένα, όχι στη Ζάκυνθο, μα μέσα στο ψέμα, την υποκρισία, καλοβολεμένοι στον βυθό και το τέλμα.

Φέρε μου έναν έρωτα, να τον αγαπώ και να τον εκτιμώ, δίχως να χάνω το βήμα μου, δίχως οι πεταλούδες να μου μασάνε τα συκώτια, έναν έρωτα όπου εγώ εσύ, εμείς και αυτοί είμαστε αγαπημένοι, φιλικοί.

Ξέγνοιαστοι, ρε φίλε, έστω για μια στιγμή!

Το καλτ του έρωτα ανάγεται στο καλτ υπερ-σύνολο της αγάπης , όπου τα tablets και τα μάρκετς σου πουλάν, παντρέψου, σπείρε ζωντόβολα και δούλευε για να μην διαταραχθεί ή προεικασμένη ροή της δυτικο-αυταρχικής προόδου.

Αλήθεια, για όλες αυτές τις κοπέλες της βαθιάς ανατολής που τις καρατομούν εκεί κάτω στα τρυφερά, για αυτές υπάρχει θέση στου έρωτα το σινεμά;

Για τον τυπά που τρώει την χλέμπα, επειδή είναι λίγο κουνιστός και φεύγα;

Ή μένει μονάχα να βογκά κάτω από τα ράσα του παπά ή το ζωνάρι του αρxιδαρά μπαμπά

Ο έρωτας δεν είναι το κέντρο, αν και είναι πολύ ισχυρή φυγόκεντρος δύναμη.

Κατ’εμέ, πιάσε την αγαπημένη σου και πασπάτευέ την με τρυφερά χάδια, ραβασάκια και όλων των ειδών τα ονειρικά και φαντασμένα τερτίπια.

Μα πιάσε πιο δυνατά απ’το χέρι τον φίλο/η, τον αδερφό/ή, πατέρα/μητέρα και τον σκύλο.

Όλους αυτούς τους μοναχούς περαστικούς, κότα να τους πιάσεις από το χέρι και να τους πάρεις αγκαλιά, έστω μια φορά.

Παιδιά, μην σκάτε, σε λίγο η μόδα θα είναι ο έρωτας στα κατηχητικά.

Να μαθαίνουν και οι μπόμπιρες -πέρα από τις τσόvτες που ξεστραβωθήκε η γενιά μας πίσω από τις τουαλέτες του σχολείου μπας και δούμε με την ίριδά μας την ρημάδα την κλειτoρίδα πια- γιατί δύο άνθρωποι σμίγουν και χάνονται ξανά.

Αυτά τα λίγα καθώς διάβαζα σήμερα τα κείμενα περί έρωτα.

Συγγνώμη για την περίεργη ποίηση αλλά τελευταία διαβάζω -πέραν του μπλογκ- πράγματα ακραία μα καθημερινά αλλά και σκοτεινά.

Να είστε καλά.
Μένιος

Υ.Γ. Αν είμαστε τόσο καλοαναθρεμμένοι χριστιανοί και liberale, γιατί ευχόμαστε γκαντεμιά και γκίνια στον γείτονα και την κατσίκα του;
Γιατί δεν τον ερωτευόμαστε κι αυτόν για μια στιγμή;
Μπας και του φύγει ο νταλκάς αυτουνού και από πάνω μας η μπόχα του στερεότυπου κιμά από σάπια νεύρα και κατακρατημένα ζόρια μιας ανύπαρκτης ζωής;

(Φίλε Μένιο, προεικασμένη; Προεικασμένη;;; Με έστειλες. Μένιο, τι διαβάζεις, παιδί μου; Σατανιστές ποιητές; Μένιο, μην κοιτάς που εσύ είσαι ερωτεύσιμος επειδή είσαι καλλονός· εμείς οι υπόλοιποι, που είμαστε κάπως στραβοχυμένοι, τραβάμε ζόρια με τους έρωτες. Μένιο, με την ευκαιρία, σκέφτηκα πόσο υπερτιμάμε τον δικό μας έρωτα -αυτόν που νιώθουμε εμείς δηλαδή- και πόσο απαξιωτικά βλέπουμε τους έρωτες των άλλων. Αυτό πάντα με εντυπωσιάζει. Και δεν είναι το μόνο. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου. Και ελπίζω τα ρεβύθια να γίνουν ανάρπαστα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.