Αγάπη

Αγάπη.
Σιχάθηκα και εγώ και τα σωθικά μου να γκρινιάζω για τα σκατά που επιπλέουν.
Αγαπημένε πιτσιρίκο, έχω αγάπη και εγώ στη σκατο-κυνική ψυχή μου.
Είναι το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου, που, κατά την γνώμη μου, για αυτό ζει και πεθαίνει.

Λογικά, θα έπρεπε να είχα/είχες πεθάνει 100 φόρες για όσες φορές αγάπησα/αγάπησες
και άλλες τόσες, όσες φορές πέθανα/πέθαινες.

Πολλές φορές ήμουν μόνος μου, αφού πολλές φορές ούτε άγγιξαν τα αισθήματά μου το έτερον ήμισυ του πόθου μου.

Αλλά τις αγάπησα έστω και ξυστά.

Θα πέθαινες;

Ναι, θα πέθαινα.

Για μια αγάπη, θα σου πω, στην τελευταία ιστορία με τις αγάπες μου.

Αυτός είναι ο προορισμός μας σε αυτή την Ζωή.

Να αγαπήσουμε.

Έχεις ένα μικρο λάθος για τα περί φιλίας ότι είναι το πιο σημαντικό.

Αγάπη σαρκική, αισθηματική και τι άλλο, που σε κάνει ένα για το άλλο σου μισό είναι ό,τι καλύτερο φίλε.

Σε γειώνει και σε απογειώνει, ένα φιλί και ένας έρωτας στα πατώματα.

Να πεθάνω;

Ναι φίλε να πεθάνω.

Εδώ μου λένε ότι μπορεί να πάω από καρδιά, καρκίνο κλπ., οπότε προτιμώ να πεθάνω από υπερβολική αγάπη.

Και ξέρεις ότι μπορείς να πεθάνεις από υπερβολική αγάπη σε αυτή την ζωή, δεν είναι σαν να κρατάς την αναπνοή σου μέχρι να σκάσεις.

Αγαπάς μέχρι να πεθάνεις χωρίς το άλλο σου μισό.

Χέσε ούλα τα υπόλοιπα, αυτό που σου γεμίζει την καρδιά είναι η αγάπη σου.

Δεν είναι ο άνθρωπος που θα μοιράσεις το κρεβάτι σου για σeξ, αγκαλίτσες και πορδίτσες·
είναι ο άνθρωπος που έχεις το νου σου κάθε μέρα όσα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, όσα χρόνια και ας περάσουν.

Αγαπάτε και ερωτευτείτε, φίλους θα βρεις…

Κ.Π.

(Αγαπητέ φίλε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η αγάπη δεν φτάνει. Το λέω γιατί σήμερα, στη Δύση, η αγάπη παρουσιάζεται σαν η λύση για όλα. Αγαπήστε και θα λυθούν τα πάντα. Φοβερή χλαπάτσα. Εν τω μεταξύ, υμνούν την αγάπη τα μεγαλύτερα καθάρματα που δεν αγαπούν ούτε τα σπλάχνα τους. Έτσι αγαπούσαν και οι χριστιανοί και εξολόθρευσαν πολύ κόσμο. Από αγάπη. Όπου ακούω πολλή αγάπη, ξέρω πως κάτι πάει στραβά. Είναι σαν τα καψούρικα σκυλοτράγουδα. Αν ο έρωτάς σου εκφράζεται με σκυλοτράγουδα, θα έχει και το τέλος των σκυλοτράγουδων. Ανήκουμε σε ένα είδος που -μόνο τον περασμένο αιώνα- σκότωσε πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Οπότε, ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Εγώ συμφωνώ με τον Λακάν πως “Αγάπη είναι να δίνεις κάτι που δεν έχεις σε κάποιον που δεν το θέλει”. “Εγώ αγαπάω επειδή έχω ανάγκη να αγαπηθώ και επειδή δεν μπορώ να κάνω αλλιώς”. Και έτσι, εμπλέκω και τον άλλον, καλώντας τον να ανταποκριθεί. Όσο για τον έρωτα, ας τον αντιμετωπίσουμε ως αυτό που είναι και όχι ως αυτό που θα θέλαμε να είναι. Να ξεμπερδέψουμε με τις ενοχές του Αδάμ και της Εύας, όταν κάλυψαν την γύμvια τους, ώστε να μην αισθάνονται ζώα. Είμαστε ζώα με ρούχα. Έχουμε ένστικτα. Βίαια ένστικτα. Και ο έρωτας βγάζει στην επιφάνεια τις πιο λαμπερές αλλά και τις πιο σκοτεινές πλευρές μας. Η μικροπρέπεια που επιδεικνύουν οι ερωτευμένοι -και τα ψέματα που λένε- είναι κάτι που μπορούμε όλοι να καταλάβουμε αλλά δεν είναι και παράδειγμα για μίμηση. Δεν αρνούμαι τον σωματικό έρωτα. Όποιος διαχώρισε σώμα από ψυχή, έφαγε τα μούτρα του. Ωραίο, ως πείραμα, για μια περίοδο, αλλά ο πλήρης άνθρωπος δεν ξεχωρίζει το σώμα από την ψυχή. Εντάξει, εξαίρεση είναι κάποιοι σπουδαίοι φιλόσοφοι, που όχι μόνο αρνήθηκαν τις σωματικές ηδoνές μένοντας ανυπαντροι, αλλά έμειναν και παρθένοι, για να δώσουν δύναμη στο πνεύμα τους. Ως επικούρειος, θεωρώ την φιλία ως το μεγαλύτερο αγαθό. Έρωτες θα βρεις, κορμιά να αγκαλιάσεις θα βρεις, φίλους δεν θα βρεις εύκολα. Πληρωμένος έρωτας υπάρχει, πληρωμένος φίλος δεν θα υπάρξει ποτέ. Χαίρομαι που διαφωνούμε. Την …αγάπη μου. Εν τω μεταξύ, πολύ μου αρέσει που εγώ είπα μια ιστορία στα podcast και μου γράφετε όλοι για τον έρωτα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.