Όλοι σκέφτονται τον Βασίλη

Πιτσιρίκο, γεια σου και πάλι.
Όπως σου είχα πει, εργάζομαι σε τουριστικό μέρος, οπότε τώρα που χαλαρώνουμε από την τρέλα του Αυγούστου, σας ακούω και σας διαβάζω όλους με περισσότερη άνεση και ευχαρίστηση, γιατί οι διακοπές είναι καλές μόνο όταν είσαι στην παραλία, κι όχι όταν γίνονται στο podcast που ακούς ή στην ιστορία που διαβάζεις.

Σου στέλνω με αφορμή την επιστροφή του Βασίλη από τη Σουηδία.

Χωρίς να τον ξέρω τον άνθρωπο, νιώθω ότι τον ξέρω -όπως και εσένα άλλωστε- και χάρηκα πάρα πολύ που επιστρέφει στην Ελλάδα, σαν να επιστρέφει ένας ξενιτεμένος φίλος μου.

Όχι γιατί επιστρέφει σε καμιά Γη της Επαγγελίας -όλοι ξέρουμε τί γίνεται εδώ- αλλά γιατί προφανώς είναι αυτό που θέλει και τελικά το καταφέρνει.

Μια σκέψη έκανα σχετικά με τις ουρές που θα γίνονται έξω από το ιατρείο του και είπα να στη στείλω.

Αν δει κι έχει αναδουλειές και δεν τα βγάζει πέρα και αρχίσει να τρώει τα έτοιμα, με αποτέλεσμα να τον ξαναχάσουμε, ίσως να ήταν καλό να έκανε “ιατρείο μέσω Skype” ή κάτι τέτοιο.

Είμαι σίγουρη ότι κόσμος που τον χρειάζεται, θα έχει τη δυνατότητα να τον αναζητήσει και θα βοηθήσει -αν γίνεται- και ανθρώπους που είναι μακριά του.

Εννοείται ότι δεν έχω ιδέα από ψυχιατρική και από ιατρική γενικότερα, αν είναι σωστός ή αποδεκτός αυτός ο τρόπος, το πρακτικό κομμάτι και όλα αυτά.

Μια ιδέα μου ήρθε και στη στέλνω χωρίς να την πολυσκεφτώ, γιατί αν την πολυσκεφτώ, δε θα σου στείλω.

Χαιρετισμούς από τα Βορειοδυτικά, όπου σήμερα δεν βρέχει. Ακόμα.

Σταυρούλα

Υ.Γ. Έχω και για σένα μια πρόταση: συνδρομή σε συσκευασία δώρου! Ξέρω γω, τρίμηνο, εξάμηνο, έτος κλπ, για να μπορούμε να την κάνουμε δώρο σε τρίτους, που θέλουν αλλά δε μπορούν να έχουν συνδρομή. Καλά, έχω θηλυκό μυαλό έτσι; Γεννάει! (Τρομάρα μου!).

(Αγαπητή Σταυρούλα, ο Βασίλης, ο Ηλίας, ο Γ.Κ., ο ΝΙΖ, η Ελένη και οι άλλοι φίλοι που γράφουν, μπορεί να μην έχουν αντιληφθεί ακριβώς πόσο σημαντικοί είναι για πολλούς από τους ανθρώπους που διαβάζουν το μπλογκ. Δεν φαντάζεσαι πόσα μέιλ έχω πάρει για τον Άρη και τον Σ.Α.Μ., που εξαφανίστηκαν, δεν απάντησαν στα μέιλ μου, και δεν έχω και πολύ καλό προαίσθημα για το τι τους έχει συμβεί. Χαίρομαι που γράφεις για τον Βασίλη και τον σκέφτεσαι, τώρα που θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Θα χαίρεται και ο Βασίλης. Σταυρούλα, και τώρα μπορεί κάποιος να κάνει δώρο μια συνδρομή σε έναν φίλο του. Μου το γράφει και το κάνω. Κάποιοι το έχουν κάνει ήδη. Για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω να γίνουν πάρα πολλοί οι συνδρομητές. Θέλω να είναι μόνο αυτοί που το επιθυμούν πραγματικά. Και να είναι άνθρωποι που με εκτιμούν λίγο. Το να κάνω το μπλογκ συνδρομητικό -σε ένα κομμάτι του- με έσωσε από την τοξικότητα που κυριαρχεί στον δημόσιο λόγο. Με κούρασαν οι δυνατές φωνές και οι παντογνώστες. Να είσαι καλά. Σε ευχαριστώ. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.